reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Nooo coza dzien- nie wyszłam z piżamy do teraz ;)
Małemu pomieszały sie dnie i noce- wstaje w nocy na 1,5-2 godziny :/
A dzis wstal rano, o 12 znowu zasnal i wstawal na cyca do..prawie 17 :szok: Ja spalam z nim oczywiscie po takich dwoch dniach i nocach.. No i posiedzial 3,5 h i znowu spi :sorry: Bedzie pewnie jeszcze lepiej dzis w nocy.

I cholernik mały juz chce siedziec i koniec! Jak siedzi na kolanach to normalnie, nie ma ze sie oprze o mnie.Kłade go to nerw nie z tej ziemi. Jak lezy ciagle nogi do gory i glowa do nich probuje siadac- podam palce siada praktycznie sam ( choc wielka glowa ciazy do przodu :-D). Miesiac nie minie bedzie sam siedzial cos czuje. A jak "gada" to cos pieknego- krzyczy, piszczy, gaworzy, śpiewa hehe najbardziej lubi samolociki ojj ale radocha byle wysoko i szybko ;)
Za tydzien tata jak bedzie mial wolne sprobujemy marchewulca zobaczymy jak bedzie.

No i najwazniejsze - nie ulał od 3 dni od pierwszej dozy tego syropu!! Wkoncu po 3 msc moge brac synka na rece i nie martwic sie, ze ulewa i zwraca odrazu..

IMAG0704.jpgIMAG0705.jpg

Dorian - 14 tygodni:) - YouTube

Aha ja mam spory problem z ubieraniem go :/ W mieszkaniu 24 stopnie, sami siedzimy lekko ubrani- a on w bodziaku i pajacu a karczek taki ot letni, policzki chlodne :/ Sama nie wiem , do tego kocyk oczywiscie..

A slini sie jak mastif neapolitanski :-D glutki takie leca, ze szok chwili na buzi sucho nie jest..tak samo jak wyzej pisaly dziewczyny krostek od tego sporo wyskoczylo

Chce mu dawac bo jest nad wyraz wyrosniety i mam nadzieje, ze po takim tresciwszym troszke mniej bedzie mi wisial na cyckach;)

Angel, nio ale jeśli dziecku wystarcza twój pokarm to nie ma potrzeby przedwcześnie podawać słoiczków, nie wiem jakie są normy w UK, ale po cholerę się spieszyć jak ulewa maluch, co znaczy, że jednak ten przewod pokarmowy nie jest do końca dojrzały. Ja tam jestem zwolenniczką późniejszego podawania słoików jak dziecko jest na piersi, a na pewno nie tuż po 3 miesiącu, no ale Twój wybór Twoje dziecko:)

witam się wieczorową porą

ojjj zabiegany i superowy dzień, byliśmy zrobić zdjęcie do dowodu, później zakupy, spacer dłuuugi z koleżanką, później wizyta wujka i cioci, dopiero siadłam :-)

mini Borys ma genialne teksty! ja ubieram w body cienkie z długim rękawem i cienki-letni śpiworek. Mój jakby przykryty był pieluszką lub kocykiem to po 3 sekundach byłby rozkopany
angel współczuje pomieszania dnia z nocą, ale za to gratuluje odkrycia nowego syropka! Tak jak Amandldzie mi się wydaje, że mogłabyś poczekać ze słoiczkami, skoro nadzwyczaj wyrośnięty to znaczy że Twoje mleczko dla niego jest super

Dziewczyny, u nas gorąco - na noc zakładam jedynie body z krótkim rękawem, najpierw w ogóle niczym nie przykrywam, a potem, gdy ja się kładę ok. 23 to przykrywam lekko pieluszką - ale czymkolwiek bym nie przykryła to i tak będzie to skopane zaraz.

Ja mam zamiar w przyszłym tygodniu rozpocząć słoiczki - zacznę od marchewki, na początku 2-3 łyżeczki.

Hubert bardzo ładnie przekręca się na boki, kilka razy udało mu się też z plecków na brzuszek - ale taki jest zdziwiony tym wyczynem:-) Jest dość mobilny - zdarza się, że zostawiony na macie po kilku minutach leży z boku na podłodze.

Pięknie już chwyta i bawi się zabawkami, pakuje wszystko do buzi, pewnie trzyma głowę.

Dziewczyny - czy jest ktoś, kogo dziecko jest już wyłącznie na mm? Podobno trzeba dopajać - ja próbuję już od dawna i dziś udało mu się wypić 40ml to był to absolutny rekord. Boję się, że za mało. Mleko wciąga wzorcowo - muszę kupić dużą butelkę bo 150ml mu przestało wystarczać. Jak jest u Was z tym piciem wody/herbatki, itd?

Witam wieczornie :)
100 lat mnie nie było. Patrze tylko na galerię jak dzieci rosną i pomysleć, że jeszcze niedawno głównym goracym atkiem były nasze wizyty u lekarza, porody i wieści ze szpitala.
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i mam nadzieje, że znadę czas żeby Was odwiedzć częściej. :tak:

Hejka

Udało mi się dziś wyjśc na rower na dzień jak mały spał
Zostawiłam go z siostrzenicą ( 17 lat) a sama prawie 1,5 h jeździłam
Cudownie mówie Wam, tylko napociłam się jak świnka bo gorąco było jeszcze

Ja Alka ubieram z body na krótki i nakrywam kocykiem ale my mamy o tyle fajnie,że u Nas w domu jest fajnie i chłodno

Angel co do słoiczków ja jak dziewczyny piszą jeszcze bym nie dawała

Jak tak czytam to mi się wydaje,że to moje małe to się powoli rozwija jakoś
Rączek do zabawek nie wyciąga, owszem jak mu coś wsadzę to trzyma ale sam nie
Nie przekręca się, tylko na pleców na boki i z boczka na plecy
Do siadania raczej się nie ciągnie, no chyba że jest w takiej pozycji pół siedzącej powiedzmy i go za rączki złapie to wtedy owszem. Ja to już nie mogę się doczekać jak mały będzie siedział

reklama
Witam sie wieczornie widzę temat sloiczkow ... Każde dziecko jest indywidualne, mój Alex już od jakiegoś czasu je , od przedwczoraj po całym na jedno podejście , ale tyle potrzebuje , jak po pól dawalam to awantura, a ok 6 je kaszke nestle, i jeden i drugi posiłek zabija mlekiem cycowym ;-) i szczęśliwy chłopczyk nagram może jutro to wam wrzuce jak futruje ;-)

Jutro mamy szczepienie BCG i Alex i Kevin ... Ale bedzie jazda ;(

Dola mam aż mi sie pisać nie chce ...
Ehhh zalamka ;(

Do góry