reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam kobietki :-)

Yummy_mummy_82 witam i gratuluję parki :-D życzę spokojnej reszty ciąży :-D:-D Kochana nie wiem czy tak szybko się rozpakujesz moja przyjaciółka (tak, ta która przedwczoraj mi pisała o nudnym porodzie) jeszcze nie urodziła a ma właśnie bliźniaki ;-);-) i ciągle na porodówce siedzi ;-) nie wiem jak to możliwe ale ponoć nawet się przespała i nie tyle co ją boli tyle co jest zmęczona krzykiem innych rodzących :-D:-D:-D:-D:-D a ma skończony 38 tc :-D:-D:-D

Tunia rozwaliłaś mnie z tymi zdjęciami:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Angel
o 1 w nocy parówki????????????? Wow masz zachcianki dziewczyno :-):-) Dobrze, że spałam bo pewnie Twój post by załatwił mi odwiedziny w kuchni :-):-)

Perelandra mi też się marzyły bliźniaki - może się jakoś np na 2014 umówimy i będziemy próbować :-D zawsze chciałam mieć 3 dzieci ale 3 ciąży to nie zniosę - pierwsza mi daje tak popalić, że ciężko będzie z drugą ale wiem, że M mi syna nie odpuści - co nie zmienia faktu, że nie zamierzam skorzystać ;-)

A ja wczoraj zjadłam paczkę rurek z biedronki :-D:-D:-D:-D i mam zapas słodkiego na rok :-D:-D:-D:-D

A dziś śniadanko znów niestandardowe - od 7:00 rosół mi się robi i idę go zaraz zjeść, aż mnie trzęsło :-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Dzień dobry wszystkim :-)Dzieciaki wyprawione do szkoły i przedszkola i luz:-)A ja herbatka śniadanko trochę na forum i do dentysty niestety kanałówkę robie i wredny ząb zatruć się nie chce znieczulenia na niego nie działają jakaś masakra.TLC mam ten program kiedyś oglądałam ciąże z zaskoczenia to muszę też zobaczyć choć raz :-):-) Miłego dnia życzę wszystkim

ej a ja nie śpie od 1wszej w nocy...eee jakieś koszmary, potem nie mogłam zasnąć a od 3 Jagoda się budziła i kręciła:baffled: matko a gdzie do końca ciąży??:no::no:

witam dziewczynki

ale Wy szalejecie z tym pisaniem:szok: może uda mi się Was doczytać
ja wczoraj byłam na tej wizycie w poradni zeza z Agnieszką,zmniejszył się całkowicie,ale musi nosić okularki bo słabo bez nich widzi,miała problem powiedzieć co widzi na obrazku,następna wizyta 10 listopada i muszę zapuszczać jej kropelki na rozszerzenie źrenic aby badanie zrobić dokładniejsze jaką ma wadę,przy okazji pojadę z drugą córką bo już też powinna być na konsultacji,trzeba już szkła zmienić,więc dwie za jednym zamachem nie będę musiała jeździć kilka razy
a wcale nie fajne bo podróż mnie męczy,jeszcze wczoraj pojechałam bez wózka i z powrotem musiałam troszkę nieść małą bo była zmęczona

i ja miałam dość po tej wycieczce,jeszcze pogoda okropna wiało strasznie ,że człowiekowi się nic nie chciało
dzisiaj odpoczynek w domu,tzn nie za bardzo bo trzeba w domu coś zrobic
jeszcze robią balkony i mam zasłony w domu zasłonięte cały dzień bo nie lubię jak mi ktoś zagląda,a ciemno w domu szok,ale może do końca tygodnia zrobią i już nie będę musiała światła cały dzień palić

idę jakieś śniadanko zjeść

ahoj Kobitki:) witam porannie czwartkowo:)
Ja tez wczoraj natknęłam sie na ten serial "Porodówka" na TLC, zresztą na tym kanale jest jeszcze program "Ciąża z zaskoczenia". Stresujący ten program Porodówka, nie wiem czy to dobry pomysł , żebyśmy go oglądały:D Chociaż wczorajszy odcinek nie był specjalnie hardcorowy, ale ja póki co raczej nie będę go oglądała;D
U mnie aktualnie w telewizji domowej króluje WTA w Stambule i nie bardzo mąż daje się przekonać na zmianę kanału w tym czasie, więc dzisiaj tez mnie czeka mecz Radwańskiej, pół bidy, że lubię tenis:)

