reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Villandra dlatego lepiej pilnować lekarza żeby za wcześnie nie działał . Bo maluszek sam wie ( poza skrajnymi przypadkami ) kiedy ma wyjść :tak:

A luty już blisko - ale będzie szaleństwo :-D Ciekawe czy ktoś oprócz mnie poczeka do marca :-D:-D:-D ( chyba villandra tylko :-))

Mini,

Spox ja małej w brzuchu codziennie powtarzam, ze wychodzimy w marcu, wcześniej za zimno, a najlepiej tak po 15tym.

Lina,

Moj M od pewnego czasu tez sloniatkiem mnie nazywa albo mama kangurzyca.

reklama
wymadrzam sie uwaga ;p

skrajny wczesniak 24-28/9 tc
wczesniak 30-35.6 tc
po 36 dziecko donoszone ale

musi miec odp mim wage i wzrost bo duzo dzieci w 36 jeszcze nie ma pluc rozwinietych ukldu pokarmowego itd
a jest tez tak ze 35tc jak sie koncza dziecko ma kolo lub ponad 3 kilo i oddycha sobie swietnie i po 3-5 dobach wychodzi do domku,kazda ciaza i rozwoj dziecka inaczej przebiega!

kolezanka urodzila w 37 c i okazalo sie ze dziecko nosi slady przenoszenia ciazy, wody zielone lozysko stare ...
a moja druga kol urodzila w 41 tc i dziewcko z oznaka wczesniactwa, niska waga,wzrost, nie trzymala ciepla itd leala 3 tyg na patologii

Mini ja podejrzewam, że większość z Nas w marcu i tak dopiero zacznie szaleć :-) chcieć to my sobie możemy :-D:-D a z tego co czytałam to ostatnimi czasy coraz więcej ciąż jest przenoszonych - nawet do tygodnia ;-);-) a marcówką już się chyba załączają "akty desperacji" bo ileż czasu można jak słoniątko chodzić :-D:-D:-D:-D:-D nie móc butów zawiązać i stresować się porodem :blink:
ja za kazdym razem jak w szpitalu bylam to za kazdym razem w pooju mialam panie z terminem na marzec/kwiecien !!! i mi sie wydaje ze w polowie lutego sie u nas zacznie dziac - przesilenie wiosenne:-):-D ale oby rodzily te po 36 tc te ze wczesniejsza ciaza nogi ciasno ;p

nefi co racja, to racja... za to mój mąż jest młodszy ode mnie więc będzie stara matka i młody tatuś - on będzie latał po boisku z piłką, ja na wywiadówki :-D
Mini ja tam mam termin na marzec i tego się trzymam - jakby miało być cc to też w marcu, bo w 39 tc; z resztą moja ciąża wyleżana i póki co wszystko szczelne :-p

Kasiurek to miałaś szczęście ja zawsze trafiałam do takich co miały przenoszone ciąże i na poród czekały :sorry2::sorry2: no tragedia z takimi wytrzymać - one jęczą i narzekają na wszystko a Ty siedzisz i się modlisz, żeby to Twoje Maleństwo nie wyszło... a patrzą jak na intruza :sorry2::sorry2: podejrzewam, że byłabym taka sama jak one jakbym miała ten tydzień ciąże po terminie ale jak jesteś z drugiej strony to mało fajnie :sorry2:

moja znajoma miala porod lotosowy w domu poszla na kontrole bo bylo 2 tyg po terminie i dostala skierowanie na wywolanie do szpitala -bylo to nie zgodne z jej oczekiwaniami przyjscia na swiat dziecka wiec wrocila do domu i po 2 dniach urodzila w domu zdrowe dziecko tak jak chiciala

Aadka a na kiedy masz termin ??

Lina moja siostra mi wczoraj mówiła że tak się źle czuła w końcówce że była pewna że urodzi dużo wcześniej niż urodziła ... a i tak nie Jasiu wyskoczył w 39 tygodniu :-)

Choć jak się tak pisze o wyprawkach o pakowaniu torby to jednak ten poród taki bliski się wydaje :tak: i może stąd to przeświadczenie że większość z nas urodzi w lutym :-D

hej wam dziewczynki
umnie kolejna nocka niprzespana Kornelka od 2:30 do 7:30 niespala wogole wkoncu ja wzielam do siebie bo juz padalam na twarz i zasnela ja sie mialam zdrzemnac pol godzinki ale niestety jak zasnelam tak dopiero wstalam o 9:30 razem z niunia a mialam pozalatwiac dziisaj pare spraw :(
Co do ciaz przenoszonych lezac w szpitalu przez 3 tygodnie spotkalam tylko 1 pania ktora przenosila zregoly byly wczesniaki (przed 36 tyg zregoly 34) i panie w terminie lub zaraz przed nimi takze tu bym sie klucila a i mi sie wydaje ze wiekszosc z was poleci w lutym i oby 36 tydzien sie skonczyl :)

moja znajoma miala porod lotosowy w domu poszla na kontrole bo bylo 2 tyg po terminie i dostala skierowanie na wywolanie do szpitala -bylo to nie zgodne z jej oczekiwaniami przyjscia na swiat dziecka wiec wrocila do domu i po 2 dniach urodzila w domu zdrowe dziecko tak jak chiciala

super , że jej się tak udało :tak: Ale chyba nie rodziła w Polsce co ??

reklama
Bozienka u nas raczej nie przenosisz ciąży bo z reguły 10 dni po terminie idziesz na wywołanie ;-)

Ale fakt coraz częściej się słyszy o wcześniaczkach :tak:

Do góry