reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

POGADUCHY O WSZYSTKIM

Ja nie mam drzew i krzewów owocowych... interesują mnie tylko rośliny ozdobne... ::) uwielbiam patrzeć, jak rosną i dbać o nie... ::)
Poza tym marzy mi się oczko wodne... narazie zrezygnowaliśmy ze względu na dzieci, ale wiem, że wcześniej czy później powstanie...
Mam również pomysł na wzbogacenie naszego ogrodu, ale musze poczekać do wiosny... :(

A tu parę fotek:

img_0006_1.jpg

img_0007_1.jpg

img_0012_1.jpg

img_0010_1.jpg

reklama
Byłam wczoraj na wywiadówce... dostałam dwie kartki - jedna to ocena nauczycielki, druga to samoocena ucznia. :)
Dowiedziałam się, że płynnie czyta, pisze kształtnie, wypowiada się swobodnie, liczy w pamięci (chyba jako jedyny w klasie), zeszyt i prace prowadzone starannie, zachowanie dobre.
Od poniedziałku do środy w przyszłym tygodniu mają rekolekcje, a w czwartek jadą do teatru. :)

No, to gratuluję syna!
Niestety, nie widzę Twoich zdjęć. U nas w ogrodzie też dominują rośliny ozdobne, ale wygospodarowaliśmy kawałeczek z boku, na takie bardziej użytkowe roślinki. Głównie dla dzieci. Bo to w końcu radocha poskubać sobie jakieś owocki z krzaczka. Najwięcej mam roślin lisciastych, tak dobranych, aby jesienią tworzyły ładną kompozycję kolorystyczną.
  Jak później będę miała więcej czasu, to jakieś zdjęcia wkleję. Na razie odbrabiam zaległości, bo od rana nie miałam internetu.

Kajtek we wtorek idzie na koncert mikołajkowy do szkoły muzycznej. O rekolekcjach nie słyszalam. A w czwartek przed swietami będzie wigilia dla uczniów i rodziców.
   W poniedziałek ide do fryzjera. Mam w planach jakieś radykalne cięcie. Stwierdziłam, że jak ciąć to teraz. Jeżeli mi się nie spodoba, to zawsze jeszcze 3 miesiące mogę chodzić w kapeluszu i wlosy zdążą odrosnąć.

ogrd17yq.jpg

ogrd6nf.jpg

EWCIK100 , coraz bardziej ten ogród mi się podoba... :D Zresztą ja uwielbiam oglądać ogrody i zdjęcia ogrodów, zawsze szukam rozwiązań dla siebie... ;)

Ja wczoraj byłam u fryzjera, ale po godzinnym czekaniu zrezygnowałam, bo kolejka w ogóle nie posuwała się do przodu... :(

Ja mam stałą fryzjerkę, do której bardzo trudno się dostać. Ma swoją akademię fryzjerstwa w Katowicach, robi kolekcje autorskie dla Twojego Stylu i loreal Professional. W Opolu przyjmuje rzadko i tylko stałe klientki. Mam to szczęście, ale umawiać się trzeba nawet miesiąc wcześniej. Za to od 8 lat nigdy nie wyszłam niezadowolona. Ostatnio rozmawiałyśmy o tym, żeby coś zmienić. Dlatego czekam już niecierpliwie. ;D ;D Ale reklamę jej zrobiłam ;)

wiosna23wg.jpg

Narozrabiałam, chciałam zmienić post, a usunęłam... to jeszcze raz:

Agnexx, już widzę Twoje zdjęcia, daj więcej, jeżeli możesz. Ogród - bomba! :)

Znalazłam jeszcze kilka moich:

wiosna8fz.jpg

wiosna30ks.jpg

wiosna42je.jpg

EWCIK100, piękny ogród i piękny dom... :)
Podoba mi się twój ogród i to bardzo... :laugh: Mam pytanie, czy te kołeczki na około trawnika są z drewna, czy betonu ??? Długo już tam mieszkacie, bo te roslinki są już wyrośnięte... :D

Poszukam kolejnych zdjęć mojego ogrodu, później wstawię... ;)

Witaj, mam nadzieje, ze juz lepiej sie czujesz po nocy (gdzies czytalam)?
Koleczki sa betonowe, ale nam splowialy. W domu mieszkamy prawie 4 lata, a ogrod ma trzy. Roslinki rosna nieczego sobie, ale latem lejemy w nie hektolitry wody. No i niestety, nie wszystkie: hortensje, roze, lawenda zle sie czuja w naszym ogrodzie. I wszelkie marcheweczki, poziomeczki.., ale to juz kwestia chyba ogrodniczki, nie ogrodu ;)
Sorki, za brak polskich znakow, ale pisze na Kajtka komputerze, a jego klawiatura juz tyle razy ladowala na podlodze, ze nie wszystko dziala.

Czuję się lepiej, ale powieki same mi opadają... ::) Sebastian miał w nocy gorączkę do tego uciążliwy kaszel i duże pragnienie... ::)
U mnie róże też się nie utrzymały.. :( wymarzły... :(
Marzy mi się hortensja, ale boję się, że też wymarznie... ::)
Lawenda podobno dobrze odstrasza krety, więc bardzo by mi sie przydała... :laugh:
Kiedyś mieliśmy dużo roślin jednorocznych, ale od pewnego czasu sadzimy tylko wieloletnie, np piwonie i irysy. Mamy też dużo krzewów kwitnących. :)

reklama
U nas tez duzo kwitnie. Brakuje nam tylko jakichs astrow lub chryzantem, bo jak lato sie konczy to i sezon na kwiaty. Mielismy dosadzic nawet cos teraz, jesienia, ale przegapilismy czas i czekamy do wiosny. Mamy tez oczar, ktory kwitnie w lutym i takie rzadkie drzewa: ambrowiec, tulipanowiec, paulownia (nie wiem czy to tak sie pisze: moze paulofnia?), gledicia, kasztanowiec briotti. Marzy nam sie jeszcze milorzab, ale powoli zaczyna brakowac miejsca na to wszystko.

Do góry