reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hej,
przez weekend mnie nie było i oczywiście tyyyyle napisałyście :szok:
U mnie ok, dziś miałam radę pedagogiczną (2,5 godz :crazy:). No i od czwartku do roboty!
Okropnie mnie boli kość ogonowa. Jest na to jakiś sposób???
Co do teściów, to ja mam świetnych! Moja teściowa ma dopiero 43 lata, a teść 44, więc dogadujemy się bardzo dobrze.

reklama
a ja dzisiaj o 9.25 poczulam raczej kopniaczkowo musniecie wiec jestem jakos tak przekonana ze o byl kopniaczek w koncu zaraz niedlugo bedzie 16 tydzien ;-)

perelandra odpoczniesz sobie :) na dobre ci to wyjdzie :) ehh ja was juz zegnam ide smacznie spac zmeczona jestem jak niewiem mam nadzieje ze synek tez pójdzie spac :) ktoraj jutro wizyte ma ?? trzymam kciuki :)

Bozienka niesamowite, że czujesz już ruchy dziecka, ja jestem w tym samym tygodniu co Ty i nic a nic jeszcze, chociaż to moja pierwsza ciąża i piszą, że w pierwszej później się wyczuwa ruchy dziecka niż w kolejnej:) Już się nie mogę doczekać tego uczucia:D musi być niesamowite. Mnie wieczorami też piersi pobolewają, ale da się ten ból wytrzymać:)

Chyba mi minęły mdłości, już drugi dzień ich nie mam. I wcale za nimi nie tęsknię:-D. Mam nadzieję, że już na dobre się ich pozbyłam.

A tak poza tym to po huraganie ciągle nie mam prądu:wściekła/y:.

Anula fajną masz łazienkę :tak: i dość dużą w porównaniu do naszej klitki ;-) nie zazdroszczę walki w pokoju, bo chyba na te płyty przyjdzie jeszcze gładź, która najczęciej trzeba trochę wyrównac i duzo się pyli :baffled: ale potem to juz tak fajnie jak wszystko wygląda jak powinno :tak:

Widzę, że powoli mijają dolegliwości ciążowe - u mnie też juz zmiany, senność mniejsza, pierśi nie bolą, a dzisiaj to jakies bulgotki było czuć - chociaż wątpię, że to maluch, ale już bliżej niż dalej do pierwszych ruchów :tak:

Kahaka nie zazdroszczę siedzenia tyle czasu... może od tego ta kość ogonowa boli? Raczej nie ma sposobu, żeby się pozbyc tego bólu...

Zmykam, dzis znów większośc dnia u teściów, bo wc trzeba było odłączać, a ja po zarwanej nocce w niedzielę potrzebuje troche odespać (tak to jest jak mama obieca córce, że coś zrobi i rano będzie gotwe, to siedzi się do 3 nad ranem, żeby dziecko zadowolić :sorry:)

perelandra tylko pamiętam ,że zwolnienie możesz ciągnąć do 180 dni, przed upływem tychże lekarz musi ci wypełnić wniosek do ZUS o świadczenie rehabilitacyjne bo inaczej na lodzie zostaniesz

dziewczynki wybaczcie ,że niewiele dziś napiszę-załatwiałam sporo spraw i cały dzień próbowałam tacie uśmierzyć ból-z niewielkim skutkiem.Już nie wiem co robić ;(( A jeszcze tata utrzymuje,że mamy mu załatwić jakieś hospicjum,bo on nie chce być dla nas ciężarem (dokładnie powiedział "nie chcę żebyście mnie znienawidziły ja się do niczego już nie nadaję). Ciężko mi z tym strasznie,oczywiście nie ma o tym mowy choćbym miała zrobić z domu szpital ale sytuacja nie wygląda dobrze .Jestem wymęczona psychicznie.Idę zrobić zastrzyk tacie nastawiam budzik na 2 ,żeby w razie w podać mu zastrzyk (sam mnie nie obudzi) i mykam odpocząć

