reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

A ja się pochwalę, że moja Olivia zaczęła dziś CHODZIĆ i to nie tak wokół stołu, czy po dwa kroczki... Nie. Całkiem samodzielnie kilkakrotnie przeszła dość spory kawałek od środka salonu do kuchni, a potem przy mojej pomocy wyszla na dwor (musialam przytrzymac bo tam dwa stopnie) i przespacerowała prawie cala dlugosc ogrodu:-D:-D:-D:-D
filmik na FB:tak:

reklama
Widze, że tu pustki.......
Mieliśmy dziś jechać do zoo do Duisburga, ale przełożyliśmy to na jutro, bo zasugerowaliśmy się prognozą pogody....miało padać....ale jakoś deszczu dziś nie zobaczyłam:baffled:

iskierko gratulacje dla Olivki:-) Te pierwsze nieporadne kroczki są najpiekniejsze:-):tak: A jak tam noga?

mamo jak znajde namiar to dam znać, pojedziemy razem:-D

A co wam dziewczeta, zycie na wolnosci nie mile? :-)
Ja dzis mialam jazde od samego rana, od lozka umazanego brazem niczym gdyby dziecko siedzialo ze sloikiem nutelli. Bez komentarza... Potem pojechalismy do szpitala, zeby przed recepcja zerknac na kartke i sie okazalo, ze to dopiero jutro :rofl2: Ale skoczylismy za to na sklepy i trafilismy akurat na godziny, gdzie bylo dosc luzno, Adam mogl swobodnie raczkowac w C&A , gdzie trafilam body za 1,45 za sztuke, 5-pak skarpetek za 2,50 , spodnice, legginsy, nawet M wzial spodnie i bluzke OOOOOO.
Wyprzedaze sa teraz doslownie wszedzie i udalo nam sie tez trafic sandalki elefanten przecenione z 44,90 na 17 EUR. W kruidvacie wykorzystalam kilka bonow i udalismy sie na spacer do parku, Adam wyprobowal butki goniac gesi trzymajac nas za rece, potem chodzil wokol lawki i widzialam po nim, ze jest dumny, ze swoich doroslych butow. :tak: potem jeszcze chlebek od turaska i wrocilam spowrotem do domu, a moj ukochany udal sie na popoludniowa zmiane, po odprowadzeniu mnie na autobus. Moj maz zna sie z prawie wszystkimi kierowcami, wiec przewaznie jezdzimy autobusem za darmo (takie z nas buitenlandzkie darmozjady). A dzis kiedy juz wysiadalam, zawiesilam te siaty na wozek i wychodze , a jakas stara baba za mna wola ze sie musze "uitchecken" buhahaha :D taaaa kocham takie starsze panie ktore patrza na kazdy ruch i krok. Udalam, ze nie slysze :D

Iskierka gratulacje, piekny widok, bardzo fajnie sobie radzi, powoli, spokojnie.
Ja tez sie pochwale,moj maluszek dzis 3 razy pod rzad zawolal mnie "mama" kiedy siedzialam zapatrzona w laptop. Wczesniej wolal mama tylko przez sen kiedy sie wybudzal, a teraz tak swiadomie i na jawie
<3 <3 M A G I A

dobry wieczor. ale duszno,myslalam ze popada a tu ani kropli...nie ma czym oddychac...

U nas napiete dni,bo urlop sie przeciaga tzn pojscie na niego,mialo byc od 20 a tu walnela robota i ciagle K pracuje...bo jest jedyna osoba w firmie ktora wiaze zbrojenia i nie ma kto go zastapic :/ wkurzam sie...bo czekamy na ten urlop a tu z dnia na dzien sie przeciaga...no i ponoc od piatku wolne hmm ciekawe...juz w nic nie wierze...
Na dodatek kolega od mojego ktory z nim pracuje zalegl u nas tez z powodu przeciagniecia sie pracy i nocuje juz kilka dni...i mnie wkur....mam nadzieje ze gora w sob pojedzie bo mam go dosc,sam jego widok mnie wnerwia...

Maluchy bija sie non stop,slowa nic nie docieraja,sa tak niegrzeczni ze juz nie wiem jak do nich trafic...

Ayni to mialas udany dzien,ja to jak wybieram sie na zakupy to zawsze przyjde z wielkim NICZYM... :/
Madin jednak dzisiejszy dzien byl falszywy... pewnie wypad by wam sie udala alekto by to przewidzial...

ide spac,bo jutro od rana znowu to samo...jakas chec do wszystkiego mnie ominela

Hej ho
A u mnie naczelo padac akurat jak bylam w polowie drogi do sklepu z wozkiem,bieglam z nimi szybko potem spowrotem a jak tylko weszlam na podworko to przestalo :wściekła/y:
Ja dzis mialam wizyte u chirurga,dzieki bogu za znieczulenie ale pani chirurg-rzeznik malo delikatna tak mi szczeke zmasakrowala,ze szok.Szybko,szybko to szpryca nie patrzy gdzie i jak wali ta strzykawka potem tym dlutkiem jakby grob kopala i jeszcze do tego mnie uciskala :szok: Mowie Wam hardkor,niby zadnego powaznego bolu ale mega dyskomfort z tego jak sie pani mna zajela.Never ever do niej wiecej nie pojde!
Dziewczyny poszly pod opieke do mamy mojej kolezanki,pech akurat wszyscy nasi znajomi w pl i nie bylo z kim ich zostawic.Zuzia to sie nie boi,ja by sprzedac mozna ale Marta cala godzine pod drzwiami ryczala lzami jak grochy i tylko mama i mama...
Z Zuzi to taka gadula zaczyna sie robic ,jak idziemy przez miasto albo w sklepie to drze sie i wszyscy sie na nas gapia.Dzis upatrzyla sobie plakat kota na sklepie zwierzecym,musialam stanac zeby ta przez 10 min mogla wolac MIAU MIAU MIAU....:sorry2:Albo ludzi zaczepia,macha do nich a potem krzyczy Doeiii :crazy: jaki wstyd :zawstydzona/y:
Powtarza prawie kazde slowo,ja mowie do niej powiedz Danonek a ona NA-NO-NE,NA-NO-NE :-D a jak ostatnia lyzka ,mowie ostatnia a ona O-TA-NIA :-D i po swojemu pytania zadaje; mowi NYNY TAAA??? czyli czy idziemy nyny i tak prawie z kazda czynnoscia.
Ayni super,ze udalo Wam sie spedzic milo dzionek i przy okazji obkupic.
Ja sobie od lat nie kupowalam ,szczerze to mam jedne stare sandaly skorzane,ktore szylam teraz jak sie pasek oderwal,jedne klapki i buty cichobiezki w ktorych mam dziure :szok: Na jesien przyjdzie mi buty kupowac :szok:
Marzenka wspolczuje ,moje tez non stop wojna tylko czasem jak im trybiki przeskocza to sie obejmuja i caluja :-Da tak to nawet w wozku na spacerze bija sie lapami po pyskach :baffled:
Iskierka gratulacje dla Olivki!Z rozewnieniem wspominam pierwsze kroki ZM ,teraz cieko nadazyc...piekne czasy juz nie wroca:no:

Ooosiiie rozpisalam :szok: Ciekawe jaka nocke mi dzis zafunduja,ide ogladac Zabojcze Umysly hahhaha wkrecilam sie ostatnio w taki glupi serial :-D:-D:-D

A jak tam noga?
Powiem ci jutro jak wrócę z pracy:rofl2: A na powaznie - ciut jeszcze opuchnieta, ale co najwazniejsze nie boli przy kazdym kroku. Moglam dzis bezbolesnie naciskac pedal soprzegla i chodzic po sklepach, wlozylam nawet na probe robocze buty....
biuro pracy Timing bardzo mnie zaskoczylo, bo wczoraj dostalam od nich karte z zyczeniami powrotu do zdrowia a dzis zadzwonili z zapytaniem czy aby na pewno czuje sie na silach zeby wrocic do pracy:szok: Pracowalam jzu w tylu biurach, ale to dla mnie nowosc....
Dziekuje w imieniu Olivii. Ta radzi sobie coraz lepiej i coraz smielej maszeruje na dwoch nozkach. Ciagle jednak na czworakach jej szybciej, nie popedzam jej zatem zeby sie nie zniechecila:-D:-D:-D:-D
Dobranoc szanowne panie - jutro pobudka o 6.00:baffled:

Witajcie :)

słoneczko swieci, troszkę popadalo ostatnio az lzej...

ja ostatnio mam nerwa strasznego... mam nadzieje ze sytuacja się wyjasni... bo się wrzodów na żołądku nabawię...

Iskierko, super sobie radzi Olivia :) piękne kroczki. Jak tam po dzisiejszej pracy?

Madi to ci pogoda zrobila psikusa :)

Ayni, się obkupilas :) tez musze się wybrać po buciki dla Alexa bo powyrastal.

Kasia to z Zuzia możesz już smialo porozmawiać :) sama nie mogę się doczekac takich słodkich slow, bo na razie to tylko "mama" tata" baba" bach" bum" mniam mniam" a "tci" to kot :D

o jak tu cicho,co wy to dziewczyny?

U mnie juz urlop od jutra :) w koncu...ale cos czuje ze jak zwykle walnie deszczem haha...
Dzis ani kropli deszczu wiec przydaloby sie bo nie ma czym oddychac byle by nie padalo dlugo hehe :)

nie wiem co wam tu pisac bo za duzo nie nasrobalyscie a u mnie nic ciekawego sie nie dzieje :)

wiec...milego wieczorku i dajcie cos poczytac :)

reklama
Do góry