reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Niusia a czemu nie pijesz "gazoli" jeśli chodzi o dietę to są dietetyczne ;) ja nie umiem sobie odmówić będę szersza niż dłuższa ;(((

napoje gazowane sa wzdymajace i dlatego nie pije, żeby małego brzusio nie bolał.

Nocka w miarę dobra:-) ja już po śnaidanku. Synuś usnął i mam chwilkę.

Dziś muszę wypełnić dokuemnty do paszportu i muszę robić irlandzki bo do polskiej ambasady sa takie długie kolejki ze masakra a lece do Polski na początku lipca.

Pogode wczoraj mieliśmy cudowną, cieplutko, słoneczko a dziś pochmurno juz i deszczowo.

Dziewczyny czy wasze maluchy też tak sa zainteresowane rączkami?? Moja pcha całe łapki do buzi i nie wiem czy jej wyciagac czy nie?

moj synek też pcha łapki do buzi i lubi ssac. nie wiem czy dziąsła go juz swedza, czy głodny czy po prostu poznaje. Ale nawet po jedzonku wkłada raczki

vill- super ze wyjazd się udał

Aina, atomówka, kasiulka- i u mnie czasami wózek mało atrakcyjny. W sklepie to musimy trzymac go na rekach i to przodem do świata

Agusia- mój obudzil sie o 6 wyspany,a rodzice wygladali jak zombi jeszcze wiecmaz właćzył suszarke, ja głaskałam go po brewkach i tak nam usnał jeszcze prawie na 1,5 godiznki:-)

W ogóle muszę kupić jakąs sukienke na chrzciny( robimy w lipcu) ale taką zebym mogła spokojnie karmic piersia.A jeszcze takiej tu nie znalazłam...

reklama
wpadlam napisac co u nas ;]
Igula tez wcina swoje łapki -tai etap ponawczy swojego ciala, przewraca sie sprawnie z brzucha na plecki, ładnie sie podnosi i utrzymuje na raczkach ogolnie jest ok, starsak zdrowy a mama na chroniczny brak czasu narzeka.

Wczoraj bylam w pracy -zlozyc wniosek na urlop wypocynkowy zalegly za 2011 i obnizenie etatu na 7/8 w ramach urlopu wychowawczego i szef "decyduje" sie czy podpsiac czy nie ;/

u nas wozek ok - ale wolimy obie chuste ;]

hej
Witam się i ja . Zarobiona jestem że hej :-D Duszka mi się "popsuła" i w ciągu dnia nie bardzo chce spać , no tak po pół godzinki do godzinki pośpi na raz ;-)
Choć jak w niedzielę padła wymęczona po całym dniu spania-niespania o 17 tak spała do piątej rano :-p ( szkoda że na co dzień nie śpi od 20 choćby do tej szóstej rano :rolleyes: )
Ogólnie rzecz ujmując jest słodka jak miód gada do nas i uśmiecha się obłędnie , głowy nie bardzo chce dźwigać ale robi postępy , coraz bardziej miłuje rączki - moje oczywiście i oglądanie świata . Swoimi puki co nie bardzo zainteresowana za to uderza piąstkami w zabawki :tak:

Wczoraj był dzień mamy w przedszkolu u Boryska - dostałam piękną laurkę , dzieciaki były obłędne ...
Jeden z chłopców przed powiedzeniem wierszyka mówi do Pani ( i mikrofonu ) proszę pani puściłem bąka :-D:-D:-D

aaaa mam pytanie jak ubieracie dzieciaki na spacery ?? U nas mimo upału dość mocno wieje i nie mam pojęcia jak ubrać Duszkę :sorry2:

witam się

pięknie jest, u Was też?? Grześ dzisiaj cudowny wesoły i w końcu na brzuszku co nieco zaczął ćwiczyć. 5 noc z rzędu przespana jak człowiek do dobrego szybko się przyzwyczaja, mam nadzieję że mój syn to rozumie i będzie zachowywał się tak dalej :-). W dzień nie śpi prawie wcale max 1,5h wszystkiego. Jest już tak ustawiony, że przychodzi godzina 21 i pada.

