reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

A cześć :-)
Mały przed chwilą nakarmiony, to pędzę zaraz pod prysznic - dziś jesteśmy bez tatusia, który u rodziców siedzi. Tzn. rodzice wyjechali pod Poznań, a on siedzi w barze i tam nocuje.
A ja się biorę za wystawianie aukcji na all - ilość gratów, które się zebrały do wystawienia... przeraziła mnie :szok: Czuję, że dużo czasu mi na tym zejdzie :baffled:

aina ja Ci sie nie dziwię - bo też bym się martwiła. Mam nadzieję, że już wszytsko będzie dobrze. A z Twojego doświadczenia płynie nowa nauka, bo o tej pokrzywie nie słyszałam, a tak, to już jestem mądrzejsza. Szkoda tylko, że takim kosztem.

atomówka fajne to krzesełko - choć jak tak na nie zaglądałam przy wyborze, to w sumie wszystkie wyglądały dla mnie tak samo :eek::-)

Atan miałam to samo pisać :-) No, dziewczynki - które się piszą na wspólną herbatkę? Bo ja się piszę :tak:

reklama
hej dziewczyny
mini to Dusia wystartowala w szoku jestem:)
kasiulka milego weekendu u rodzicow
atamowka fajne krzeselko
aina tez bym sie wystraszyla-zazwyczaj sytuacje takie pojawiaja sie w nieoczekiwanych chwilach.

U nas powoli czas plunie ...za tydzien lecimy do polandii:) bardzo sie ciesze a zarazem jestem smutna bo lecimy same-m moze dojedzie na swieta pod warunkiem ze znajdzie kogos kto sie zajmie naszym kotem,jesli nie to wracam na swieta do uk chociaz juz od tylu lat nie spedzalam ich z rodzicami...
Moje dziecko nie sypia w ciagu dnia przepraszam ma jedno spanko ok 20 min -mamy kolege w podobnym wiek i on sypia po 3h no ale moze mam prezent od malej bo w sumie o 20 spi wstaje o 5 na mleko i wstaje ok 8:30.

Co do wiekszych kawaleko to ja daje takie kawaleczki(zebow brak) ale widze ze dziuoselkami tam mieli no i odrazu problem z kupami sie zakonczyl

Witam się sobotnio:-)
Ja nadal zasmarkana i Franek rónież. Mam nadzieje ze niedługo nam przejdzie,
Wczorak mój syn nie spal od 22:30 do 24:30. Wiec jak przyszla po polnocy z pracy to przywitak mnie swoim nieziemskim usmiechem:-) No ale jak mama dala herbatke przytulila to zasnal. i spal do rana do 8:30 z kilkoma przerwami bo smok wypadl.
Pogoda paskudna- wieje, deszcz i zimno.

Ewstra- oj ale zazdroszcze wyjazdu do Polski. JA dopiero w przyszłym roku planuje i to dopiero maj- czerwiec.

vill- mam nadzieje ze dalas rade z all i powystawials wszytko, oj vill niełądnie rozpijać synusia:-)

aina- nie dziwe sie ze spanikowlas, bo ja tak samo bym zrobila. mam nadzieje ze wszytko juz dobrze i synuś napelnia ładnie juz pieluszke:-)

tęsknimy do Was i myślimy intensywnie.
Problem goni problem i czasu nam pożera.

Młoda zdrowa, duza (po ojcu ) 12 kg (?)... mamy 4 zęby. Śpiewa i tańczy, uwielbia grac na bębenku - poczucie rytmu moze chociaz po mamie będzie miała.

Mam nadzieję, że u Was w porządku...
Sciskamy mocno!

Witam no no manta szok moja to powoli dopiero 7 kg bedzie miec :-)
Moja dzis znow inaczej drzemki robi od 1 markotna a przed 15 dopiero zasnela narazie nie jestem glodna wiec obiadu nie robue bycze sie na lozku :-) maz w pracy a w pon raczej wozek dojdzie :-) juz sie doczekac niemoge

niedawno wstałam ... po nocy jestem .
Wracam o czwartej nad ranem a wiecie kto na mnie czekał ?? Idusia stała w łóżeczku , poprzytulałam więc jeszcze mojego smyka , nakarmiłam i utuliłam do snu :biggrin2: Fajnie było :tak:
A Borys dostał antybiol ale lekarka mówiła żeby spróbować najpierw podać ibuprofen przez dwa dni ( przeciwzapalnie) i jak się pogorszy to włączyć antybiotyk no i obowiązkowo laryngolog . Niestety w czwartek dopiero mamy wizytę - nasz ulubiony lekarz coś oblegany ... Niby ucho już go nie boli ale nie wiem czy nie włączyć tego antybiotyku bo gardło jakieś takie opuchnięte :wściekła/y:

vill ja takich zdjęć z butelką i papierosami u dzieci nie lubię ale Twoje są przesłodkie , chyba przez ten komentarz :biggrin2:

Kasiulka widocznie Grześ domator ( nocny) :-D jak dzisiejsza nocka ?

aina super że czuwasz , ja nie wiem czy bym zwróciła na to uwagę :szok: Dobrze że szybko zareagowaliście nawet jeśli tylko na wszelki wypadek , zatrzymanie moczu przecież niebezpieczne bardzo ...

