reklama
moja kolezanka chodzila do tej samej poloznej co ja i okazalo sie ze ma cukrzyce ciazowa, i miala wiele badan z tego powodu, wiec jakos musieli to 'wyczaic'. ja mialam tylko pobierana krew 3 razy i mocz tak jak pisalam wyzej. mysle, ze jakby cos sie dzialo to oni by o tym wiedzieli.
Alexja
Moeder <3
tak tak, koniec swiata. holandie pierwsza zaleje bo jest na depresji. a ja w samym scheveningen, wiec fala ma do mnie najblizej ;-)
bernadetkka
Fanka BB :)
laru ja mialam tylko raz badana krew i raz cukier, za to ani razu moczu... tez mialam takie obawy jak ty ale przezylam i nie zaluje ze tu rodzilam
Moj B. to powiedzial ze w piatek do pracy nie idzie haha
Agss super ze wszystko z mala wporzadku :*
Moj B. to powiedzial ze w piatek do pracy nie idzie haha
Agss super ze wszystko z mala wporzadku :*
Laru mi moczu nie badano ani razu, krew dwukrotnie.
Na cukier dostalam taki aparacik z paskami do samodzielnego testowania w domu, ale to z racji wysokiego cukru u babci, inaczej bym pewnie nie dostala, ale to raczej nie ze skapstwa czy oszczednosci, po prostu nie wszystkie badania sa tutaj regula. Podejscie do ciazy jest bardziej naturalne niz medyczne, mnie sie to akurat udzielilo i bardzo dobrze wplywalo to na moje podejscie do ciazy (nie zamartwialam sie niepotrzebnie).
Jesli Ci bardzo zalezy na tych badaniach, mysle, ze polozna Ci nie odmowi.
Na cukier dostalam taki aparacik z paskami do samodzielnego testowania w domu, ale to z racji wysokiego cukru u babci, inaczej bym pewnie nie dostala, ale to raczej nie ze skapstwa czy oszczednosci, po prostu nie wszystkie badania sa tutaj regula. Podejscie do ciazy jest bardziej naturalne niz medyczne, mnie sie to akurat udzielilo i bardzo dobrze wplywalo to na moje podejscie do ciazy (nie zamartwialam sie niepotrzebnie).
Jesli Ci bardzo zalezy na tych badaniach, mysle, ze polozna Ci nie odmowi.
Alexja
Moeder <3
laru tego czy spadnie snieg to nawet najstarsi gorale nie wiedza ;-)
Alexja
Moeder <3
Ja rodzilam w szpitalu i moj porod byl........................ baaaaaaaaaaaaardzo szybki jakbysmy jeszcze zaczekali w domu to juz bym urodzila albo w domu albo w samochodzie............policyjnym haha
bernadetkka
Fanka BB :)
laru wiekszosc z nas rodzila w szpitalu a o porodach naszych mozesz poczytac na watku " porod w holandii" tam kazda opisala jak to przezyla :*
reklama
Laru jak bedziesz miala jakas bezsenna moc, to mozesz sobie poczytac o naszych porodach :-)
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-holandii-f143/porod-w-holandii-2011-a-49285/index347.html
Opisy porodow sa od konca
Bernard z ust mi wyjelas, oddaj niezmielone
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-holandii-f143/porod-w-holandii-2011-a-49285/index347.html
Opisy porodow sa od konca
Bernard z ust mi wyjelas, oddaj niezmielone
Podziel się: