reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

u mnie pierwsza ciaza to w sumie bylo w maire ok oprocz porannych mdlosci kotre przeszly po rozruszaniu sie, drugi trymsetr tez ok a trzei to juz w ogole bylam tak sprawna ze casem w czynnosciach mi brzuch przeszkadal a ja sie zastanwialam czemu, teraz bym spala, pierwszy trymestr i pierwse tygodnie to z mila checia bym spala 24/24 z przerwa na picie i jedzenie owocow, a teraz sie powoli normuje i czuje sie tak jakbym w ciay nie byla tylko jak sie przesile to mnie sennosc łapie-ale to chyba norma i wiele kobiet w tym drugim trymestrze powoli wraca do normy ?

reklama
Witam!

U mnie jest juz poprawa, senność mniejsza i więcej zapału do czegokolwiek, więc czuć już, że to II trymestr ;-) trzymam kciuki, żebyście też już niedługo poczuły róznicę :tak:

My dzisiaj tez odwiedziłyśmy z córką przedszkole - mała pełna zapału, ale duża w tym zasługa, że jak miała 1,5 roku chodziła na grupy zabawowe (zajęcia dla dzieci 1,5 roku do 3 lat) a w tym roku od stycznia do czerwca miałysmy mozliwość chodzic do klubu malucha - i na 18 dzieciaczków co będzie u niej w grupie, mała zna z 8 a kojarzy z 5 maluchów, więc jedynie miejsce zabaw się zmieni ;-) nie mam strachu, że się jej nie spodoba, tylko ja pewnie w domu nie będę umiała sobie miejsca znaleźć :sorry2:

lala co dla córki zrobiłam powędrowała na mojego bloga i tam można fotki obejrzeć (link pod moimi suwaczkami ;-))

Remont powolutku posuwa się do przodu. Dzisiaj przybyło wsparcie w osobach teścia i szwagra, więc może bilans wieczorem będzie mocno na plusie (chociaz oczywiście juz były jakies problemy i wiązanki leciały...)

Bozienka niesamowite, że czujesz już ruchy dziecka, ja jestem w tym samym tygodniu co Ty i nic a nic jeszcze, chociaż to moja pierwsza ciąża i piszą, że w pierwszej później się wyczuwa ruchy dziecka niż w kolejnej:) Już się nie mogę doczekać tego uczucia:D musi być niesamowite. Mnie wieczorami też piersi pobolewają, ale da się ten ból wytrzymać:)

podobno w drugiej iazy wszytsko jest wczesniej ;> wcesniej "wybija""wczesniej kopniaki czuc" itd;]

z tymi kopniaczkami to roznie bywa podobno pierworodki czuja miedzy 18-21 a ja czulam juz w 16 i podobno pierwszy kopniak to polowa ciazy wiec ja bym urodzila w 32 a urodzilam normalnie w 40 t teraz by znaczylo ze juz w 26 hehe czasami to co pisza sie niesprawdza ale co prawda to prawda droga ciaza jest owiele szybsza ;) juz wiemy czego oczekiwac jak itd a ze bandziorek i tak dalej rozciagniete po 1 ciazy to i nam brzuszek szybciej widac :) ale wy sie tez doczekacie tego :) a co do lepszego samopoczucia w 2 trymestrze niedokonca sie tak sprawdza ja nadal zmeczona jestem nadal bym spala 24/h z przerwami na siuiu i jedzonko :) a w 1 ciazy woule moglam robic wszytsko zero mdlosci zero sennosci zero zachcianek poprostu idealna ciaza a w tej do 8 tc meczylam sie z mdlosciami potem bol glowy a teraz sennosc jeszcze zostala wiec mam nadzieje ze szybciutko minie :)

Ostatnia edycja:
Jak widać i z drugą ciążą reguły nigdy nie ma. Ja jestem w prawie drugim trymestrze drugiej ciąży i prawie nic po mnie nie widać. Rano mam prawie płaski brzuch, wieczorem mi bardziej wywala, ale to raczej od wzdęcia. Jak się położę płasko, to bardziej wystają mi kości biodrowe niż brzuch. Dodam, ze w pierwszej ciąży tez późno mi "wyszedł" brzuch i 3/4 ciąży martwiłam się, że mam za mały.

o tuz to kazda ciaza jest inna nawet u tej samej kobiety wiec mi sie wydaje ze tymi wszytskimi opisami niema sie zbytnio co sugerowac ;) przeczytac przyjac do swiadomosci a i tak czas pokaze jak to bedzie :)

Dziewczyny dziękuję za informacje, nawet nie wiedziałam, że coś takiego trzeba będzie zrobić, wypełniać jakieś dodatkowe dokumenty ale 270 dniach to się raczej zmieszczę:-). lekarz raczej dał mi zwolnienie z "B" nawet nie sprawdzałam
Powiem Wam że mnie senność dopadła straszna... już któryś dzień zasypiam na siedząco i to tak 3 razy dziennie

Tricia super że się odezwałaś ?? Macie jakieś straty oprócz dostawy prądu ??
Właściwie nie. Trochę w mieście pozamykanych dróg, bo zalało albo drzewa spadły, ale tak to spokój. I prąd już wrócił.

tricia ja też się cieszyłam ,że u mnie sobie poszły,ale niestety dzisiaj wróciły

Ja dzisiaj trzeci dzień wstałam bez mdłości. Wciągnęłam mega śniadanie i czuję się super. Mam nadzieję, że tak zostanie. W ogóle przestawiłam się chyba z "jedzenie to syf" na "jeść, jeść, dajcie mi więcej!":-D. Ciekawe, kiedy waga ruszy...

tricia mnie też już mdłości minęły :-) za to okropnie boli mnie kość ogonowa...

Nie wiem, czy Wam pisałam, ale kupiłam sobie detektor tętna płodu. I wczoraj pierwszy raz udało mi się "złapać" dziecko :-D ale to super usłyszeć bicie serduszka. Odetchnęłam z ulgą.

Ja tez jestem senna okropnie.

reklama
witajcie mamusie

podążam tu śladem koleżanki z czerwcówek, także i my spodziewamy się dzidzi ( dokładny termin z OM 3.03), to będzie nasza trzecia niespodzianka :)

pozdrawiamy wszystkie brzuchatki :)

Do góry