reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ale duchota....
Ja dziś znów na wysokich obrotach. Do południa w pracy, a po powrocie ugotowałam obiad i za sprzątanie się wzięłam....ale tego było.....:szok: niby sprzątam często, a bałagan na okrągło jest, najgorzej w kuchni, bo ciągle coś robie i ciągle coś stoi albo coś się rozleje....Teraz mam już wolne. Właśnie zjadłam truskawki ze śmietanką i cukrem...mniam pyszne było:tak:ale dalej głodna jestem.

Moje nowe kanapy są prawie gotowe. Zostały jeszcze jakieś szczegóły wykończeniowe. A i jakiś czas temu wymyśliłam, że kupie sobie palme....pasowałaby mi do salonu. Miałam dziś jechać, alerobota się sama nie zrobi. Może jutro pojade albo kiedy indziej.....

Sofija biega jak szalona.....a najbardziej kręci ją to czego nie wolno. Ciężko czasem nadążyć za nią.
Karol miał wczoraj i dziś dzieci do zabawy. Zmęczony jest okropnie, kolacje już zjadł i zaraz chyba wyśle go do spania.

necia napewno będzie dobrze. Lepiej, żeby sprawdzili dokładnie.

doris oj współczuje ospy, ale lepiej jak ma ją teraz. Mój Karol też to przechodził.

marzenka zdawaj relacje z urlopu.

ooo i widze, że jakieś spotkanie się odbyło. Ciesze się , że się udało :)

Ale u mnie burza dziś była.......berni o Venray pewnie też zachaczyło....

reklama
duchota dokladnie...polalo pogrzmialo a dalej tak smao duszno :/

madin u mnie urlop zaczal sie nie za fajnie z powodu pogody,nie wiemy czy gdzies poszczac sie czy lepiej nie,ale K ma 2 tyg wiec spokojnie mmay czas takze mam nadzieje ze te przelotne opady przejda i spokojnie gdzies wyruszymy...

Dzis i jutro u nas jarmark,dzis tylko ja poszlam sie przejsc bo padalo wiec tak tylko przelecialam-jutro pojdziemy razem,widzialam super sukienke-musze ja miec haha :)

Teraz sacze browarka-juz drugiego-co do mnie nie podobne-K stwierdzil ze nie widzi mnie po tym drugim haha a ja sie czuje calkiem calkiem ;D hahah

Dzieciaki spia wiec pelen relaks :)

Cos czuje ze przez ten urlop nasz przytyje jak cholera haha nic nie robimy tylko jemy :) ale powiem wam...ze az milo budzic sie rano i jest facet w domu i to caly Bozy dzien :) to skoczy do sklepu-to zajmnie sie dziecmi-ale jeden minus w tym jeste- ja mam lenia i nic nie robie :/

milego wieczorku zycze wam :)

Ale się nie wyspałam....mocna kawa obowiązkowa.
Moja teściowa nawiedziła Holandie razem z ciotką mojego Ł. Zapowiedziały się na czwartek.....już się ciesze:no::confused2:
U nas już koniec urlopowania:-(Mój Ł musiał iść dziś do pracy...

marzenka no fajnie mieć chłopa w domku. Śniadanka wspólne i obiadki...ja uwielbiam jeść razem z moim Ł. I zawsze jak ma dłużej wolne to się przyzwyczajam i jak już wraca do pracy to nie moge sobie znaleźć miejsca, jakoś tak pusto w domu....ale takie życie, pracować trzeba. A jak tam kolega, wyniósł się już?

mamo a jak tam Zuzia? Wydobrzała już?

A moja mała diablica się rozgadała........................

halo...

a my wlasnie wrocilismy z zakupow...poszlismy po pampersy a przywleklismy do domu kupeee rzeczy haha ;D
nawet farby haha bedziemy malowac mieszkanie-najpierw salon-wybralam sobie bardzo jasny violet taka lile...sliczny jest do tegokupa dodatkow by nie bylo juz tak pusto. Do tego w koncu zakupilam piekna zaslone do dzieci do pokoju i karnisz i zajrabiasty wieszak do przedpokoju...i jestem zadowolona :) wiec jak dzieci pojda nynu wieczorem zaczynamy malowac salon bo przy nich nie da rady.

Nogi mi odpadaja,wszedzie na piechote,dobrze ze wszystkie sklepy obok siebie.

