reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy, Rady i Ploteczki Krakowskich Mam

reklama
ELUTKA a powiedz mi jak jest z tymi 9-18kg? Tez taka sama zasada?

EDIT alez ta pogoda w Krk nas rozpieszcza ;) po drzemce Nikoliny idziemy dzis na dluuuuugi spacer. PS W BIEDRONCE WSZYSTKIE PRODUKTY HIPP NA PROMOCJI ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja po kolejnych warsztatach, tym razem po pieluszkowych i pierwszej pomocy:)
PAulina generalnie chodzi o zasadę jazdy tyłem, im dłużej tym lepiej i bezpieczniej. Firma Besafe produkuje foteliki dla starszych dzieciaków, które się montuje tyłem ale z tego co patrzyłam to poniżej 1200zł się nie kupi(nowego), maxi cosi ma też wprowadzić foteliki montowane tyłem, ale cena też pewnie będzie powalająca. Podsumowując- tyłem znaczy bezpieczniej.:-)

Elutka - fajnie że chodzisz na warsztaty , sama chętnie bym się wybrała.
Co do fotelików to wiem że tyłem bezpieczniej ale nie wyobrażam sobie starszego dziecka w foteliku zamontowanym tyłem do kierunku jazdy ( przynajmniej mojego :) ).

Amelia na warsztaty zawsze możesz się zapisać:)są zresztą bezpłatne.
Wiem o co Ci chodzi z tą jazdą tyłem, dzieciak im starszy tym bardziej ciekawski świata a jadąc przodem teoretycznie widzi więcej:)tutaj jednak chodzi o bezpieczeństwo:)

Ja mojej tez sobie nie wyobrazam. A tak apropo to gdzie dziec trzyma nogi jak jest tylem? Przeciez dziury w fotelu sie nie zrobi :D

Dziewczyny wiecie może gdzie w Krakowie przyjmuje prywatnie laryngolog w weekend?
Po powrocie z warszawy byłam na 3 SORach w Krakowie, na 2 mnie nie przyjęli a na 3 czekałam 2 godziny żeby się dowiedzieć że oni laryngologa o tej porze (3 nad ranem) ściągają do osoby z odciętym uchem....w poniedziałek byłam u laryngologa i powiedziała że jakby się nie poprawiało to w piątek mam gdzieś szukać laryngologa (ona przyjmuje tylko w poniedziałki). Temp. mi się utrzymuje 38,5 a jak dzwoniłam znów na SOR to powiedzieli że to nie jest zagrożenie życia więc raczej żebym nie liczyła na lekarza.
W medicoverze chyba jest?

Aria Medicover albo zadzwoń sobie do Luxmedu, może tam gdzieś przyjmują. Mają sporo punktów tylko szczerze mówiac nie wiem czy jeszcze o tej porze gdzieś będzie jakiś lekarz...
Moja sąsiadka miała podobna sytuacje z uchem i sorem...odsyłali ją uzasadniając właśnie tak jak Tobie-brak zagrożenia życia. Powodzenia! Coś długo Ci się to utrzymuje...

Elutka - A Ty będziesz chciała kupić taki fotelik montowany tyłem ?

Paulina - nie trzeba robić dziur :) nóżki są oparte o kanapę :)

Aria - żenująca ta nasza służba zdrowia , najlepiej chyba mówić że dziecko miało wyższą tem . wtedy może łaskawie zbadają ...Nie mam pojęcia gdzie w weekend przyjmuje laryngolog ale chyba rzeczywiście najprędzej medicover, lux med , może enelmed ?

reklama
Amelia my już kupiliśmy maxi cosi Tobi, miałam akurat kasę więc wolałam ją sensownie zainwestować:) na taki montowany tyłem raczej mnie nie stać...
Co do służby zdrowia się zgadzam, najlepiej naściemniać że bardzo boli, gorączka itd a jak zmierzą to trzeba mówić, że najwyraźniej leki zaczęły działać przeciwgorączkowe.

Do góry