reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam Kobietki :-)

Wreszcie piątek - na wstępie pochwalę się - dostałam w ciągu 3 dni próbki z musteli wraz z niebieską mini kosmetyczka :) Działają ekspresowo :)

Villandra
piękne te pierniki - jakby mi się marzyło, żeby mieć taki talent :tak: Śliczne :tak:

Olavip
gratuluję Kruszynki w rodzinie :-)

K&M współczuje szczerze - nie dość, że spać nie można to jeszcze jak o 5 budzą... Komórka mogłaby na ścianie wylądować...;-)

Wczoraj wieczorem strasznie mnie brzuch bolał...ale ruchy czułam... Dziś od rana ani ruchów ani bólu... Znów czekam - nie lubię jak dziecko moje tak matkę stresuje :-:)-:)-(

Idę na inny wątek - szukając relacji Maty ;-)

reklama
Witam się z rana.
Po śniadanku i obchodzie - dziś mi ekipa kończy dach robić (po ponad tygodniu w stanie zafoliowanym):szok:, no ale cieszę się, że w końcu będzie sprawa z głowy.
Wyspana średnio, mnie też plecy boleją, głównie po spaniu albo jak dłużej posiedzę, ale myślę że to jest ewidentne rozchodzenie się miednicy.

No i doigrałam się - dziś się obudziłam z zatkanym noskiem, powiększone węzły chłonne i ewidentnie siedzi mi na zatokach. Do lekarza nie idę - szkoda drogi, bo i tak mi powie: herbata z miodem i cytryną i do łóżka. Pierwsze już spożyłam, do tego dorzuciłam jeden rutinoscorbin i chlorchinaldin na bolące gardło, do łóżka udam się dopiero wieczorem.
Przy okazji mata życzę zdrówka Dobrusi - niech te przeziębienia u wszystkich s uczulonyzybko mijają.

monika - moja sąsiadka w pierwszej ciąży nabrała wyjątkowego wstrętu do kotów, po urodzeniu syna okazało się, że mały jest na koty uczulony. Z tym psem tak byc oczywiście nie musi, ale czytałam, że tak jak nasze smaki się w tym okresie zmieniają, tak samo przyzwyczajenia, upodobania i inne rzeczy też, więc może Ci po ciąży po prostu przejdzie.

Doris postaram się w ten weekend wrzucić na odpowiedni wątek swój stary przepis na pierniczki - twardnieją kilkanaście minut po upieczeniu, potem też zawsze wkładałam do metalowej puszki, gdzie leżały i leżały, aż się zdatne dla zębów robiły, ale zazwyczaj długo to trwało i dlatego teraz będę kombinowała z innymi przepisami, zwłaszcza że te "cudeńka" to w folię pakowane i trudno by zmiękły.
A może podeślesz swój przepis - na te mięciutkie?

To miłego dnia życzę, energii wszystkim, którym jej potrzeba, lenistwa, którym mogą sobie na nie pozwolić i w ogóle udanego dzionka z takim pięknym słoneczkiem, jakie świeci u mnie. A ja chyba do kuchni: mąka, cukier, miód i inne takie będą dziś rządzić moim dniem (o ile się nie rozmyślę :-D i lenia nie złapię).

Dzien dobry :-D
Ja juz wstalam:-D
A dziewczynki Wy to wczesniej na to spotkanie nie moglyscie wpasc jak ja bylam w Warszawie?Ja to chetnie bym sie z Wami wszystkimi spotkala:-D:-D
Ide po sniadanie i po kawke i zaraz czytam reszte:-)

Wreszcie piątek - na wstępie pochwalę się - dostałam w ciągu 3 dni próbki z musteli wraz z niebieską mini kosmetyczka :) Działają ekspresowo :)

Ja też się zapisałam - czekam cierpliwie
Villandra
piękne te pierniki - jakby mi się marzyło, żeby mieć taki talent :tak: Śliczne :tak:

Trochę wyobraźni, ale dziękuję za pochwały :zawstydzona/y:
Właśnie mi się przypomniało - Doris - te choinki to nie z foremek, ale mam szablon, za pomocą którego wycinam wzory (także inne) używając takiego specjalnego nożyka na kółku (coś jak nóż do pizzy tylko znacznie mniejszy)

Olavip
gratuluję Kruszynki w rodzinie :-)

Podpisuję się z całego serca

Wczoraj wieczorem strasznie mnie brzuch bolał...ale ruchy czułam... Dziś od rana ani ruchów ani bólu... Znów czekam - nie lubię jak dziecko moje tak matkę stresuje :-:)-:)-(

Będzie dobrze.
...

Lina o rzeczywiście szybko działają :tak:
Moja też mało ruchliwa coś dzisiaj . Niby dała znać ale jakoś tak lichutko :dry:

Mata dużo zdrówka dla Dobrusi , daj znać co powiedział lekarz ...

