reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Hmmm zastanawiam sie o jakich wy upalach piszecie?u nas byl 1dzien upal (co myslalam ze zdechne w sypialni i włączyłam klimę na noc przez co jestem chora z Polą) a potem już albo deszcz albo mróz!ja chodzę w bluzach i długich spodniach i mi wciąż zimno.
U nas Pola już prawie nie śpi w dzień ale przestalo mi to przeszkadzac bo juz tyle z tego powodu nie płacze tylko się na mnie patrzy:) w ogóle się nie ślini i nie obkręca:( je tylko ręce i tyle ile robi.
Bartek się męczył z zebami od 4-5 miesiaca a pierwsza górna 1wyszła w 9 m-cu a reszta po 1 roku.

reklama
hej uwaga: jeszcze płaczu nie było, ale widzę że wisi na krawędzi
angel
mi się wydaje że jak masz ochotę podać jakiś słoiczek to daj, zobaczysz - poczekasz. Agusia chyba już w tym wieku dawała. A co do tego, że jest wyrośnięty to wydaje mi się, że ma małe znaczenie, a chodzi tu o enzymy trawienne, które dzieciątko słabo jeszcze wytwarza
vill no to Rafałek może cisnąć kupsztalki na potęgę, ma w co :-D, ja to się boję kupować dużo pieluch na raz, że zaraz mi wyrośnie z rozmiaru (tak miałam z "2" pampersa). Chcociaż "3" Dady będę używała jeszcze długo bo one do 9 kg
madziorka ja postanowiłam, że cyc do 6 mca, ewentualnie, ewentualnie woda w upały, albo jakaś herbatka

Dzisiaj rehabilitacja i pierwszy raz będę jechała sama komunikacją miejska. Mam nadzieję, że w autobus niskopodłogowy łatwo wejdę, albo znajdzie się miły pan który będzie chciał pomóc takiej sierotce. Z drugiej strony się cieszę, że jadę autobusem. Raz się przełamie i będziemy z Grzegorzem śmigać w lato po znajomych jak tata będzie popołudniami pracował.

Ja tez bym sie nie mogla napic czegos alkoholowego jak karmie piersia zdecydowalam sie na karmienie cycem wiec jakies wyzeczenia musze miec a jeden drink mnie zbawi:-)
Chociaz nie powiem czasami jak widze wino to cala butelke bym wywalila:-Dno alkoholiczka:-D
maly zasnal a jest taki upal ze masakra o 6 rano myslalam ze sie udusze...

Dzien dobry dziewczynki:-)

Wy juz na nogach? my jeszcze w łóżeczku leżymy. ja z laptopem a mały z pileczka:-)

No i zazdroszcze wam ciepłej pogody, u mnie pochmurnie

Kasiulka- na pewno znajdzie się sie jakiś miły, przystojny pan, który pomoże. Mam nadzieje ze jak w Polsce bede to też ktos się znajdzie, bo przez 2 tyg bede zmezem, a pożniej sama, a rodzice i tesciowie pracuja. A u mnie z autobusami niskopodłogowymi było tak że chyba był jeden na godzinę,mam nadzieje ze się już to zmieniło i jest wiecej

Ja tez bym sie nie mogla napic czegos alkoholowego jak karmie piersia zdecydowalam sie na karmienie cycem wiec jakies wyzeczenia musze miec a jeden drink mnie zbawi:-)
Chociaz nie powiem czasami jak widze wino to cala butelke bym wywalila:-Dno alkoholiczka:-D
.

tunia mam tak samo, póki karmie piersia nie pije alkoholu. NAwet najmniejszego łyczka. A czasami mam ochotę np, na piwo ze spritem:-)

madziorka- co i kiedy wprowdzisz zalezy od ciebie. my tez na cycu, i zaczne wprowadzac cos pod koniec 5 miesiaca, bo potem do pracy wracam:/

vill- ale zapas pieluch:-) to teraz Rafałęk może strzelać kupy na potęge:-D

Vill jestem totalnym fanem twoich rad jak sobie radzić z księdzem ;-) super

Kasiulka na pewno trafisz na miłego pana który ci pomoże ;)

