reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam - widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj inne rozrywki ;-) (w sensie że na forum pustka)

tunia serdeczne współczucia - trzymajcie się wszyscy

Mini Rafał to mi daje pospać - tylko ja głupia, zamiast spać w nocu jak normalny człowiek, to robię milion pięćset innych rzeczy...
Super, że u Was kupki wracają do normy - jak mi sie to marzy - u na sznowu jak poszło w poniedziałek podwójnie, tak dalej cisza :-( Wczoraj były ze trzy podejścia, ale spełzły na niczym. Sama juz nie wiem czy mamy jakiś problem, którym należy się martwić czy taka jego nowa uroda :confused: Na pewno będziemy konsultować to w najbliższym czasie, bo przyda nam się nowe skierowanie na badania moczu...

Oczywiście wczoraj rano pobudka była, ja nietomna, ale przeżyłam jakoś cały dzień...
M pokój skończył, meble wstawiliśmy (zostaną do zrobienia regały i biurko, ale to kiedyś tam...), wykopałam kołdry dla gości dochodząc przy okazji do wniosku, że prędzej czy później i tak przyda się zainwestować w jakieś mniej przedpotopowe, które nie będą zajmować pół domu... Foty będą jak te kołdry nie będą imitować mojego prywatnego Kilimandżaro ;-)
Odgruzowałam hol, który i tak za chwilę zostanie zagracony - wanną i innymi gratami na okoliczność robienia łazienki
rolleyes9im.gif
Miałam w planie jeszcze poprasować (żeby znowu zaległości sobie nie robić, bo na ten tydzień przewidujemy szereg innych atrakcji
wink2.gif
), włączyłam sobie kompa na potem, ale Rafał chciał jeść i doszłam do wniosku (na skutek ciężko opadających powiek), że na nic nie mam już siły i idę spać. Com pomyślała, tom uczyniła.
Dziś od rana siedzimy na dworze, a ja się musze w końcu zebrać i wystawić parę szpargałów na allegro - raz kozie śmierć ;-) (bo dotychczas tylko kupowałam), żeby odgruzować jeszcze kilka kątów w domu.

No i spieszę uroczyście donieść, że wczoraj podczas kiedy matka robiła w porządek w pudełkach ze szpargałami, zostawiwszy dziecko bawiące się na macie na plecach, po skonczeniu swojej pracy zastała smyka na brzuszku :-) I nawet się mu podobało :-p

Miłego wypoczynku niedzielnego

PS. Gdyby mnie w tym tygodniu nie było, to znaczy że walczę dzielnie z myciem okien, szorowaniem podłóg, wyrzucaniem tony niepotrzebnych gratów, zakupami, planowaniem urodzin dla cioteczki (tej, co przyjeżdża za tydzień wraz z "dziećmi") i tysiącem innych spraw.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
vill jak czytam to Ty normalnie porządkowa superkobieta jesteś. :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
co do kupek. ostatnio wyciagnełam notatki ze szkoły rodzenia. dzieci karmione tylko piersia mogą załatwiać się nawet raz w tygodniu, szczególnie już starsze. tak samo jak waga póxniej maluchom juz tak szybko nie rośnie. także może Twojego synka taka "uroda" z tymi kupkami. no i gratulujemy samodzielnego przeturlania Małego, teraz to dopiero zobaczysz jak to sie wiercić szanowny Pan zacznie. :-D:-D:-D:-D:-D Moja Natka ostatnio twierdzi np. że najlepiej jej się spi na boku i często z nogami między szczebelkami. Trzeba ja odwracać żeby sobie krzywdy nie zrobiła. Ehhh jeszcze troche i jak zaczna nam raczkowac to dopiero będzie.

Tunia - współczuje , najszczersze kondolencje

Vill- powodzenia w szaleństwie sprzątania ;-) trzymam kciuki i niech maly bedzie grzeczny i pozwoli mamci sie obronić

U nas dziś od 6 pobudka .... Straszne ;( ale dałam radę . Czy ja wogole mam prawo narzekać ? O 18:15 kasza , trochę zabawy, 18:45 golaskowanie ;-) 19:15 kąpiel 19:30 dziecko w lozeczku śpi ;-) zasypia sam ;D przenosze go do siebie jak idę spac ok 11 i śpi do 2 karmienie następnie o 6 karmienie i najczęściej pobudka ;-) i tak już jest rutyna. Są odstępstwa od normy ale ogólnie chyba nie powinnam narzekać

Mam ochotę na zupę gulaszowa , tak idę wyjąć wolowine ;)

Miłego wieczorku

tunia - wspolczuje, trzymajcie sie

vill- no to powodzenia w porzadkach mnie moje okna juz wolaja od dluzszego czasu ale jakos sie nie moge zebrac moze w tym tygodniu ulegne

nefi- ty to masz z tymi siuskami nie zazdroszcze oby bylo wszystko dobrze i zebys juz nie musiala sie meczyc z ich lapaniem :tak:trzymam kciuki

A my dzisiaj skonczylismy 5 miesiecy :szok: ło matko jak ten czas szybko leci a dopiero co dowiedzialam sie ze jestem w ciazy wogole moje dziecie dzisiaj powiedziało - baba (szkoda ze nie mama ) wogole mial dzisiaj niezla faze na gadanie no i sprobowlismy dzisiaj marchewki a wlasciwie zupke marchewkawa z ryzem - przyszla poczta z bobovity ale jakos nam nie podpasowala no nic sprobujemy jutro znowu

mam pytanie do karmiacych piersia - podajecie juz jakies kaszki ? jakie ?

Ja karmie piersią i daje kasze raz dziennie ok 18 przed spaniem np. Bobovita - smaczna kolacja z bananami, nestle malinowa, a teraz kończymy nestle jabłko-marchewka i dawalam jeszcze waniliowa ale nie pamietam jakiej firmy i ta mu najbardziej smakuje ;-)

Jeszcze kukam wieczorkiem (walczę na all)

nefi dokładnie tak :tak: Teraz się zacznie. A Rafał właśnie tez od kilku dni śpi przede wszystkim na boku, ale nogi to już na mamie :-D
Powodzenia z łapaniem - my tez juro łapiemy

Madziorka my się na razie tylko cycujemy - kaszki póki co chodzą mi tylko po głowie, ale jeszcze poczekamy (zwłaszcza przy tych naszych przebojach z kupami - choć też już myślę, że taka jego uroda; coraz więcej opinii znajduję, że nawet kilkanaście dni może być bez :confused::szok: Jak mi to lekarz potwierdzi, to się przestanę przejmować... No bo w sumie ani twarde nie są, ani suche).
I gratuluję skończonych 5 miesięcy :-)

Znikam wystawiać dalej...
Wyspanej nocy ;-)

Witam po weekendzie

Widzę że dużo nie pisałyścię to nie będę musiała długo czytać. A przynaje że jestem ledwo żywa.

W sobotę moi rodzice mieli jechać do znajomych w okolice nowego targu. Od rana kręcili się i pakowali. Idź byli luz prawie gotowi mój szalony mąż wymyślił że też pojedziemy. Wypróbujemy przy okazji może auto. No i spakowaliśmy siebie i dziecko w 15 minut i pojechaliśmy .

Jaś w sumie drogę wniósł dobrze. Choć pod koniec już bardzo marudzij w foteliku więc jechał u mnie na rękach. Ale idź dotarliśmy na miejsce to pokazał klasę. Grzeczny uśmiechnięty wszyscy się nie mogli napatrzeć. Dzis wróciliśmy sobie odjazdowa wycieczkę po okolicach tatr pienin i niedzicy po czym wróciliśmy do domu. Jak jaś zasnął mi na kolanach o 18 tak do nie obudził się aż dojechaliśmy do domu. Ją się kie mogłam ruszać jak tak na mnie spał do tego miałam stres że jedzie bez fotelika i dlatego jak zmęczyła mnie ją powrotną podróż

Którąś z was pytała o okres. Ją luz mam 2 po porodzie. Pora więc wybrać się do gina.

agusia maria podziwiam was że wybrałyścię się z tak małymi dziećmi w tak daleka podróż.

tunia przykro mi z powodu twojego teścia. Jak gie trzyma twój M?

A propos kup to u nas od paru dni kupy idealne ;-) i częstotliwość idealna;-) nawet no 3 dziennie przy czym a sa zawsze.

vil też mam w planie generalnie wysprzątać dom w tym tygodniu.

madziorka mój Jaś też dzis skończył 5 miesięcy. ;-)

Ją idę spać. Pisałam z telefonu ledwo patrząc na oczy więc przepraszam za ewentualne błędy. Miłej nocy.

czesc dziewczynki.

ja tylko na chwile dziekuje wam bardzo M sobie jakos radzi...

kuba wlasnie przed chwila uwalil taka kupe ze body do wyrzucenia:-)3 dni nic nie robi za to dzisiaj dowalil:-)

milego dnia dla was.

reklama
Teraz większość kaszek na etap 1 jest mleczno- rynkowych tj. Dodajesz tylko wode, przygotowana ciepła wode.

Tunia no to ładnie cię kolezka załatwił ;) dobrze ze nie od stop do głów , zeby za pietki trzebabylo nieść do łazienki ;-)

Do góry