Villandra
czytałam kiedyś że jak dziecko rodzi się w domu w którym jest zwierze to nie jest na nie uczulone .
ale nie wiem do końca czy to prawda ;-)

Pomyłam sobie podłogę w kuchni i zrobiłam przerwę na kawę ... Pomysłów na obiad brak . :-(

Mini może to stąd, że mały urodził się z zespołem D. i wieloma innymi schorzeniami. Teraz ma już 8 lat i rozwija się całkiem dobrze, choć oczywiście nie jest łatwo. Ale wolałabym nie ciągnąć tego tematu - to tak tylko na marginesie, gwoli wyjaśnienia.

no to mata mozemy sobie raczki podac;
moja tez wczoraj zagoraczkowala, w nocy byla rozpalona na maxa, wiec nie puscilam jej dzisiaj do przedszkola, szkoda, bo piatek to mogla jeszcze isc, tym bardziej, ze pozniej tyleee wolnego, obawiam sie po tych kilku dniach powrotu do przedszkola, chociaz wczoraj ja zaprowadzalam i juz drugi dzien nie plakala za mna uffff

to zdrowka dla Dobrusi!
ja ciekawa jestem co to ma byc, bo nie kaszle, katar jakby sie zaczynal dopiero, ale to dobrze, ze ta goraczka, znaczy organizm walczy, tylko z czym?:confused:

tak, wiec ja tez nie popisze dzis, nie piszcie za wiele.

maruda przyniosla puzzle i jeczy; mamis, mamis nie umie, chodz do mnie, ale to przez ta chorobe taka jeczaca, bo normalnie siada w swoim pokoju i uklada sama bez problemu, wola mnie tylko, zeby pokazac efekt.

villandra- cuda! cuda! cuda! alez jestes uzdolniona! i ze tez Ci sie chce, podziwiam baaaardzo!pewnie dobrze sie sprzedaja te cudenka.

Amandla- Twoje tez piekne! jak ładnie ozdobione, coz za kunszt! po moim dziecku to takie piekne nie beda, ale co tam, niech ma dziecko radoche, ja tez w sumie lubie jak mi pomaga w kuchni, smiesznie jest!
dziekuje Ci bardzo za te podpowiedzi! a najbardziej to podobaja mi sie te z ikei, bo cena ;-)ikea najblizsza w Katowicach, czasem jezdzimy, wybralabym sie, ale kurde zawsze zostawie tam wiecej kasy niz bym chciala.
poszukam na necie jak bede miala chwile i poprosilabym o te sprawdzone przepisy, bo niesprawdzonych to jest milion w necie, a ja chcialabym, zeby one byly zjadliwe.
i ktore lepsze; te robione przed samymi swietami czy te co polezakuja z miesiac czy iles tam??

jezuuuu musze spadac, bo stoi nade mna i jeeeeeczy
milego dnia mamuski!

Zdrowka dla chorowitków tych małych i tych wiekszych.

Na bole kregosłupa polecam zmiejszenie przesiadywania "na komputerku".
Tak ogolnie wiecej lezenie mniej siedzenia. Mnie to bardzo pomogło w pierwszej ciazy.

Do czasu porodu bo jak mnie złapały bole krzyzowe to tak "krokodyle zły poleciały".
Matulu takie boleści i nic nie dawały zadnego rozwarcia. I podobno jedna na 10 na krzyzowe.

Bardzo miło sie czyta moja mała/mały.... a u mnie nadal dzieć.

Wiecie co ja wczoraj nic nie zrobilam:-)moj przyszedl z [pracy i patrzy sie na mnie a ja jak bym jakies zalamanie nerwowe miala:-D:-D:-Dprzyszedl i mowi "witam Cie ksiezniczko i Twoje brudki rowniez":-Dno taki dowcipny ze naprawde!
Obiad mial wiec o co mu chodzi, a za sprzatanie to sie dzisiaj wezme, albo jutro sobota przeciez:-D:-D:-D:-D
Dziewczynki te ktore ogladaja TLC czy wam sie tez wydaje tak jak mi ze tych programow o ciazy jest coraz wiecej teraz od 12 listopada ma byc "Ciaza w tajemnicy"

reklama
ajako to pewnie jakiś wirus . Borysiątko też mi trzy dni wysoko gorączkowało , niby pokaszliwał ( i to dość nieładnie ) ale osłuchowo był czysty . Lekarka kazała tylko nawilżać powietrze , dać rutinoscorbin , albo witaminę C i ibuprofen nawet co 6h ( bo działa też przeciwzapalnie ) ale przez jakieś dwa dni tylko a potem doraźnie :tak:
Dużo zdrówka !!!!

Do góry