reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Agss nie przejmuj sie, moja kolezanka przytyla tylko 9kg i w ciagu 2 dni po porodzie juz ich nie miala :-D

Za duzo nie naskrobalyscie,a myslalam ze jak mnie caly dzien nie bedzie to bede miala duze zaleglosci :happy:

reklama
laru ja mialam badany mocz co 2 wizyte, a od 7 lub 8 miesiaca juz co kazda wizyte, ale to z racji tego, ze ja mialam podwyzszone cisnienie cala ciaze i dlatego polozna musiala mnie kontrolowac.

moja kolezanka chodzila do tej samej poloznej co ja i okazalo sie ze ma cukrzyce ciazowa, i miala wiele badan z tego powodu, wiec jakos musieli to 'wyczaic'. ja mialam tylko pobierana krew 3 razy i mocz tak jak pisalam wyzej. mysle, ze jakby cos sie dzialo to oni by o tym wiedzieli.

laru ja mialam tylko raz badana krew i raz cukier, za to ani razu moczu... tez mialam takie obawy jak ty ale przezylam :D i nie zaluje ze tu rodzilam :)

Moj B. to powiedzial ze w piatek do pracy nie idzie :D haha

Agss super ze wszystko z mala wporzadku :*

Laru mi moczu nie badano ani razu, krew dwukrotnie.
Na cukier dostalam taki aparacik z paskami do samodzielnego testowania w domu, ale to z racji wysokiego cukru u babci, inaczej bym pewnie nie dostala, ale to raczej nie ze skapstwa czy oszczednosci, po prostu nie wszystkie badania sa tutaj regula. Podejscie do ciazy jest bardziej naturalne niz medyczne, mnie sie to akurat udzielilo i bardzo dobrze wplywalo to na moje podejscie do ciazy (nie zamartwialam sie niepotrzebnie).

Jesli Ci bardzo zalezy na tych badaniach, mysle, ze polozna Ci nie odmowi.

:tak:

Ja rodzilam w szpitalu i moj porod byl........................ baaaaaaaaaaaaardzo szybki :) jakbysmy jeszcze zaczekali w domu to juz bym urodzila albo w domu albo w samochodzie............policyjnym haha :-D

reklama
Do góry