reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Witam - widzę, że nie tylko ja miałam wczoraj inne rozrywki ;-) (w sensie że na forum pustka)

tunia serdeczne współczucia - trzymajcie się wszyscy

Mini Rafał to mi daje pospać - tylko ja głupia, zamiast spać w nocu jak normalny człowiek, to robię milion pięćset innych rzeczy...
Super, że u Was kupki wracają do normy - jak mi sie to marzy - u na sznowu jak poszło w poniedziałek podwójnie, tak dalej cisza :-( Wczoraj były ze trzy podejścia, ale spełzły na niczym. Sama juz nie wiem czy mamy jakiś problem, którym należy się martwić czy taka jego nowa uroda :confused: Na pewno będziemy konsultować to w najbliższym czasie, bo przyda nam się nowe skierowanie na badania moczu...

Oczywiście wczoraj rano pobudka była, ja nietomna, ale przeżyłam jakoś cały dzień...
M pokój skończył, meble wstawiliśmy (zostaną do zrobienia regały i biurko, ale to kiedyś tam...), wykopałam kołdry dla gości dochodząc przy okazji do wniosku, że prędzej czy później i tak przyda się zainwestować w jakieś mniej przedpotopowe, które nie będą zajmować pół domu... Foty będą jak te kołdry nie będą imitować mojego prywatnego Kilimandżaro ;-)
Odgruzowałam hol, który i tak za chwilę zostanie zagracony - wanną i innymi gratami na okoliczność robienia łazienki
rolleyes9im.gif
Miałam w planie jeszcze poprasować (żeby znowu zaległości sobie nie robić, bo na ten tydzień przewidujemy szereg innych atrakcji
wink2.gif
), włączyłam sobie kompa na potem, ale Rafał chciał jeść i doszłam do wniosku (na skutek ciężko opadających powiek), że na nic nie mam już siły i idę spać. Com pomyślała, tom uczyniła.
Dziś od rana siedzimy na dworze, a ja się musze w końcu zebrać i wystawić parę szpargałów na allegro - raz kozie śmierć ;-) (bo dotychczas tylko kupowałam), żeby odgruzować jeszcze kilka kątów w domu.

No i spieszę uroczyście donieść, że wczoraj podczas kiedy matka robiła w porządek w pudełkach ze szpargałami, zostawiwszy dziecko bawiące się na macie na plecach, po skonczeniu swojej pracy zastała smyka na brzuszku :-) I nawet się mu podobało :-p

Miłego wypoczynku niedzielnego

PS. Gdyby mnie w tym tygodniu nie było, to znaczy że walczę dzielnie z myciem okien, szorowaniem podłóg, wyrzucaniem tony niepotrzebnych gratów, zakupami, planowaniem urodzin dla cioteczki (tej, co przyjeżdża za tydzień wraz z "dziećmi") i tysiącem innych spraw.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
vill jak czytam to Ty normalnie porządkowa superkobieta jesteś. :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
co do kupek. ostatnio wyciagnełam notatki ze szkoły rodzenia. dzieci karmione tylko piersia mogą załatwiać się nawet raz w tygodniu, szczególnie już starsze. tak samo jak waga póxniej maluchom juz tak szybko nie rośnie. także może Twojego synka taka "uroda" z tymi kupkami. no i gratulujemy samodzielnego przeturlania Małego, teraz to dopiero zobaczysz jak to sie wiercić szanowny Pan zacznie. :-D:-D:-D:-D:-D Moja Natka ostatnio twierdzi np. że najlepiej jej się spi na boku i często z nogami między szczebelkami. Trzeba ja odwracać żeby sobie krzywdy nie zrobiła. Ehhh jeszcze troche i jak zaczna nam raczkowac to dopiero będzie.

Tunia - współczuje , najszczersze kondolencje

Vill- powodzenia w szaleństwie sprzątania ;-) trzymam kciuki i niech maly bedzie grzeczny i pozwoli mamci sie obronić

U nas dziś od 6 pobudka .... Straszne ;( ale dałam radę . Czy ja wogole mam prawo narzekać ? O 18:15 kasza , trochę zabawy, 18:45 golaskowanie ;-) 19:15 kąpiel 19:30 dziecko w lozeczku śpi ;-) zasypia sam ;D przenosze go do siebie jak idę spac ok 11 i śpi do 2 karmienie następnie o 6 karmienie i najczęściej pobudka ;-) i tak już jest rutyna. Są odstępstwa od normy ale ogólnie chyba nie powinnam narzekać

Mam ochotę na zupę gulaszowa , tak idę wyjąć wolowine ;)