Anula zdjęcie twojej łazienki przed i po to wogóle nie powiedziałąbym że to to samo pomieszczenie. PO wydaje się takie większe, przestronne a przed to niby pusto w środku a twój mąż zajmuje całą łazienke. Efekt ładny. czekamy na efekt po remoncie pokoju.

miska, mini, lucky teściowe jak teściowe. Mogą dla mnie nie istniec. Mają jeszcze czas jutro żeby sie zrehabilitowac i z życzeniami zadzwonic bo tak w sumie świętuje jutro. Ale pewnie nie zadzwonią. Jeszcze się wczoraj szwagier cwaniak z teściem cwaniakiem śmiali z naszego telewizora, że taki mały i taki rupiec do nowoczesnych mebli nie pasuje. I mi go zauroczyli bo już dzisiaj sie nie włączył.... i czeka nas kupno tv, bo idzie jesień długie wieczory seriale :(

Atan dlaczego cie nie było?? pokaż brzuszek :D

Bożenka niestety twoi teściowie, szczególnie teściowa, są na pierwszym miejscu w plebiscycie na najgorszych, najgłuprzych, najwredniejszych tesciów na świecie. To nawet moi sie na podium nie klasyfikuja. Ale nie przejmuj sie, nie warto, my Cię kochamy, teściowa nie musi :* i tej wersji się będziemy trzymac. za to masz szczęście bo Twój maluch już kopie, a nasze jakieś leniwce :(

Perelandra dobrze że wszystko dobrze. Wie że mogło by by lepiej. Pewnie Ci żal że nie możesz popracowac choby tych 2 tygodni. Ale maluch Ci tą strate wynagrodzi jak sie urodzi cały i zdrowy.

Atan doczytałam właśnie że Twój maluch tez kopie... Wow... zazdroszcze wam. Jak sie wyleguje na kanapie z ręka na brzuszku i na tym boku i na tym i na plecach żeby coś poczuc ale nic :(

Mata miałaś pokazac laleczke dla córci.

Tak poza tym to pierwszy dzień w pracy po urlopie z nowa koleznaką a bez kolegi minął nawet szybko. Nowa towarzyszka w pracy wydaje się sympatyczna i mysle że się dogadamy. Ale to sie dopiero okaże jak przyjdzie czas na ustawienie grafiku bo to z nią się będe zmianiac. Tak poza tym to popsuł nam sie tv i mój mąż cały wieczór ogląda tv w internecie, przeszukał allegro w poszukiwaniu używanego gdzieś w okolicy, przeszukał sklepy internetowe. Ahh złośliwośc rzeczy martwych. :( Teraz musimy sie zastanowic czy go weżmiemy na raty, czy wybierzemy kase z konta, co go uszczupli bolesnie :( czy poczekamy az wygramy w totka :p. Maskara :( Kiepsko sie poniedziałek rozwinał. :(
Ja w związku tym, że byłam zła na tv, i na to że nie udało mi sie uzbierac jabłek na szarlotke bo jutro po pracy bede znowu piekła bo zaprosiłam szwagra ze szwagierką i do pracy obiecałam przyniesc, a z tej sobotniej już nic nie zostało. No i w związku z tą złością narobiłam sobie wiadro frytek i ojadłam się jak dziekie chrum, chrum :D jak to mówi moja mała sąsiadka :D Teraz pełna optymizmu i nadzieji na lepszy wtorek idę spac. Miłej nocy

reklama
jakos nie mialam czasu co chwile cos sie dzieje tu praca tu w koncu wolne to z mezem albo z rodzicami czas spedzalam na forum wchodzilam na sekunde ale sie nie odzywalam bo w sumie nic sie nie dzialo a zdjecie juz daje do galeri brzuszkow ;-) a kopniaki (musniecia) poczulam dzisiaj jak jadlam sniadanko ;-) i wieczorem gdy bylam na kompie ;-)przed 21 ;-) i jak na razie spokoj...

ja jutro ide do ginka ;-) wiec sie upewnie czy to kopniaczki ;-)

Do góry