reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Haj!
No więc, młody już nie gorączkuje, ale za to ma znów zawalone gardło i srajda nadal się utrzymuje ;/ No i żeby było zabawniej mam małżona w domu z grypą... a chyba każda z nas wie jak panowie potrafią umilić dzień gdy są chorzy... ;)

Eee... widzę że niektóre z was nieźle były leczone/sprawdzane pod kątem hormonów na nfz, ja niestety nie miałam tyle szczęście. Przez 2 lata starań o dziecko, i chodzenia na nfz do gina, bo ciągle nie miałam @ żaden nie chciał mi nigdy zbadać choćby hormonów tarczycowych. Dopiero gdy trafiłam do super babki (z tym że niestety prywatnie) wyszło jaki u mnie bałagan z hormonami.
A więc przede wszystkim mam mega niedoczynność, która unormowała mi się nieco po ciąży, ale już z czerwcu tsh miałam na poziomie 7 (ichnich jednostek) ;/
W ciąży też miałam cukrzycę, ale to przez to że brałam leki mocno obciążające trzustkę. Ale o tym wiedziałam już je przyjmując ;/ to taki koszt jaki chciałam ponieść by mieć Jontka.
Maria zdrówka dla chorusów! No i czytałam że w końcu udało ci się pannę Polę zaszczepić, no i jaką słuszną wagę ma panienka :) A bardzo daje ci w kość jak tak nie śpi w dzień?
Vill dobrze że jednak szpitalny wywczas was ominął! A dostaliście jakieś leki na poprawę siuśków?
Madzik nooo... bratowa mojego męża też ma do mnie pretensję że nadal się cycamy! i ciągle słyszę głupie docinki w tym temacie, ale średnio mnie to rusza! Na szczęście nie widujemy się za często :)
Nefi ja młodemu daję Ibum lub Paracetamol (wszystko w syropie) - i powtórzę jeszcze by zwrócić uwagę na by właściwie przeliczyć dawkę, a nie dawać tak jak tam piszą tylko przeliczyć wg wagi!!! A jak dzisiejsza nocka Natki?
Last zdrówka dla Roksi!! Ja jeszcze na wzmocnienie Jontka daję mu tran Molles (czy jak to się tam pisze).
Kasiulka Jontek śpi na brzuchu do 2 msc życia i mimo wszystko i tak wędruje po łóżeczku... a najczęściej to śpi taki upodlony pod płotem :)

No a plany na dziś: uciekać z domu bo małżon marudzi gorzej od Jontka ;)

reklama
Witam
Vill oj ale sie porobilo u was zdrowia dla Rafala-i oby wszystko zakonczylo sie pomyslnie
nefi ja jak na razie tylko raz dawalam i byl to czopek po szczepieni i szybko ulge przyniosl malej
kasiulka no moje dziecko zawsze jest na gorze noc w noc odbija sie na piecie czy jak...

My wczoraj bylysmy na zdjeciu bioderek i wszystko ok -ja spokojniejsza-dzis za to wizyta u neurologa.zobaczymy co powie.
Dziewczyny nie wiem czy to normalne w czerwcu mialam okres kolejny w polowie wrzesnia i nadal nic -czy to normalne?Wybiore sie do ginekologa bo wypada by mnie przebadano po porodzie,ale na razie moj lekarz ma urlop wiec musze cierpliwie czekac.

heej :)

no powariowało to moje dziecko, pobudka 8 razy. Nie da się matce porządnie wyspać.
aina taa chory chłop, to masakra. A dwóch to ja już współczuje. Przynajmniej młodszy dzielniejszy. Ale z tymi hormonami to ja nie wiem, czy to jakaś choroba cywilizacyjna? w zasadzie każda z nas, ma jazdy. Tekst "upodlony pod płotem" rozbawił mnie do łez. Dzisiaj jak mąż pójdzie zajrzeć do Grzesia, to zapytam go czy tak nie leży :DDDD
nusia właśnie czasami udaje sie mu dać parę łyczków z butli i od razu w kimę, ale czasami od razu się wybudza jak czuje że nie cyc
last
gratuluje wychodzącego ząbeczka, niech się szybko przebija
ewstra wydaje mi się, że to normalne. Po porodzie chyba jak w wieku wczesnego dojrzewania. Musi minąć czas, żeby wszystko się normalnie poukładało. Super, że z bioderkami wszystko ok, powodzenia u neurologa!