rączki i paluszki w buzi prawie cały czas, ale co się dziwić są ciepłe, ruchliwe i zawsze pod ręką :-) czasami tak się zapędzi, że ma odruch wymiotny
dziewczyny, co do sukienek do karmienia to masakra, też szukałam znalazłam (szukałam tylko w necie bo nie miałam jak pochodzić po sklepach) Sukienki do karmienia piersią > Odzież do karmienia piersią > Dla Mamy > Pracownia Ziabaqlu > Pracownia Ziabaqlu, ale nie bardzo mi się spodobały
Mini historia z bąkiem :-):-):-), a co do ubioru ja tylko body z krótkim rękawem albo rampers. U nas żar, ale i wiatrzysko tylko że ciepłe. W taką pogodę nie toleruje żadnych czapeczek.. jakby mi ktoś kazał nałożyć coś na głowę w taką temperaturę to chyba bym popukała go w czoło
Nusia powodzenia z papierologią

hej wam
Vill super ze udany wyjazd
lasta moja mala tez pcha piatki do buzi:) mysalam ze jest glodna ale po jedzeniu tak samo poprostu uczy sie
agusia to mial gest twoj m
mini duszka sie popsula?no co ty moja systematycznie raz na kilka dni sie psuje teraz spi po 5-10 min nic nie da zrobic

No i ostatnio taka zmeczona bylam i robilam sobie herbate wiec...wzielam torebke wsadzilam do kubka i zalalam ciepla woda z kranu:) dopiero jak napelinilam kubek zobaczylam co zrobilam:)
U nas dzis tak cieplo bylysmy na spacerku z 3 h mysalam ze gazete poczytam a tu nie mala plkala i tylko na raczki chiala isc, wrocilysmy teraz podkarmilam ja zasnela zaraz wybywamy dalej sprawy musze zalatwic na miescie
Cos jeszcze mialam pisac ale zapomnialam a ze ja nie chudne:( mam dola z tego powodu bo caly czas w ciazowych musze chodzic -szkoda mi kasy na nowa garderobe bo licze ze schudne do tego co mam.

ahoj,
Vill fajnie, że wyjazd się udal, oby częsciej gdzieś z domu wybywać:)
Mini ja podobnie jak Kasiulka ubieram jak najcieniej, body z krótkim rękawkiem albo rampersik i gołe nózie, bez czapeczki, bo jak lezy w gondolce to wiatr niegroźny
Ewstra ja też nie chudnę, wręcz przeciwnie;D chodzę cały czas w tych samych ubraniach bo też nie chce kupowac bo przecież schudnę!:angry: cały czas latam w sukienkach letnich których nakupiłam będąc w ciąży, a do pracy mam zestaw startowy, na którego widok mam już odruch wymiotny:D
Ina - moja mała też ma wiecznie spocone łapki, tez mnie ten fakt załamuje, żeby nie była dziewczynką z mokrą rączką, bo witać się z taką to obrzydlistwo;D ale myslę, że to przejściowe!

a u nas ze spaniem luzik, dziecko spi praktycznie cała noc, od kilku dni od 20 do 5 rano, aż mam wyrzuty sumienia, że jej nie karmię tłustym nocnym mlekiem, gorzej z tymi kupami zielonymi, bo dwa dni temu pojawiły się w nich paseczki krwi, więc już jesteśmy po wizytach lekarskich, po badaniach moczu - OK, uszu -OK i padło podejrzenie na alergię mleczną więc pani doktor nakazała 4 tygodnie bez mleka, mam nadzieję, że to coś pomoże i niunia znów będzie regularne żółte kupiszony strzelać, póki co odcień mocno szpinakowy króluje. NO i do tego mała nie przybiera na wadze, ale pediatra na razie zrzuca to na karb tej alergii czy cholera wie czego co jest przyczyną zielonych kup, no zobaczymy co będzie, grunt, że niunia hepi , nogami tupie aż echo idzie, łapie zabaweczki, sfinksa na brzuszku już kilka ładnych minut wytrzymuje, więc chyba nic jej nie dolega poważnego:) no a rączki w buzi to u nas też podstawa poza tym regularne walenie pięścią w oko i tarcie piąstką nosa:)

Ostatnia edycja:
Amandla a jak ze zmianami skórnymi ?? Ile już waży ??

Ewstra he he a ponoć to ciąża otumania :-D. Herbata z kranówką :-)

Jednak ubrałam dziś Duszkę w długi rękaw , ale i tak nie pospacerowałyśmy , wiatr był taki że nawet Borys uciekł prosto do domu po przedszkolu :baffled:

reklama
witm

u nas pogoda super od dwuch dni i jestesmy albo na spacerze albo na ogrodzie... Nell teraz praktycznie non stop chce byc przymnie... malo mam czasu dla siebie....

co do placzu to u as jak u innamorate.... przewaznie krzyk malej terorystyki... malo placzu...

ok juz kweka spadam paaaaa

Do góry