Tunia mnie na balaysa sie ochota zebrała ... Jeszcze trochę i .... I zamocze usta po czym padne pijana ;-) nie dość ze pije baaaardzo sporadycznie to jeszcze po takiej przerwie ... Ale M bedzie miał ubaw już to widzę ;)

U nas dziś jak zawsze leje ;( jadę młodego zawieźć do szkoły pózniej do banku na 10 Alexowi konto otworzyć , muszę psiurka posprzątać i zmodyfikowac Kojec bo zaczynaja nawiewac , głownie sunia pińdzia- wariatka .

Lecę z młodym

Miłego dzionka Paniom :D

Kasiulka no tylko dlatego taki zapas, że to 4, bo 3 już przymaławe
Z wózkiem jakby co, to kierowca ma obowiązek pomóc

A do mnie przed chwilą dzwonili z ośrodka - mocz nam zły wyszedł, trzeba pojechać i sprawdzić i pewnie się doporadni nefrologicznej umówić...

reklama
czesc
maluch na macie cieszy sie do lusterka, ale pewnie juz niedlugo, bo max 10 min wytrzymuje.

vill- o kuleeee co tam wyszlo w tym moczu??
zapas pieluch imponujacy! i podziwiam za pampersa! mnie pampersy w ogole nie podpasowaly, zuzylam ten zapas co mialam i nie mam zamairu ich wiecej ogladac, juz teraz wiem czemu cale zycie uzywalam przy Julce Huggisow (czy jak to sie tam pisze :-D) a teraz cudne, niezastapione sa Dady!

Maria, Kasiulka
- serio tak zimno w stolycy?? szok!

Kasiulka- bo chyba cos przegapilam; z jakiego powodu ta rehabilitacja??
a te autobusy to niech je szlak!
u nas niby niskopodlogowe, a jak kretyn jedzie jakis durny co 30 lat temu dostal prawko, to nie wie, do czego to sluzy to niskopodlogowe! juz mi sie tak kilka razy zdazylo, specjalnie sprawdzalam time, kiedy to jedzie, a on duren nie podjedzie do kraweznika tylko pol metra od kraweznika i wez sobie tu wskocz z wozkiem!:wściekła/y: i co mi po tej niskiej podlodze jak i tak musi ktos pomoc?!
teraz to ja w ramach ruchu to sobie wole isc na piechotke do centrum i juz mam taka wprawe, ze zapylam jak dzika:-D
ale rozumiem, ze u Was w Wa-wie odleglosci sa zbyt wielkie.
i zycze, zebyscie mieli rozumniejszych kierowcow!
a co do pomocy przez kierowce, ze niby ma obowiazek....taaaa, jeszcze duren stary patrzy,zebys szybko wlazla i prawie drzwiami mi d... przycisnie, juz to widze jak sie dzwiga,zeby mi pomoc yhmmm:no::crazy:

a co chrzcin; ja tam jakbym miala miec jakis problem z ksiedzem to bym zrobila jak radzi vill, powiedzialabym nie to nie, ide do innego ksiedza i juz! akurat u ans to jest w czym wybierac, bo co krok to kosciol w tym miescie!

kurde co za cwaniak; odwrocil sie na plecy i patrze co tak cicho, a ten na TV zerka nooo cwaniaczek!

laski ja jeszcze chwilke posmece o tej wadze :sorry2: bo nerwa mam!
od tygodnia staram sie jesc co te 3-4 h, male, zdrowiutkie porcje, dzis wchodze na wage, a tam 1kg na plusie :wściekła/y: no rozumiem, ze nie schudne w ciagu tygodnia, ale zeby jeszcze przyrost??
w zyciu chyba nie schudne te moje 6 no teraz juz 7 kg :wściekła/y:

ja to bede miala biegun zimna juz niedlugo, jak pojedziemy do Belgii, wstretny ten klimat tam jest!

dobra ide mlodego od Tv odciagnac.

Do góry