reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

Elutka te tyłem to jak dla mnie porażka pomyśl co dziecko ma zrobić z nogami ?? takie roczne ma juz problem a 3-4 letnie? jak dla mnie to nie ciekawe rozwiązanie :) ja kupiłam tryfix z isofixem zadowolona jestem bardzo pasami nie naciagłam nigdy tak fotelika jak jest teraz zamocowany sztywno a fotelik wygląda tak DSCN1494.jpg

Załączniki

• DSCN1494.jpg
    DSCN1494.jpg
    28,1 KB · Wyświetleń: 51
reklama
ulala z tego co widziałam to te foteliki są na tyle obszerne, że dziecko nie ma problemu z nóżkami:) Gdybym miała troszkę więcej kasy to może i bym się zdecydowała na taki tyłem. Tobi nam bardzo fajnie "siedzi" w samochodzie, mega sztywno, mierzyliśmy jakiś inny chyba z chicco to praktycznie fruwał po siedzeniu. Tobi jest bez isofixa, ale szczerze mówiąc nie wiem czy jest jakaś zabójcza różnica między tymi z i bez. ulala fajny ten masz Romer, ale niestety nie na moją kieszeń...:)podoba mi się! ;-)ale muszę Cie chyba okrzyczeć...fotelik montuje się za siedzeniem pasażera...:)

Ostatnia edycja:
Paulina do niczego nie ma przymusu, ale tak jak napisalas jest najbezpieczniej:-)poza tym zakladajac, ze jedzie tylko kierowca i dziecko chyba jest to opcja optymalna, latwiej kuknac do malucha, podac mu cos, dziecko widzi mame czy tate itd. po prostu najwygodniej

Kurcze niby tak niedawno młody jeździł w tym foteliku 0-13 a wydaje mi się jakby to wieczność była :szok: zwłaszcza że teraz już taki dużo no i co najważniejsze wygadany :D

Czesc Dziewczyny, dawno nie zgladalam na BB
Dzis bylysmy z Mala na szczepieniu (drugie dopiero) i powiem,ze dzien byl staszny:-( Samo 'wkuwanie' Lea zniosla dzielnie, nie plakala. Ale po 2h zaczela plakac i do wieczora wlasciwie nie przestala. Zapytam doswiadczonych mam, czy takie zachowanie po szczepieniu jest normalne?
Pozdrawiam

Paulina12 - my własnie wybieramy fotelik dla Lilki a w przyszłym tygodniu pojedziemy je przymierzać... Lila jeszcze mogłaby pojeździć w tym najmniejszym foteliku ale się wścieka i wymiotuje w samochodzie więc jeśli to choroba lokomocyjna to lepiej żeby jeździła przodem do kierunku jazdy.... też się zastanawiałam nad MC Priori i pewnie przymierze ale nie przekonuje mnie on... zastanawiam się także nad Chicco X-pace i szczerze mówiąc wygląda na solidniejszy i wygodniejszy dla dziecka... ma tyle samo punktów w testach ADAC (które nie są dla mnie całkiem wiarygodne bo wg. nich najbezpieczniejsze są foteliki z ochroną tłowia, które przy dachowaniu nie trzymają dziecka w ogóle a przy czołówce mogą pognieść przez nacisk "poduchy" organy wew. dziecka)... ale tak jak mówię - musimy poprzymierzać i dopiero zdecydować....
AriaArt - dostałaś się do laryngologa?? jak się czujesz???
Ulala - fotelik fajny ale cena:szok: poza tym my nie mamy w samochodzie isofixa:-( szkoda ale samochodu tylko z tego powodu zmieniać nie będziemy....
Elutka - popieram zdanie na temat fotelików montowanych tyłem do kierunku jazdy - na pewno są znacznie bezpieczniejsze! aczkolwiek ceny ich obecnie są zaporowe a i nie wszystkie dzieci chcą w takich fotelach jeździć... tak jak pisałam u nas chyba sie rozwija choroba lokomocyjna a wiem jaka to katorga jeździć w takim przypadku tyłem....
Farf - u nas z reguły po szczepieniu Lila była senna ale słyszałam że dziecko może byc pobudzone i płaczliwe bo jednak ingerencja w jego organizm była... a jak nocka? oprócz płaczu nie było innych objawów? gorączki, guzka w miejscu wkłucia? mam nadzieję że dziś już jest lepiej... a przypomnij mi ile ma Twoja Córeczka?

Karola a no dostałam się. Nadal zapalenie ucha i już 3 antybiotyk z rzędu.

Farf
u nas zawsze był spokój po szczepieniu, ale słyszałam ze dzieciaczki mogą być nadpobudliwe i płaczliwe.

reklama
Do góry