reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Amandla to w takim razie muszę spróbować z tymi piłeczkami ... tylko skąd ja je wezmę :-D

Kindzia
no liczę na to że aktywność teraz pomoże mi i przy porodzie i potem w opiece nad małym dzieckiem . Bo odkąd nie chodzę do pracy to strasznie się rozleniwiłam :zawstydzona/y:

Villandra
niby każdy wie że przesądy to głupota i zabawy , ale jednak połowa dziewczyn tu w to wierzy i nie kupuje ubranek dla dzidzia żeby się nic nie stało :zawstydzona/y: część będzie wiązać kokardki na wózku , na wszelki wypadek a inne nie pójdą na cmentarz ( ajako już się zastanawia ) :tak:

reklama
poza sąsiadką Villandry nikt o tym zabobonie nie słyszał więc trzeba go olać, a najlepiej wykasować, żeby kolejne dziewczyny nie czytały takiej bzdury!
Mini ja myślę, ze cokolwiek włożonego pod pachę tak zadziała, może być butelka z wodą lub zwinięty w rulon ręcznik:)

dziendobry ! ale u nas zimno dzis,chyba zima sie zbliza :crazy:

widze temacik zabobonow ... ja tam w nie nie wierze i dobrze z z moja babcia praktycznie nie gadam bo pewnie bym sie nasluchala...

kapiele- widze ze niewiele zwas bierze, ja zawsze uwielbialam z ksiazka w wannie powylegiwac sie... teraz od czerwca zerooo i tak jakos mnie kusi ostatnio....

villandra- zycze zdrowka- mi gorace mleko z miodem zawsze pomagalo :-)
mata- zycze duzo zdrowka dla dobrusi:tak:

edit: villadra8 - pierwsze słyszę...w zeszłym roku miałam malućką Jagódkę w gondoli zaapkowaną, na cmentarzu we Wszystkich Świętych i jakoś nic się nie stało... A jak się urodziła to poszłam ją pokazać ukochanemu dziadkowi,który już niestety nie jest z nami kilkanaście lat....
a w tym roku będziemy odwiedzać groby bliskich już w 4:)

pytały to odpowiedziałam, co słyszałam
ale już usunięte, co by nikt się nie zasugerował - proponuję, żeby kindzia jeszcze usunęła co do tego tematu napisała (cytat z 436 strony i odnośniz z 437) to już śladu nie będzie i po temacie
:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

Kamilaedi dzięki

Dzien dobry brzuchatki:-D
kamilaedi ja mam straszna ochote sie wykapac:-):-)ale biore tylko prysznice, a polezala bym sobie:-)
Dziewczynki dajcie sobie sposob z tymi przesadami, o tym zeby nie kupowac ubranek tez slyszalam i co juz mam prawie cale pudelko:-D
Pogoda dzisiaj super, swieci sloneczko i fajnie jest tak juz jesiennie:-Dpewnie dzisiaj wybiore sie gdzies na zakupy,ale sama:-Dbo ten moj to znowu zabroni mi kupowania czego kolwiek dla dzidzi:-)wiec wole sie zabezpieczyc i isc sama:-)
Kochane milego dnia dla wszystkich:*:-D

pytały to odpowiedziałam, co słyszałam
ale już usunięte, co by nikt się nie zasugerował - proponuję, żeby kindzia jeszcze usunęła co do tego tematu napisała (cytat z 436 strony i odnośniz z 437) to już śladu nie będzie i po temacie
:sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
Kamilaedi dzięki

ale czego Ty się stresujesz Kobitko?? przecież skoro zaczął się temat zabobonów to się po prostu wypowiedziałaś.Ja nie wiem o co to zamieszanie z kasowaniem postów. Każdy słyszał cosik o przesądach w ciąży i nie tylko.
ja np. jestem chrześcijanką i mogę otwarcie się przyznać że w wózku Jagody wisiał medalik przywiązany czerwoną nitką<która wyblakła szybko hehe> i każdemu następnemu mojemu dziecku też będę przyczepiała medalik z obliczem Matki Boskiej z dzieciątkiem.:tak:

edit: tunia-ja też dziś jadę na zakupy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
naprawde.. ? ktoś jeszcze w ten przesad wierzy? i co wozka i łozeczka tez wczesniej nie kupują?

..........

A tamtem post najlepiej wykasowac w piz... zeby inne dziewczyny nie czytały....

ja kupilam wozek w 5 miesiecu i w 7 urodzilam - nie zwalam na zabaon ale stwierdzialam ze nie kupuje w tej ciazy nic wczesniej niz 36 tydzien.
ale zyjemy wtakich czasach ze mozna wsyztsko sobie zkalepac lub pokazac mezowi co ma kupic to jak sie bedzie rodzic to wtedy moze maz kupic i tyle czy z wozkiem czy lozeczkiem ,czy wyprawka bo i tak w wiekosci spzitlai jesttak ze dziecko dopiero w "domowe" ubrania przebierane jest podczas wyjscia

ps przesady byly juz wałkowane ;] to kwestia silnej woli ze tak powiem. Ja po czesci zwalam to na wozek bo w sumie ciaza szla super az pewnego dnia wody odeslzy i tyle z tego bylo do dzis nie wiedza co i jak !

Ostatnia edycja:
Do góry