U nas w filharmonii w Lublinie organizowane są koncerty muzyczne dla maluszków i kobiet w ciąży, dzisiaj właśnie idę odebrać bilety na 6 listopada, ciekawa jestem jak ta inicjatywa wyjdzie, ale cieszę się, że coś takiego jest w Lublinie organizowane, w Warszawie i w Poznaniu chyba też są takie koncerty z tego co słyszałam.
dla zainteresowanych wklejam info ze strony Filharmonii:
[FONT=georgia,palatino]Cykl koncertów „Smyki” jest wspólnym przedsięwzięciem Akademii Rozwoju Dziecka „Dobry Start” prowadzonej przez Fundacje Aktywni Rodzice i Filharmonii Lubelskiej. Projekt skierowany jest do najmłodszych dzieci, począwszy od tych jeszcze nie narodzonych do 5 roku życia oraz ich rodziców. W specjalnie przystosowanym na ten czas wnętrzu Filharmonii Lubelskiej najmłodsi melomani maja możliwość słuchania muzyki wokalnej i instrumentalnej, a także aktywnego udziału w wykonywaniu muzyki poprzez grę na instrumentach czy wspólny śpiew.
Idea koncertów dla najmłodszych wywodzi się z badań psychologów nad rozwojem muzycznym człowieka i jej oddziaływaniu w najwcześniejszym okresie życia. Chcemy promować ideę, że na kontakt z wartościową muzyką artystyczną nigdy nie jest za wcześnie. Dysponujemy ogromną liczbą badań, z których wynika, że każdy człowiek jest ze swej natury muzykalny, zaś w chwili urodzenia posiadamy najwyższy poziom zdolności muzycznych. To, co nazywamy brakiem zdolności muzycznych, jest raczej wynikiem braku odpowiednich doświadczeń we wczesnym dzieciństwie oraz zaniedbań edukacyjnych.

[/FONT]
[FONT=georgia,palatino]
Harmonogram najbliższego koncertu:
9:00 - koncert dla dzieci w wieku 0-3 lat z rodzicami
10:30 - koncert dla dzieci w wieku 3-5 lat z rodzicami
12:00 - koncert dla dzieci w wieku prenatalnym (zapraszamy kobiety w ciąży z partnerami)
Bilety można nabyć od 24 listopada 2011 w siedzibie Akademii Rozwoju Dziecka “Dobry Start” ul. Głowackiego 35 (budynek Spółdzielni Niewidomych, I piętro) w dniach pon.-czw. w godzinach 11:30-13:30, w środę w godzinach 17-19 oraz przez internet. Informacje udzielane są pod numerem tel.: (+48) 533 655 667
Ceny:
15 zł od osoby dorosłej, dla dzieci wejście bezpłatne, 15 zł od osoby, 25 zł od pary - podczas koncertów dla ciężarnych
[/FONT]

Hej kobietki,

po pierwsze Yummy_mummy_82 gratulacje!!! :)
jesteśmy ten sam rocznik :)

Miło Was się czyta, ale nadrobić to chyba nigdy mi się nie uda ;)
Ja drugi dzień odpoczywam od pracy. Ciągle "drgam" ale łykam magnez i uzupełniam potas. Dzięki za rady. Od tego braku minerałów załapałam strasznego doła, depresje nawet :( a to idzie w parze z niedoborem magnezu :( czuje się nieatrakcyjna, załamuje się...... Moje ubrania nie pasują, już nie mam co na grzbiet włożyć, choć szafa pęka w szwach. mam ochotę wszystko wyrzucić, bo patrzeć na te 36 nie mogę :( niewygodnie mi też ćwiczyć. Trenowałam z racji pracy ok 10 godz w tyg, teraz jest to joga i pilates 3 razy w tygodniu, czasem basen ale i tak czuje się jak beczka. Poza tym cera blada, oczy podkrązone, włosy nijakie, paznokcie lipa. Czuje się brzydka :( Wczoraj byłam u kosmetyczki, dziś zrobię domowe spa i mam nadzieje że magnez też pomoże. :-(

ahoj Kobitki:)
U nas w filharmonii w Lublinie organizowane są koncerty muzyczne dla maluszków i kobiet w ciąży, dzisiaj właśnie idę odebrać bilety na 6 listopada, ciekawa jestem jak ta inicjatywa wyjdzie, ale cieszę się, że coś takiego jest w Lublinie organizowane, w Warszawie i w Poznaniu chyba też są takie koncerty z tego co słyszałam.
Amandla! Super sprawa! Przyjemności życzę!
Musze poszperać może rzeczywiście w Pozku też jest .

Ja też miałam bardzo niespokojną nockę . NIe mogłam spać , a jak już zasnęłam to jakoś tak niespokojnie mi się spało :no: To wszystko przez te nerwy :wink:
Rano wysprzatałam pół kuchni , wypucowałam półeczki i gadżety ale teraz już odpadłam z braku sił .
Chłopaki robią pociąg z papieru więc mam chwilkę dla siebie :-)

Amandla
bardzo fajna akcja . Sama bym z chęcią wybrała się na taką imprezę . Zdaj relację jak już będziesz po :tak:

Miśka Super że Agi oczkami coraz lepiej .. Jaką ma wadę ??

monika
powodzenia u dentysty-sadysty ;-)

Lina rosół na śniadanie ??:-D To szalejesz ...

Yummy masz już jakieś dzieciaki ?? Kurcze bliźniaki to niezłe wyzwanie , ale i też podwójne szczęście .
Moja koleżanka też niedawno urodziła dwóch chłopaków ale też czekali do samego końca . Koło 37-38 tyg urodziła
No i podwójne GRATKI :-D:tak:

Abi masz dobry pomysł z domowym spa i kosmetyczką ... To poprawia nastrój :tak: Może jeszcze męża zaciągniesz na randkę i na pewno humor powróci

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry