reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

POGADUCHY O WSZYSTKIM

Edzia, dzieci w tym wieku szybko łapią kontakt z rówieśnikami. Sama zmieniałam szkołę 2 razy (przeprowadzka), więc wiem co mówię. Pierwsze dni są napewno stresujące. Ale później jest już tylko lepiej.
Ferie za nami. Patryk dzisiaj był pierwszy raz w szkole po wakacjach. Wrócił bardzo zmęczony ;D W końcu wszystko wraca do normy, ostatnie dni były ciężkie, bo Patryk nie mógł znaleźć sobie zajęcia w domu... ::)
Nie wiem, czy czytałyście, ale podobno w tym roku nie będzie wiosny, a lato będzie chłodne - 20 stopni... :mad: mam nadzieję, że to się nie sprawdzi... :(

reklama
Witajcie
U nas rodzinnie, mąż przyleciał na kilka dni co prawda w dzień pracuje, ale wieczory sa nasze :) )
Alex zadowolony z nowej szkoły, ja zresztą też, nareszcie są jakieś reguły, wymagania ale i dobre słowo, pochwała i fajni koledzy... ;)
Zdecydowałam się zostać do czerwca, bo to i komunia w tym roku, wiec nie chce tego zaniedbac, mąż ma do nas przyjeżdżać, a w międzyczasie organizować dla nas miejsce u siebie. Juz nie moge sie doczekac kiedy wyjedziemy do niego, ale już marzec, w kwietniu świeta, maj - komunia i w czerwcu mam nadzieję bedziemy już razem.
Dzieciaki wypełniają mi cały czas, więc jakos sobie radze, chociaż cieżko być tak na odległość, tym czasem jesteśmy razem, jutro gdzieś sobie wyskoczymy.
A wiosna idzie, troche powoli, ale niedługo bedzie cieplutko :)

Edzia- fajnie, że masz męża przy sobie.
Do czerwca nie jest znowu tak daleko.. :D
Trzymam kciuki, zeby Alexowi dalej podobało się w szkole.
Choć w przyszłym roku pewnie ją zmieni.. :)

Oj, padnie nam wateczek, padnie za chwilkę. Trzeba go trochę ożywić, bo jakoś nikt tu nie zagląda.

U nas: Kajcia zmogła choroba, mąz nurkuje w ciepłych wodach, Jero skończył rok, a ja powoli mam dosyć i czekam na powrót męza.

r205jd.jpg

r195gj.jpg

r115kz.jpg

r125sk.jpg

Świeczka na torcie taka dziwna, bo zapomniałam kupic i ratowałam się tym, co znalazłam w domku. Taka mała kompromitacja :laugh: ;). Torcik Jerusiowi nie smakował, bo jakoś tak podejrzanie do rąk się kleił. ;D

Ewcik buziaczki dla Jero na roczek, zdrówka dla Kajcia. Ja też sama z dzieciakami, Alex ma angine, Wiki chce tylko chodzić wiec nie moge jej z oka spuscic, nie ma jak pójść po zakupy, a w wolnej chwili nadrabiamy zaległości szkolne i tak czas lec

EWCIK100, świetne zdjęcia... :D Jak ten czas leci ::) Sebastian jutro kończy 3 lata, a dopiero dmuchał jedną świeczkę na torcie... ::)
Patryk robił na Dzień Kobiet obrazek z masy solnej. Bardzo ładnie to zrobił. Nie podejrzewałam go o zdolności artystyczne, bo ja i mąż w ogóle ich nie posiadamy. Jako jedyny z klasy zagłosował na najładniejszą dziewczynę w szkole i dostał za to szóstkę. ;D Sama go to tego namawiałam... :p
W sobotę mam małą imprezę - urodziny Sebastiana i imieniny Patryka. Dzieci nie mogą się już doczekać. ;)

Jak widać, wiosna nie spieszy się z przyjściem do nas. :(

A moje dzieciaki ganiaja jak szalone (oboje na czwoaka) i bawia sie w berka, a krzyku i pisków przy tym co nie miara, aż czekam kiedy Alex wreszcie po chorobie pójdzie do szkoły! ::)
A to moje skarby
dsc0066a7ix.jpg

dsc0051a7qx.jpg

Edzia: super, że tak się bawią. U nas już ciut, ciut lepiej , ale do wspólnej zabawy droga jeszcze daleka. Kajtek wrócił z Białej Szkoły trochę podziębiony, ale do szkoły chodził. Dzisiaj jednak rano oprócz kaszlu, zaczał wymiotować i został w domu. Odwołałam teścia, ktory teraz zawozi go do szkoły. Jutro chyba też zostanie w domu. I chyba naprawdę coś mu jest, bo cały dzień przeleżał w łóżku, a dla niego to bardzo nietypowe.

Agnexx: u nas tez wiosny nic a nic nie widać. Dzisiaj napadało po południu śniegu, biało wszędzie. Chyba przestanę nosić białe bluzki, bo już zawsze będą mi się z tą niekończącą zimą kojarzyły  :laugh: :laugh: :laugh: To świetnie, że Patryk ma takie artystyczne zdolności. To się zawsze przydaje  :)

I jeszcze parę zdjęc, ale chyba podzielę na kilka postów. Wczoraj naskrobałam takiego długaśnego na opolski wątek i, gdy włączyłam podgląd, wszystko mi zniknęło. Ale się wkurzyłam  :mad: :mad: :mad:

Tak więc...

Kajtek sobie odpoczywa na foteliku...

r213rx.jpg

r175vf.jpg

... a młodszy brat nie chce być gorszy i go naśladuje.

r160ay.jpg

reklama
Do góry