Ostatnia edycja:
hej lasencje kurde jakoś o tym bb zapominam, wszystkie prawie na FB siedzą
Eh obiecałam sobie ostatnio,że będę tu wchodziła regularnie ale..... zapomniałam hahah

Kasiulka pisałaś może tutaj o spotkaniu marcowych babyboomowych warszawianek?
Jest plan spotkania w Warszawie pod koniec listopada, jak któraś nie czytała na FB a jest chętna zapraszamy:)

Ja bym z chęcią przyjechała z Rosi na to spotkanie ale niestety nie opłaca nam się na 1 dzien i wracac wieczorem chyba bym zwariowała z Roksaną sama samochodem :/ a znów żeby gdzieś po hotelach spać to czy ja wiem... może na wiosnę jak coś, jak będziecie ponownie robić jakieś spotkanko to wtedy wpadniemy :))

atomówka mówiłam i ogłaszałam

właśnie się załamałam +3kg, w sumie nie powinnam bo sobie strasznie folguje i kg lecą do góry. Koniec tego obżarstwa

Aina Pola nie śpi całe dnie ale robi to zupełnie bezboleśnie:) to znaczy zupełnie nie marudzi. Czasem tylko ma gorszy dzień gdzie nie wolno mi się ruszyć z miejsca:)

a wiecie że moja lekarka mi powiedziała że tran od 2roku dopiero wolno podawać.

kasiulka teź tak poleciałam w kilogramy ale prawda jest taka że pozwalam sobie na wszystko! :(

last a ty ile km masz do warszawy?

Maria to chociaż tyle dobrze że młodzież za skórę nie zachodzi, a wiadomo nawet te najbardziej lajtowe egzemplarze mają gorsze dni, które wolą spędzać u mamy na rękach :)

ehhh... ja też jestem na plusie z wagą ;/ Ale za to przed @ byłam aż 3kg, a jak już dostałam to tylko 1, ale to i tak mnie nie usprawiedliwia, bo strasznie dużo ważę :(

U nas normalnie zdrowotna równia pochyła: wczoraj przez cały dzień bolała mnie głowa, aż w końcu doszłam co to za ból! mam zawalone masakrycznie zatoki! I tu moje pytanie: czy mogę wziąć ibuprom zatoki?

aina wg. ulotki nie można " Leku nie należy stosować w ciąży i okresie karmienia piersią" http://www.doz.pl/leki/p2825-Ibuprom_Zatoki

A ja sobie na jutro zaprosiłam swoje rodzeństwo cioteczne z dziećmi, także muszę coś przyszykować i dom ogarnąć. A w niedziele przylatują moi rodzice. Miesiąc byli w delegacji, w związku z tym jestem strasznie stęskniona. Na lotnisku Grzesiowi damy w rękę tabliczkę babcia&dziadzio. Moja mama pewnie się popłacze. W poniedziałek jadę z nimi do Puław na tydzień. A tam jest moja koleżanka z Anglii ze swoją 3 tygodnie straszą od Grzesia Alą. Także super mi się zapowiada przyszły tydzień, więc może być mnie mało.

Ostatnia edycja:
reklama
Wiem, że wg ulotki to nie wolno, ale wiele jest takich leków min. paracetamol! A poza tym nasze dzieci są już duże i same przyjmują leki na ibuprofenie... dlatego się zastanawiam...

Do góry