reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy o maluchach. Rady i Porady

Hej dziewczny
ja szczęśliwa ale bardzo zmęczona. Powracam z pytaniami bo coś mi tu nie gra...
Oczywiście tak jak bałam się calą ciążę - nie mam pokarmu. NIC. ZERO. Nawet kropelki... :-:)zawstydzona/y: Po prostu tragedia... Też miałam podobną akcję w szpitalu bo nie chciały dac pielęgniarki mleka małemu, nawet jak im mówiłam, że on glodny bo ja nie mam kompletnie mleka... Mówiły, że mleko jest i mały ma ssać... Koszmar jakiś...

Walczymy już 4 dzień i dalej nic. Położna która nas odwiedza powiedziała, że ma ma pić 20 ml co 3 godz mleka modyfikowanego. Ale jak czytałam na necie to laski dają od 60 do nawet 120 ml :szok: Czy to możliwe? te mamy które też karmią mlekiem gotowym, po ile wy dajecie? Bo już sama nie wiem...
I tak samo z kupką? co ile wasze maleństwo robiło kupkę w 1 tygodniu? mój maly robi jedna na ok 30 h a w ciągu doby sika może 2-3 razy... Czy to nie za mało...?
Proszę o radę bo już sama nie wiem, gubię się w tym wszystkim...

reklama
oluś ja tez mam malo mleka w piersiach niestety.ja mleka mod.na poczatku dawałam 20 ml co 3-3 h,teraz po 3 tyg daje mu 60-80 ml co 3 h czasem co 2.najlepiej ustal to z pediatra,polozna.nie ma u was poradni laktacyjnej czy cos w tym stylu?nie sugeruj sie netem bo zwariujesz.

Alexandra mi położna w szpitalu mówiła że 10 ml na kazda dobe życia aż do 8o ml. Potem przez jakis czas dawać 80 ml, ale nie wiem jak długo. Ja przez 3 dni po cc ani kropli nie miałam.Byłam już tym załamana bo bardzo chciałam karmić. Robiłam tak ,że przed butelką dawałam cyca jednego 10 minut ,potem drugiego i dopiero butla. Laktacja tak mi się rozruszała ,że potem musiałam pokarm zamrozić :-). Pije też herbatke bocianek i wydaje mi się, że po wypiciu pokarmu jest więcej.

Oho, dobry temat dla mnie.
Ja poję małego mm i często jest to 60 ml, ale najczęściej 80 ml. Kilka razy zdarzyło mi się dać mu 100 ml i dopiero wtedy nie był głodny. A przedtem pociągał sobie jednego cyca.

Dziewczyny i to temat dla mnie , mam problemy z karmieniem mleczka nie ma w piersiach mała ciagnie za kazdym razem przed karmieniem piers ale to mało krzyczy i daje MM moja pije 100 ml tyle robie ale czasem zostaje a czasem pusto zalezy jak jest głodna , a ja zaczełam walke z laktacja sciagam po kazdym karmieniu pije herbatki laktacyjne , nawet chyciłam sie bawarki , woda mineralna , no niby jest coraz lepiej ale jeszcze nie to dalej bedziemy walczyc o mleczko z piersi , zobaczymy co z tego wyjdzie

No i u mnie to ostatnio główny temat. Walczę o to mleko piersiach i nie wiedzę większych efektów. Zaczynam już tracić nadzieje, że jego ilość jeszcze mi wzrośnie. Od dłuższego czasu mam wrażenie, że jego ilość stanęła w miejscu. Karmię Malutką piersiami i później daję jej mm, zjada ok 60 ml. Zauważyłam, że po karmieniu piersią jak ściągam lakatorem żeby pobudzić piersi to nie jestem w stanie prawie nic odciągnąć- tylko tak niemalże na sucho to idzie. Natomiast sciąganie po ok 1,5-2h przerwie od karmienia daje mi ok 20ml (zbieram żeby dokarmiać Malutką). Najbardziej dobija mnie fakt, że mimo częstego pobudzania piersi nie jestem w stanie przekroczyć tych 25ml.
Macie jeszcze jakieś pomysły na pobudzenie piersi? Sprawdzałyście może laktatorem ile jesteście w stanie jednorazowo ściągnąć? Ta ilość rośnie z każdym dniem?

Verka ja mam własnie tak samo jak ty , jak pociagnie mała troche z piersi to pewnie cos jej tam poleci jak sie prezy i daje mleczko z butelki to potem odciagam i zero pare kropli , tez sie tym dołuje , juz straciłam nadzieje ze pokarm bedzie

reklama
Marzena A próbowałaś kiedyś ściągnąć po jakiejś dłuższej przerwie od karmienia? Ile udaje ci się ściągnąć?
Mnie dobija fakt,że z tego co rozumiem ta ilość pokarmu powinna stopniowo wzrastać a ja tego nie widzę :-(

Do góry