reklama
Kasiulka,
Oj pewnie masz, tylko o tym nie wiesz, mogę ci przytransportować zestaw na jedno serduszko i pokazać co i jak przy okazji kawki gdzieś w Wwie wciągu dnia - może Doris do nas dołączy, raz udało mi się z nia spotkać, ale teraz nie widzę jej na forum. Co Ty na to?
Dla NIEWYSPANYCH RADA: za mną pierwsza noc z kojcem do spania, no CUDO! polecam! Dobrzew ydane 150pln, a potem do karmienia się przyda.
Moj
Oj pewnie masz, tylko o tym nie wiesz, mogę ci przytransportować zestaw na jedno serduszko i pokazać co i jak przy okazji kawki gdzieś w Wwie wciągu dnia - może Doris do nas dołączy, raz udało mi się z nia spotkać, ale teraz nie widzę jej na forum. Co Ty na to?
Dla NIEWYSPANYCH RADA: za mną pierwsza noc z kojcem do spania, no CUDO! polecam! Dobrzew ydane 150pln, a potem do karmienia się przyda.
Moj
pinula30
Fanka BB :)
Wiem że drogi ten wózek, ale to nasze pierwsze dziecko, mam nadzieje nie ostatnie wiec doszliśmy do wniosku że kupimy porządny teraz. TYmbardziej że finansowo tego tak nie odczujemy, bo na bilingach z konta nie będzie tego widac. Mój mąż od początku ciąży zbierał do koperty dodatkową kase jaka mu wpadła i uzbierał 1500 zł wiec z konta dokładamy tylko 280 zł. i jest wózek. A konto bez zmian. To dobry system, bo z cięzkim sercem uszczupliłabym nasze konto teraz o te 2 tys, teraz kiedy zbieramy na nowy samochów i przy dziecku będzie tyle wydatków.Pinula faktycznie nie ciekawie - ja na Twoim miejscu nie pracowałabym nawet jeden dzień dłużej - tylko dziś lub jutro poszła po zwolnienie - jak pracownika się tak traktuje to czemu pracownik ma traktować szefa lepiej?? POtem wrócić na 7/8 etatu i Cię mogą rok w dupkę cmoknąć - ot co ja myślę...a i ja bym nie szła do lekarza i tak z gruszki ni z pietruszki mu nie mówiła - to bez sensu jak nie chce dać zwolnienia to i tak nie da - co mu to czy Ty prywatnie czy nie pójdziesz a potem może mieć inne spojrzenie na Ciebie... 3 rzecz - wózek boski żeby mnie było na taki stać
Ja z kolei odłożyłam swoje ostatnie dwie premie i mam na łóżeczko.
witam mamusie umnie nocka traiczna ostatnio wogule niemoge spac na boku zle na drogim zle na plecach zle udze sie cochwilke poprostu koszmar a jak znajde sobie juz miejsce to malej chyba niewygodnie i zaczyna kopac ukladac sie ehhh kiedy ja sie wyspie
Możemy sobie podac ręce, mam dokładnie to samo. średnio od 2 do 5 w snocy licze barany i patrze jak sie chmury na niebie przesuwaja.
hej
Pinula na jakiej Ty zasadzie jesteś zatrudniona ?? Na umowę zlecenie ? umowę o pracę ??
Bo jak na umowę o pracę ( nie wiem jak jest w innych przypadkach) nie możesz mieć mniej dni wolnych w miesiącu niż sobót i niedziel . Za każdą pracującą niedzielę i sobotę musisz mieć inny dzień wolny - i nie ma znaczenia ile godzin pracujesz - tzn jeśli pracujesz tylko 7 godzin codziennie to już firma jest stratna ale nie może od Ciebie wymagać dodatkowej pracy w sobotę za te godziny
Wiem Mini wiem. Z tym że to jest taki zimowy system obowiązujący od grudnia do marca. na lato wracamy do systemu po 8 godzin praca a za każdą sobote dzień wolny. To taka wewnętrzna umowa z pracowadca, ponieważ nie trzeba nam dodatkoweog pracownika, bo 4 osoby to za dużo. A w zimie jest większy ruch w soboty więc żeby się nie przemęczac za bardzo, jak by była jedna osoba w sobote to się tak umawiamy.
A tak poza tym to jestem po glukozie. O dziwo zniosłam ją dzielnie. Z cytryną też nie było to taki złe w smaku, Chciało mi się tylko spac bardzo, ale spotkałam koleżanke czekała w kolejce do dwóch lekrzay wiec w sumie towarzyszyła mi półtorej godziny wiec jakos zleciało.
Ponadto miałam miec dzisiaj KTG, ale rano jak spojrzałam na karte to sie okazało że je miałam miec wczoraj. No to poszłam do lekarza powiedziałąm że przegapiłam wiec zarejstrował mnie na 12:30 dzisiaj, tylko do innej przychodni. Musze jechac do rzeszowa czyli do pracy przyjdę jeszcze poźniej niż mówiłam o ile wogóle. Na pytanie jak sie czuje powiedziałam że źle, to lekarz stwierdził że takie uroki ciąży, a ponadto macierzyństwo i poświęcenia z nim związane zaczynają się już w ciązy. Więc odpuściłam i nie pytałam o zwolnienie. Pojde do tej lekarki w poniedziałek i bez łaski dostanę.
A teraz zbieram się w drogę , bo muszę do tej przychodni dotrzec na 12:30.
