reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

powodzenia na wizytach!!
co do spania to hmmm ja mam problem znowu,bo ja całe życie na brzuchu spałam i co ciąża to problem..... na bokach jakoś się męczę i na plecach,ale jeszcze czasem się złapię że na brzuch się walnę a już mam całkiem spory....

reklama
ja zazwyczaj spałam na brzuchu albo na plecach, teraz jeszcze czasem śpię tak pół na brzuchu pół na boku, no i na plecach też muszę, bo jak na boku się położę (zwłaszcza lewym) to mi strasznie niewygodnie, zaraz mnie coś gniecie i kuje; też myślę o tej poduszce rogalowej do spania ale chyba poczekam jeszcze z miesiąc

na boku mi nie wygodnie też bo na prawym nie lubię spać,a jak na lewym się położę to bicie serca mi przeszkadza i jakby się człowiek nie położył to źle

powodzenia na wizytach!!
co do spania to hmmm ja mam problem znowu,bo ja całe życie na brzuchu spałam i co ciąża to problem..... na bokach jakoś się męczę i na plecach,ale jeszcze czasem się złapię że na brzuch się walnę a już mam całkiem spory....

Ja to 'genetycznie' po babci, mamie a po mnie siostra :-D mam zakodowaną jedna pozycje spania tzw "baletnice" ;-)
Jedna reka pod poduszkę, jedna noga wyciagnieta, druga noga zgieta w pol wysoko. Czyli baletnica, tak pol na brzuchu.. No i wciaz tak daje rade zasnac, ale faktycznie budze sie w nocy i spie na całym boku ( nigdy tak nie spalam). U mnie spanie na plecach wogole odpada..

Kamilaedi- nie mamy umowy. Mieszkamy tu ponad rok, oprocz problemu z wariatkami to jakotakiego nie bylo, a nagle landlord sobie wrocil i chce zmienic dom na 3 mieszkania by wieksza kase trzepac :/ Dzis pogadam z jego córką moze cos wiecej wie. Ale jestem przerazona..

Ja śpię tak pół na brzuchu, pół na boku i póki jeszcze nie mam brzuszka, to korzystam. Pamiętam z poprzedniej ciąży, że bardzo się męczyłam jak już nie mogłam sypiać w ulubionej pozycji. A po cesarce w ogóle nie mogłam spać na jednym boku przez jakiś czas.
Mnie już piersi bolą mniej, mdłości nie mam, pęcherz tak nie goni jak poprzednio. Brzuch nie jest duży (jeszcze chodzę w normalnych spodniach, tyle, że bez paska i nawet czasem mi spadają), zachcianek nie mam, apetyt też już się zmniejszył... czuję się, jakbym w ogóle w ciąży nie była.
Byłam u laryngologa, bo miałam szumy w uchu i myślałam, że to od ciśnienia. Okazało się, że zatyka mi się trąbka słuchowa od...nosa! Mam psikać hipertoniczną solą morską do nosa i jestem zaskoczona - pomaga.

Angel to nieźle,ale właśnie tak jest jak człowiek nie ma swojego,trafisz na jakiegos dupka i tak szuka dziury w całym

Doris też mam czasem takie właśnie szumy

Ostatnia edycja:
ja już po wizycie relacja w odpowiednim wątku :)

na szczęście infekcji nie mam żadnej grzybicznej, muszę pić dużo wody bo ostatnio jakoś zapominam a teraz to nawet 2-3l dziennie mi kazała czystej niegazowanej i powinno mi przepłukać organizm

pani dr potwierdziła mi ruchy dziecka te które odczuwam jako "gilgotanie piórkiem" powiedziała że bardzo trafnie to określiłam, dziecko na razie jest jeszcze malutkie ale już mnie tymi swoimi małymi kostkami smyra :-) super uczucie i wiem że to na 100% moje dzieciątko, no to teraz wyczekuje jakiegoś porządnego kopniaka ;-)

Mata
jak robisz inhalację ??

inhalatorem, ze dwa lata temu kupilismy i teraz jak jest jakas infekcja górnych dróg oddechowych od razu inhalujemy (no i u lekarza mówimy, że w domu inhalator, to inne leki przepisuje;-)) na razie mucosolvanem sie inhalujemy, jak do jutra nie będzie poprawy to jedziemy po inne leki

Anula super, że po wizycie wszystko ok :tak:

Doris cieszę sie, że test pappa dobry wyszedł :-)

trzymam kciukasy za kolejne dzisiejsze wizyty :-)

Owca skończona, tylko Dobrusia z nią biega i nie da fotki strzelić :sorry: Ja przed chwilka zupkę zrobiłam (serowo-cebulowa), zaraz się na chile położę, żeby mala tez poleżała. Poza tym ząb znów mnie boli... na szczęście juz jutro do dentysty...

co do spania, ja się nauczyłam chyba wygodnie ułozyc w poprzedniej ciąży - a jak robiło mi się juz niewygodnie na boku, to wystarczyły dwa jaśki między kolana i obyło sie bez tych cud-poduszek ;-) chociaz znajome miały i chwalą, więc jak dla kogoś to nie będzie duży wydatek, to chyba warto sobie sprawić rogala do spania :tak:

ps. któraś pisała o mydełku dla dzieci zamiast używania płynu do higieny intymnej, to samo mi dziś potwierdziła moja gin, że lepsze jest od tych wszystkich wynalazków i tych reklamowanych i drogich itd i mi również zaleciła stosować mydełko dla dzieci do higieny intymnej

reklama
ps. któraś pisała o mydełku dla dzieci zamiast używania płynu do higieny intymnej, to samo mi dziś potwierdziła moja gin, że lepsze jest od tych wszystkich wynalazków i tych reklamowanych i drogich itd i mi również zaleciła stosować mydełko dla dzieci do higieny intymnej
tak, ja moj gin powiedzial zeby wsyztskie plyny do wc wywalic,ze mydlo dl dzieci ma najmniej chemi i mam nim sie myc

Do góry