Miłego wieczorku

tunia - wspolczuje, trzymajcie sie

vill- no to powodzenia w porzadkach mnie moje okna juz wolaja od dluzszego czasu ale jakos sie nie moge zebrac moze w tym tygodniu ulegne

nefi- ty to masz z tymi siuskami nie zazdroszcze oby bylo wszystko dobrze i zebys juz nie musiala sie meczyc z ich lapaniem :tak:trzymam kciuki

A my dzisiaj skonczylismy 5 miesiecy :szok: ło matko jak ten czas szybko leci a dopiero co dowiedzialam sie ze jestem w ciazy wogole moje dziecie dzisiaj powiedziało - baba (szkoda ze nie mama ) wogole mial dzisiaj niezla faze na gadanie no i sprobowlismy dzisiaj marchewki a wlasciwie zupke marchewkawa z ryzem - przyszla poczta z bobovity ale jakos nam nie podpasowala no nic sprobujemy jutro znowu

mam pytanie do karmiacych piersia - podajecie juz jakies kaszki ? jakie ?

Ja karmie piersią i daje kasze raz dziennie ok 18 przed spaniem np. Bobovita - smaczna kolacja z bananami, nestle malinowa, a teraz kończymy nestle jabłko-marchewka i dawalam jeszcze waniliowa ale nie pamietam jakiej firmy i ta mu najbardziej smakuje ;-)

Jeszcze kukam wieczorkiem (walczę na all)

nefi dokładnie tak :tak: Teraz się zacznie. A Rafał właśnie tez od kilku dni śpi przede wszystkim na boku, ale nogi to już na mamie :-D
Powodzenia z łapaniem - my tez juro łapiemy

Madziorka my się na razie tylko cycujemy - kaszki póki co chodzą mi tylko po głowie, ale jeszcze poczekamy (zwłaszcza przy tych naszych przebojach z kupami - choć też już myślę, że taka jego uroda; coraz więcej opinii znajduję, że nawet kilkanaście dni może być bez :confused::szok: Jak mi to lekarz potwierdzi, to się przestanę przejmować... No bo w sumie ani twarde nie są, ani suche).
I gratuluję skończonych 5 miesięcy :-)

Znikam wystawiać dalej...
Wyspanej nocy ;-)

Witam po weekendzie

Widzę że dużo nie pisałyścię to nie będę musiała długo czytać. A przynaje że jestem ledwo żywa.

W sobotę moi rodzice mieli jechać do znajomych w okolice nowego targu. Od rana kręcili się i pakowali. Idź byli luz prawie gotowi mój szalony mąż wymyślił że też pojedziemy. Wypróbujemy przy okazji może auto. No i spakowaliśmy siebie i dziecko w 15 minut i pojechaliśmy .

Jaś w sumie drogę wniósł dobrze. Choć pod koniec już bardzo marudzij w foteliku więc jechał u mnie na rękach. Ale idź dotarliśmy na miejsce to pokazał klasę. Grzeczny uśmiechnięty wszyscy się nie mogli napatrzeć. Dzis wróciliśmy sobie odjazdowa wycieczkę po okolicach tatr pienin i niedzicy po czym wróciliśmy do domu. Jak jaś zasnął mi na kolanach o 18 tak do nie obudził się aż dojechaliśmy do domu. Ją się kie mogłam ruszać jak tak na mnie spał do tego miałam stres że jedzie bez fotelika i dlatego jak zmęczyła mnie ją powrotną podróż

Którąś z was pytała o okres. Ją luz mam 2 po porodzie. Pora więc wybrać się do gina.

agusia maria podziwiam was że wybrałyścię się z tak małymi dziećmi w tak daleka podróż.

tunia przykro mi z powodu twojego teścia. Jak gie trzyma twój M?

A propos kup to u nas od paru dni kupy idealne ;-) i częstotliwość idealna;-) nawet no 3 dziennie przy czym a sa zawsze.

vil też mam w planie generalnie wysprzątać dom w tym tygodniu.

madziorka mój Jaś też dzis skończył 5 miesięcy. ;-)

Ją idę spać. Pisałam z telefonu ledwo patrząc na oczy więc przepraszam za ewentualne błędy. Miłej nocy.

czesc dziewczynki.

ja tylko na chwile dziekuje wam bardzo M sobie jakos radzi...

kuba wlasnie przed chwila uwalil taka kupe ze body do wyrzucenia:-)3 dni nic nie robi za to dzisiaj dowalil:-)

milego dnia dla was.

reklama
Teraz większość kaszek na etap 1 jest mleczno- rynkowych tj. Dodajesz tylko wode, przygotowana ciepła wode.

Tunia no to ładnie cię kolezka załatwił ;) dobrze ze nie od stop do głów , zeby za pietki trzebabylo nieść do łazienki ;-)

Do góry