reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
Olavip - współczuję pracy M, u mnie to samo jest, więc wiem co przezywasz i wiem jakie to irytujące, gdy kolejny raz nici z planów... Mam nadzieję, że M będzie mógł jaknajszybciej rozpocząc planowany urlop :tak:

hej kochane, ja znów od rana na nogach :/ w nocy sie nie odbyło bez maratonu w wc :/ miał byc juz spokój a mi macica jeszcze bardziej na pecherz naciska :p u mnie chłodno i pochmurnie, własnie bede jechac z M po odbiór dyplomu mgr.

Życzę zdrówka dla Dobrusi :)
i miłego dnia dla marcowych mam :)))

Olavip - współczuję pracy M, u mnie to samo jest, więc wiem co przezywasz i wiem jakie to irytujące, gdy kolejny raz nici z planów... Mam nadzieję, że M będzie mógł jaknajszybciej rozpocząc planowany urlop :tak:
wiesz co brak mi słow...wróci za tydz i podobno wzamian ma dostać od przyszłego tyg urlop na 2tyg...ale wątpię... nie uwierzę jak nie zobaczę......

i po weekendzie , byliśmy na wykopkach , było ognicho kiełbaska i ziemniaczki :-D Borys był zachwycony zwłaszcza traktorem , pomagał nam zbierać ziemniaki , od każdego wyciągał z koszyka ziemniaki do swojego wiadereczka :-D

Mata
dużo zdrówka dla Dobrusi .. Borysowi tez coś się nos przytyka

Angel
bardz Cię boli ,może źle sypiasz ?? chodzi mi że w niewygodnej pozycji

Dziewczyny czemu się martwicie niedoborem wapnia ?? Mnie w poprzedniej ciąży od nabiału odrzuciło a ząbki mi się nie posypały . Nie tylko mleko jest źródłem wapnia , a wg niektórych jest jednym z najgorszych źródeł tego pierwiastka ... Już o słodkich jogurtach nie mówiąc , bo one to żadnej wartości nie mają . Nie dość że nie dostarczają wapnia to jeszcze mogą powodować jego niedobór . Cukier to najgorszy wróg wapnia .
w czym jest najwiecej łatwo przyswajalnego wapnia?
1) zielenina: brokuły, boćwina, kapusta itd,
2) rośliny strączkowe i ich produkty: tofu, ciecierzyca, fasola, .....
3) nasiona: słonecznik, sezam, dyni, masło sezamowe,
4) orzechy: migdały, ziemne, masło orzechowe,
Inne żródła to: pomarańcze, rodzynki, figi, daktyle, brzoskwinie.
Są też wody mineralne które zawierają wapń :tak:

Olavip
co robi Twój maż że go tak ganiają ??

Pnacze musi być dobrze, zaraz poszukam czegoś w mych książkach ze studiów, to ci napisze na prv jak znajdę, w końcu nie na darmo lekarski wydział studiowałem, a tez niestety walczę z krwiakiem, tworzące lozysko się zaczęło odklejac i teraz duphaston, no spa, zwolnienie lekarskie i lezenie, no cóż plamienie małe bo małe ale nadal mam i każdego dnia się modlę, aby dzidzia zdrowa rosła, musimy być dobrej myśli.

Olavip, oj dobrze ciebie rozumiem mój mąż jak wyjdzie o 8 rano to na wieczór na 8 wraca, no cóż, a ja cały dzień sama w domu.
A jeszcze dziś czeka mnie telefoniczne poinformowanie szefowej w pracy, ze do rozwiązania będę mieć zwolnienie i stres mam jak nic, bo ona zero zrozumienia, no cóż ale dzidzia najważniejsza.

halo halo, pamieta mnie tu ktos??

nie bylo mnie od poniedzialku wieczorem, niestety nie jestem w stanie nadrobic tyluuuuu stron co naskrobalyscie:szok:
no wiec, ja dopiero co wyszlam ze szpitala, polezalam sobie kilka dni, a wyladowalam po calonocnych wymiotach oczywiscie ze skurczami:szok:
szczescie mialam, ze na dyzurze byl akurat moj lekarz, zbadal mnie, zawolal mojego meza i mowi;
nooo niestety zona musi zostac, sa skurcze no i te wymioty...albo zatrucie albo infekcja albo problem ze strony łozyska, prosze szybko jechac po rzeczy do domu.

poza tym pojechalam juz prawie odwodniona:szok: i nagle dostalam temperatury, bylo nie wesolo, na szybko robili mi wszystkie wyniki, na szczescie okazalo sie, ze z lozyskiem jest dobrze, a dzidzius urosl ladnie i jest wymiarowo idealny, wychodzi na 25 luty termin:-)

wyniki; na bank nie zatrucie, wyszla infekacja w organizmie, ale nie wiadomo gdzie i o co caman, ale rozgonili ja antybiotykiem mega dawka 3 x dziennie, wymioty minely, skurcze sie uspokoily jak lezalam caly czas.
wypuscili mnie tylko pod warunkiem lezenia w domu plackiem do kontroli za 2 tygodnie, pozniej sie zobaczy:-:)-(

nooo to takie wiesci ode mnie, teraz postaram sie czytac co napisalyscie na pzostalych watkach, przynajmniej mam co robic lezac:-)

Ajako no nieźle jak nie urok ...
Jak się czujesz ?? Jak mąż jest już na chodzie ?? Jak Julka sobie radzi w przedszkolu ??

witam

u nas chorobowo,niestety i mnie dopadło,taka do niczego jestem,że na nic nie mam siły,Mała nad smarka i okropnie kaszle,najgorzej w nocy bo to wiadomo,że w nocy jest gorzej tylko wołała mama,nie wyspana jestem

Pnącze trzymam mocno kciuki,aby dzisiejsze badanie wykluczyło tą przepuklinę

Ajako oj to odpoczywaj jak tylko się da,dobrze,że wyniki są dobre i maluszek rośnie zdrowo

mnie też coś właśnie łapie,wszyscy to samo jedli a mnie gania do wc,na szczęście nie często,na razie dwa razy było...

Mata zdrówka dla Dobrusi

Aadka nie martw się szefową,najważniejsze jest maleństwo

reklama
Witam

Strasznie dużo naskrobałyście dziewczyny, chyba nie dam rady Was nadrobić. W poniedziałek wróciłam z weekendu w Zakopanym, a w poprzednim tygodniu bardzo żle się czułam, bolał mnie brzuch i dół pleców. Wczoraj się troche poprawiło, ale chyba od października idę na zwolnienie. Nie daje rady 8h w pracy wyciedzieć w jednej pozycji przed komputerem.

Współczuje Wam Dziewczyny tych stresów i szpitalnych pobytów, za wszystkie trzymam kciuki, odpoczywajcie i nieprzemęczajcie się.

Do góry