reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

ja za chwile ide znów na ktg, skurcze wyjdą na pewno bo je czuje od czasu do czasu.... więc ciekawe co mi dzisiaj położna powie heheh

reklama
Witajcie Laseczki :)

Ja na szczęście spałam dziś dobrze, tylko wczoraj miałam taką na coś ochotę pysznego, że całą noc zakupy w spożywczym robiłam :) A jeśli chodzi o spanie to zauważyłam od jakiegoś czasu, że jak śpię sama to całą noc potrafię spokojnie przespać, z kilkoma przerwami na WC, a jak śpię z moim to noc masakra, więcej leże niż śpię, wiercę się itd, więc wygoniłam go do drugiego pokoju i mamy spokój, on wyspany i ja też :-D:-D ten ostatni czas trzeba sobie jakoś poradzić, tym bardziej, że jak się malutka urodzi to już nie będzie sielanki zanim przywykniemy do zamieszania w domu :)

Bozienka- nie martw się Kochana malutka jest dzielna to szybciutko wyzdrowieje, a jak się będziesz zamartwiała to jej się udzieli zły humorek :( trzymajcie się i zdrówka :*

Moja kruszynka spacerki chyba sobie urządza, bo tylko nogi mi wypycha, wczoraj było to samo, ale po sobotniej panice, że to może skurcze porodowe, na szczęście minęła panika i mam nadzieję, że szybko się to nie powtórzy, też już jestem cieżka i skurcze mnie często łapią, no ale to już trzeba przywyknąć i cieszyć się każdym kolejnym dniem w którym bobasem siedzi spokojnie w naszym brzuszku...
:-)
Miłego dnia dla Wszystkich :)

Ewstra wow , ale miałaś akcję nocną:szok: To rzeczywiście chyba różnie z tymi bólami bywa bo ja przed tamtym porodem nie miałam takich charakterystycznych skurczy przepowiadających :sorry:
Mam nadzieję że już lepiej się czujesz ??

Ajako to niezły skurcz łydki - widzę że się przygotowujesz do porodu :-D ...

Lina co to za ćwiczenie na kroczę ?? :sorry: ja bym się chętnie dowiedziała i być może nawet poćwiczyła :-D

Villandra jak dzisiaj ??

Tunia Kubuś dał znać ??

Atan jak tam rodzisz ???????? :-)

A ja przyszłam od lekarza zajadam się kanapkami z pasztetem i popijam herbatkę z pokrzywy - podobno dobrze podnosi żelazo ;-) i całkiem przyjemna w smaku :tak:

Bozienka jak Kornelka ?? Może noś ją więcej pionowo żeby katarek jej nie dławił albo kładź pod kątem 30 stopni ... Ma gorączkę cz tylko katarek ?? Biedne maleństwo , TY też pewnie udenerwowana na maksa :cool: Ech , okropne te wirusy :confused2:

Ostatnia edycja:
mini poszla w ruch czekolada i wlasnie dostalam pod zebra:-)wiec chyba poprostu sobie spal ale ile stresow mnie nabawi to glowa mala:-)

Tunia ja czasami tam mam jak czuje że Ida się nie rusza że w pierwszej chwili panikuję że już tak dawno się nie ruszała , a potem zazwyczaj sobie przypominam że pół godziny wcześniej syczałam na nią że za mocno kopie :-D

Ja Wam kobitki powiem tyle gdyby nie Wy i gdyby mnie tu nie bylo to na glowe bym dostala to jest pewne:-)
Zawsze mozna sie wygadac i zawsze potraficie mnie do normalnosci przyprowadzic:-D

Bo pewnie teraz bym siedziala albo bym nawet do szpitala pojechala a oni by sie tylko w glowe popukali i powiedzieli Ty glupia babo daj dziecku spokoj:-D

mini boli to , ale da sie wytrwac oni polecaja standartowo paracetamol ja od wczoraj na nospie jestem ale przy takich bolach to ta nospa nic nie daje, juz mysalam ze w tej ciazy nic mnie nie spotka a tu prosze...moj m po2 godzinach spania pojechal na 12h do pracy biedak,ale tez sie chlopina stracha najadl.

Tunia na super Mamę kandydujesz :-):-):-) Maleństwo czekoladką karmic od rana :-D:-D:-D

Mini oczywiście ćwiczenie to jest tylko z nazwy - wysiłku od nas nie wymaga (na takie bym się nie zdecydowała :-D) więc siadasz tak jakby po turecku tyle, że stopy musisz złączyć z sobą i kolanka do ziemni przyciskać na zmianę - raz jedno raz drugie :-) wyczytałam to z jakiejś mądrej gazety ale ile to da to ja nie wiem :tak:
Ewstra no ładnie - współczuję, ale grunt, że to tylko skurcze - troszkę za wcześnie jeszcze na Maluszka...:tak:

Vill zapomniałam Ci napisać... kopnij go w cztery litery za to zachowanie... przegięcie, żeby on się szykował a Ty masz do pieca dorzucać... nie daj się tak... walizeczka i do Mamusi- niech zobaczy jak to fajnie bez Ciebie mu będzie...

reklama
Lina to i ja dzisiaj podociskam kolanka:-D
Moze akurat cos pomoze:-)
A malego musialam czyms przekupic zeby nie dostac na glowe:-D

Do góry