Ewstra
a może jakiś hotel dla kota ?? czy to za duży wydatek ??
Fakt Tosia mało śpi w ciągu dnia ale za to pięknie w nocy

nusia dużo zdrówka dla Was !!! Widzę że godziny pracy też masz szalone :-D

Ewstra no patrz jak ten czas leci; pamietam jak dopiero co opuszczałaś Polskę, a tu zaraz znowu wracasz :-)

nusia nawet w ćwierci z tymi aukcjami nie jestem :dry: Żebym tylko nie musiała tego wystawiać milion razy, bo naprawdę marzą mi się puste kąty, bez tych wszystkich szpargałów, których wyrzucić jednak szkoda...
A takie powitanie to super musiało być :-)

Manta dziewczyno :-) Jak fajnie, że u Was dobrze. Rośnie Ci Juleńka jak na drożdżach :tak: Ja też tęsknię za Tobą i Twoimi postami

Mini no Ciebie też Idusia fajnie powitała :tak: Ja też normalnie nie lubię takich zdjęć, ale M wziął małego na kolana, miał to piwo, a smyk zaczął się tak tą butelką ekscytować, że po prostu nie mogliśmy :-) Ale on teraz własnie wszedł w fazę mega ciekawości - zaciesza się do wszytskiego, co tylko znajdzie się w zasięgu jego oczu, a jeszcze lepiej rąk. I nie pytaj co się dzieje, jak coś widzi, a nie może tego dotknąć :dry: Nerwusek chyba po tatusiu będzie...

U nas dzień jak co dzień.
Mamy prawie na wierzchu górną dwójkę (co się poprzednim razem wyżnęła prawie, prawie) w towarzystwie koleżanki z sąsiedztwa czyli pani jedynki - takie kolejne dwie kreseczki. Także odrobinka więcej marudzenia i ślino-potop.
Poza tym od dwóch dni jestem narażana na wysokie decybele, bo Rafał uparł się, żeby się sąsiadom pochwalić, jak pięknie piszczeć potrafi. No i do gadania więcej się zabrał, ale do sylab to nam raczej daleko - bardziej śpiewamy...

WItam wieczorowa pora.
Franek spi,a mama przed tv.
Zrobilam obiad- piersiz pieczarkami i paryka w ciescie fransukim i juz mi sie nic nie chce. Musze nabrac sil na ogarniecie kuchni.

Franek zasnal juz przed 20, a przebudzil sie juz 2 razy przez ten wstretny katar:-/

manta- witaj, super zze Julcia rosnie :-)

mini- no mam beznadziejne godizny pracy, tzn ranna jest ok 7-15, ale 15-24 lub 18-24 juz nie za bardzo. A Franek zawsze wita mnie w nocy jak przychodze po polnocy:-)
JAk borysek? dalas ten antybiotyk/?? ja bym chyba dala.

vill- gratuluje zebolkow:-) my nadal nie mamy.
Ale rozmawilam wczoraj z kumplem ma syna 14 miesicy i on tez nie ma jeszcze zebow. Zdziwona lekko bylam, ale czasami zeby wychodza oklol 15-17 mieiscy.

hej dziewczęta

Wróciliśmy już po długim weekendzie do domu. Fakt, że z przygodami, bo koleś jadący z naprzeciwka postanowił ściąć zakręt i skasował nam zupełnie lusterko :baffled:. Tak więc kolejne 380 km przejechaliśmy bez. Pomijając ten fakt było super. Mała kuzyneczka Grzesiowi bardzo się podoba i piał do niej z zachwytu. Zobacz załącznik 512725. Co do spania, na szczęscie tylko pierwsza noc wyglądała bardzo źle, kolejne były już znacznie lepsze.
Chyba w natarciu górne jedynki, bo dzisiaj tatuś zauważył plamkę krwi na pieluszce, którą się bawił. Jak sam przyłożył do dziąsełek faktycznie była krewka. Zapewne czas na zbrojenie w cierpliwość :-):-D.
vill gratulacje kolejnych zęborków! A co Ty tak namiętnie sprzedajesz? Rafałkowe rzeczy?
aina wcale, a wcale nie dziwię się że panikowałaś. Przyznam szczerzę, że ostatnio też mam większe baczenie na ilość siuśków, bo też jakby jest ich mniej.
manta wariatko, wracaj i nie odchodź!!! a z tymi 12kg nie przesadzasz?
nusia beidactwo! ale wiesz jak to z katarem leczony czy nie trwa tydzień. Ale, dla Ciebie polecam coś z pseudoefidryną, żeby objawy były łagodniejsze
mini jak Borysek Tygrysek? Idulka jest super!
ewstra super, że tak często do nas przybywasz! w Polsce fajnie jest, nie licząc zarobków :)

aa no i tak, mam pytanko, że może by tu jednak wrzucać zdjęcia? taka moja propozycja. Nie piszemy zbyt dużo postów, a po wątkach nie trzeba skakać.

reklama
Do góry