Miłego dnia Wam życzę...
V
villandra8
Gość
Miało juz mnie nie być - a tu sms od Angel - w odpowiednim wątku; czuje się dobrze ;-)
Jadę po to mięso, póki jeszcze coś zostanie - inaczej będę zmuszona złapać jakąś kurę u sąsiada (hmmm... może tego pie... koguta, co to pieje zawsze rano ?)
edit:
Aadka prześliczne te serduszka - mnie by starczyło cierpliwości na pierwsze zakole, a potem to juz kazdy szewek byłby coraz większy - byle szybciej do końca
Jadę po to mięso, póki jeszcze coś zostanie - inaczej będę zmuszona złapać jakąś kurę u sąsiada (hmmm... może tego pie... koguta, co to pieje zawsze rano ?)
edit:
Aadka prześliczne te serduszka - mnie by starczyło cierpliwości na pierwsze zakole, a potem to juz kazdy szewek byłby coraz większy - byle szybciej do końca
Ostatnio edytowane przez moderatora:
MaMicurina
Fanka BB :)
Aadka-ale ladniutkie!
aadka, co do robótek ręcznych, to wiem że tak na prawdę nie mam cierpliwości , róbcie Wy moje drogie coby inni patrzyli i podziwiali. Ale dziękuję za prop. Co do spotkanie to pewnie kiedyś możemy się spotkać, ale to pewnie po nowym roku, bo ja teraz w kratkę będę w Wawie. Jak się okaże, że na inflanckiej za darmo szkoła rodzenia to prawdopodobnie na jednych zajęciach wyląduje z Atomówką :-)
Pranie rozwieszone drugie nastawilam:-)
Dostalam smsa od Manty:
"Mialam do Was kuknac , ale niestety komp nam padl po obciazeniu glukoza mialam za wysoki wynik po 2 godz. za tydzien konsultancja z diabetologiem dostane glukometr i diete trzeba stosowac . Ja teraz walcze z katarem i gardlem . Mala zdrowa kopie intensywnie . Mam nadzieje ze u Was w porzadku. Pozdrowienia dla wszystkich i trzymam kciuki za zdrowka Wasze. Ucalowania w bebenki:-):-)
Dostalam smsa od Manty:
"Mialam do Was kuknac , ale niestety komp nam padl po obciazeniu glukoza mialam za wysoki wynik po 2 godz. za tydzien konsultancja z diabetologiem dostane glukometr i diete trzeba stosowac . Ja teraz walcze z katarem i gardlem . Mala zdrowa kopie intensywnie . Mam nadzieje ze u Was w porzadku. Pozdrowienia dla wszystkich i trzymam kciuki za zdrowka Wasze. Ucalowania w bebenki:-):-)
Mini55
&&&&&
Ivi dobra decyzja Pochwal się fryzurą ...
aadka kurza twarz , ale cudnowności :-) Serduszka są przepiękne .
Od razu mi się przypomniała moja ulubiona książka z lat wczesno-młodzieńczych "Ida śierpniowa "
Tunia dzięki za info ... a jak nastrój ?? Polepszyło się coś ??
Pinula poważnie się zgadzacie na pracę 6 dni w tygodniu ??
Fajnie mieć tak uskładane 1500 zł :-) Ja w razie większych wydatków na debecie jadę a potem staram się go spłacić ... Bo odłożyć nigdy mi się nie udaje
Odebrałam dziś paczkę dla dziecka - kolejna porcja słodyczy ...
Ale będziemy się objadać
aadka kurza twarz , ale cudnowności :-) Serduszka są przepiękne .
Od razu mi się przypomniała moja ulubiona książka z lat wczesno-młodzieńczych "Ida śierpniowa "
Tunia dzięki za info ... a jak nastrój ?? Polepszyło się coś ??
Pinula poważnie się zgadzacie na pracę 6 dni w tygodniu ??
Fajnie mieć tak uskładane 1500 zł :-) Ja w razie większych wydatków na debecie jadę a potem staram się go spłacić ... Bo odłożyć nigdy mi się nie udaje
Odebrałam dziś paczkę dla dziecka - kolejna porcja słodyczy ...
Ale będziemy się objadać
reklama
V
villandra8
Gość
Kurczak upolowany - tym razem sąsiada (nie tego od dachu) kogut miał szczęście .
No to robię szybciutko obiadek i może wyprasuję pościel, co to miałam zrobić kilka dni temu i mi nie doszło (jak zwykle - coś okrężna u mnie ta droga do deski )
Dużo dużo zdrówka dla Manty! Dieta? Iiii - nie dobrze nie znoszę samego tego słowa. No ale pewnie nie będzie tak źle. A może dzień przed badaniem za dużo słodkiego zjadła i stąd wynik? Grunt, żeby wszystko pod kontrolą było.
No i szybkiej i skutecznej reanimacji kompa ;-)
No to robię szybciutko obiadek i może wyprasuję pościel, co to miałam zrobić kilka dni temu i mi nie doszło (jak zwykle - coś okrężna u mnie ta droga do deski )
Dużo dużo zdrówka dla Manty! Dieta? Iiii - nie dobrze nie znoszę samego tego słowa. No ale pewnie nie będzie tak źle. A może dzień przed badaniem za dużo słodkiego zjadła i stąd wynik? Grunt, żeby wszystko pod kontrolą było.
No i szybkiej i skutecznej reanimacji kompa ;-)