Teraz dopiero obiad otuje,bo nie spodziewalam sie takiego wypadu dlugiego...

madin sypnij troche kawy bo zapomnialam kupic :p musze leciec na rog p kawe bo nie wydole...
Kolega pojechalam-cale szczescie :)

nic lece po ta kawe i koncze obiadek

Witajcie niedzielnio!
Moj zas wybyl do pracy w poludnie a ja jak ta slomiana wdowa i samotna matka...:dry:
W sumie lepiej bez niego,jak jest to sie nastawiam,ze mi pomoze a nie pomaga i potem sie zloszcze i focham a tak to wiem,ze wsio robie sama i bez nerwow,noo chyba ze na ZM.
Madi Zuzia juz zdrowa jak ryba.Dziekuje za troske.
Marzenka fajnie,ze sie obkupilas
Ja musze teraz kupic nanke elektroniczna,mielismy pozyczona od znajomych a wczoraj odmowila dalszej wspolpracy i musze kupic taka sama.W sumie jeszcze jej nie oddajemy ale jak przyjdzie oddawac to wypadaloby taka sama,nie musza widziec,ze sie popsula.Sek w tym,ze takich juz nie produkuja zostal tylko Marktplaats a tam takich AZ 1 sztuka :-D:-D:-D Dalam bod i czekam na odpowiedz.Dzis w nocy spalam na podlodze u ZM w pokoju,kurcze bo jak bym zalegla w swoim lozku i zasnela snem kammienym to bez nanki przy uchy nigdy bym nie wstala!
Wczoraj i dzis w nocy ladne burze u nas byly ale to dobrze ,bo odrazu inne powietrze takie swierze ,lepiej sie oddycha i najwazniejsze spi ,jak dom wywietrzony to az fajnie,nie tylko ta duchota i wiatraki 24/h :dry:

Aaa spotkano hahaha to ja Wam powiem,ja sie na nie bezczelnie wprosilam jak zobaczylam ,ze Ayni i Agss sie umawialy :-D Po drodze sie zgubilam,jadac z GPSem hahahha ma sie talent :tak:Ale naprawde bylo super,dzieciaczki przecudne Adas spokojny i opanowany a Jasmine ksiezniczka przepiekna tylko moje diably ciagle fikaly z kanapy na glebe .Super sie gadalo,szkoda ze tak krotko. A Agss i Ayni na zywo jeszcze fajniejsze niz wirtualnie! Ik Hou Van Jullie Schaatjes!!!
Buziaki @ all! Milego popoludnia!

No witam.....szkoda, że tu taka cisza nastała.....:-(
Wczoraj wybraliśmy się do ogrodniczego, żeby kupić palme, ale narazie zrezygnowaliśmy, bo z tego rodzaju który nas interesuje były nie za ładne okazy. Jeszcze napewno wstapimy do jakiegoś ogrodniczego, bo tak choruje na tą palme, że musze ją mieć.

Powoli zaczynam planować roczek małej. Urodziny wypadają w piątek, więc w sobote zrobimy jakieś małe przyjęcie. Żadnych tortów nie będę kupować, bo mała i tak nie rozumie o co chodzi. Tak symbolicznie sobie usiądziemy.

mamo fajnie, że spotkanie Wam się udało:-)

marzenka oj ale się obkupiłaś:-) A kawki Ci sypnę:tak: dawaj kubek:-)

hej.

A my wlasnie skonczylismy z salonem,pomalowane,posprzatane i jest super :) podoba mi sie strasznie,az milo sie siedzi :) dobrze ze moj K jak maluje to czysto jest wiec duzo rboty nie mialam :)

Dzieci teraz drzemka ja tez na chwile bo glowa mi peka,potem zostalismy zaproszeni do siostry K na kawe wiec jak dzieciaki nie pospsia za dlugo to pojdziemy,bo do nich spory kawalek od nas wiec za pozno wyjsc tez nam sie nie oplaca...

madin najlepsze wyjscie zrobic cos kamerlanego tak jak mowisz nie oplaca sie szykowac,cudowac... Moja Oliwka ma 11 sierpnia 2 latka,akurat siostra K jest chrzestna wiec fajnie bo jest na miejscu,moze bedzie juz mama moja wiec troche gosci sie nazbiera ale nie bede za duzo wydziwiac,bo juz raz mialam nauczke naszykowalam,nakupowalam a wszystko mi zostalo i potem tylko sie wkurzalam ze pieniadze w bloto poszly....

nic ide sie polozyc na pol godziny potem obiad robie-dzis szybki-kurczak w sosie smietanowo ziolowym i wsio :)

O rany, myslalam , ze tu nie dotre. Weekend zlecial jak z bicza strzelil, bylismy u zwierzatek i nad morzem, za duzo nie posprzatalam , za to pospalam lekker. Dzis z rana pojechalismy znow do szpitala, bo przyszedl nam list, ze material z jednej z probowek jest stracony, zle sie wymieszal z substancja z probowki i jest nieczytelny. Na szczescie dzis go ukluli tylko w paluszka wiec bez krzyku. Potem zrobilam nalesniory i uwierzcie mi, NIC MI SIE NIE CHCE!

