elżbieta79
mama Paulinki i Majeczki
Dziewczyny laktatorem nigdy nie ściągnicie tyle pokarmu ile dziecko jest w stanie wyciągnąć. Nasze dzieciaczki to najlepsze laktatorki. Ja po karmieniu też próbowałam ściągnąć pokarm i prawie nic nie leciało, a jak za 10 min dałam małej tą samo pierś to jeszcze wyraźnie słyszałam jak łyka pokarm. Więc w cycuszkach na pewno jest więcej pokarmu niż laktator jest w stanie wydusić, przynajmniej ten ręczny.
Ja mleka nie ściągam, wystarcza tyle ile jest. Zazwyczaj karmię tylko z jednej piersi podczas jednego karmienia. Tylko że u mnie karmienie jest bardzo często. mała się naje a później ulewa i tak w kółko. Podniesienie łóżeczka nie przynosi żadnych efektów. Ale tak samo miałam z Paulinką, ulewała do pół roku. jak porządnie się spionizowała to przestała. Teraz też mam nadzieję że z czasem przejdzie.
Ja mleka nie ściągam, wystarcza tyle ile jest. Zazwyczaj karmię tylko z jednej piersi podczas jednego karmienia. Tylko że u mnie karmienie jest bardzo często. mała się naje a później ulewa i tak w kółko. Podniesienie łóżeczka nie przynosi żadnych efektów. Ale tak samo miałam z Paulinką, ulewała do pół roku. jak porządnie się spionizowała to przestała. Teraz też mam nadzieję że z czasem przejdzie.