Adam to miał lasek do wyboru (;
Za to ja teraz Jaśmince Adasia za przykład stawiam :p Bo to wyjątkowo spokojny chłopiec, nie to co moja krzykaczka.... dała popis zanim Kasia przyjechała:-D
Za to kupiłam Młodej fajne bodziaki w lidlu. Będzie na potem (;

Aga u Jasminy to sa jeszcze niewinne spiewy, ale cos czuje, ze jak na kazda kobietke przystalo, bedzie umiala sie dosadnie wyrazic :-) Dobrze, ze mi przypomnialas o tych bodach z lidla, bo ja tez poluje na nie i zapomnialam :wściekła/y: teraz pewnie juz bede miala przebrane, ale noz widelec trafie cos 86 na jesien. Kermit boski, skad wiedzialas, ze to nasz ulubieniec? Dzieki :*

a my wlasnie wrocilismy z zakupow...poszlismy po pampersy a przywleklismy do domu kupeee rzeczy haha ;D
nawet farby haha bedziemy malowac mieszkanie-najpierw salon-wybralam sobie bardzo jasny violet taka lile...sliczny jest do tegokupa dodatkow by nie bylo juz tak pusto. Do tego w koncu zakupilam piekna zaslone do dzieci do pokoju i karnisz i zajrabiasty wieszak do przedpokoju...i jestem zadowolona :) wiec jak dzieci pojda nynu wieczorem zaczynamy malowac salon bo przy nich nie da rady.
Widzisz, po raz kolejny sie potwierdza, ze nie planowane zakupy sa najlepsze ! Milego dekorowania :) podobno taki taki jasny fiolet uspokaja :-D

Ja musze teraz kupic nanke elektroniczna,mielismy pozyczona od znajomych a wczoraj odmowila dalszej wspolpracy i musze kupic taka sama.W sumie jeszcze jej nie oddajemy ale jak przyjdzie oddawac to wypadaloby taka sama,nie musza widziec,ze sie popsula.Sek w tym,ze takich juz nie produkuja zostal tylko Marktplaats a tam takich AZ 1 sztuka :-D:-D:-D Dalam bod i czekam na odpowiedz.Dzis w nocy spalam na podlodze u ZM w pokoju,kurcze bo jak bym zalegla w swoim lozku i zasnela snem kammienym to bez nanki przy uchy nigdy bym nie wstala!
Wczoraj i dzis w nocy ladne burze u nas byly ale to dobrze ,bo odrazu inne powietrze takie swierze ,lepiej sie oddycha i najwazniejsze spi ,jak dom wywietrzony to az fajnie,nie tylko ta duchota i wiatraki 24/h :dry:

Aaa spotkano hahaha to ja Wam powiem,ja sie na nie bezczelnie wprosilam jak zobaczylam ,ze Ayni i Agss sie umawialy :-D Po drodze sie zgubilam,jadac z GPSem hahahha ma sie talent :tak:Ale naprawde bylo super,dzieciaczki przecudne Adas spokojny i opanowany a Jasmine ksiezniczka przepiekna tylko moje diably ciagle fikaly z kanapy na glebe .Super sie gadalo,szkoda ze tak krotko. A Agss i Ayni na zywo jeszcze fajniejsze niz wirtualnie! Ik Hou Van Jullie Schaatjes!!!
Buziaki @ all! Milego popoludnia!

A jaka nianie musisz kupic?
No ja to sie potem smialam, ze jak sie do nas jedzie to sie nawet GPS wylacza jak w trojkacie bermudzkim hahaha. No , ale trafilas , przybylas i bylo gezellig, ze hej! Szkoda tylko ze tak krotko :-( Mam jeszcze 2 fajne fotki na ktorych jestes z Agss, kiedy lezysz a dziewczyny Cie obskakuja... :-) Napisz mi maila to zapodam.

Doris - te IgE podwyzszone to nie tylko alergia, ale moze byc tez ze jakies infekcje, pasozyty itd itp.

reklama
Kasia a tam, Twoje dziewczyny są super (; W Zuzi to ja przyszłą Jasminkę widzę:-D I ty pobłądziłaś jak jechałaś a my jak wracaliśmy.... tak to jest jak chłop myśli że mądrzejszy od gpsa jest... Objechaliśmy cały Rotterdam. Maastad, Erasmus, żeby w końcu koło Blijdorpu wyjechać:cool:
Teraz zapraszam do mnie (w/g anwb to tylko 59 min :-D).
Aaa i dzisiaj mi wysłali tą maść o której mówiłaś. Mam nadzieję że jutro dojdzie i będziemy testować.

Ayni mi się o dziwo udało z bodziakami, fajne są. Ale zazwyczaj cokolwiek upolować w tym lidlu to masakra. ostatnio chciałam noże bo kurka od 2 miesięcy kupuję i kupić nie mogę ( a spróbuj kroić mięso nożem do obierania - czad:cool:) no i oczywiście zabrakło. A takie fajne kolorowe były.

Co do kermita strzelałam (;

Dobrze że gładko poszło pobranie krwi. No i oby teraz było ok!

Marzenka fajnie że macie pomalowane (; Ja straaasznie lubię zmieniać styl. I co jakiś czas tapetować od nowa. Tyle że mój nie lubi -.-" No ale zawsze namawiam moją mamę i jest fajnie:-D

No i urlop mi się skończył... ale co tam za 3 tyg następny:-D Codziennie to sobie powtarzam:-D

A od jutra próbuję Małą przestawić na 4 butle zamiast 5. Ciekawa reakcji jestem.

Ostatnia edycja:
Do góry