reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Kasiu no to mialas przygode,pierwszego dni zimy :D dobrze ze sie nic nie stalo:)
biedny ten twoj maluszek:( oby jej to szybko przeszlo:*

Jej mnie tez czekaja porzadki, ale weny mi brak ;/ nie mam ochoty nic robic...

reklama
Mamo Z & M ja tez mam ten problem z Tymusiem.Ma skaze bialkowa.Na szczescie u nas obylo sie bez sterydow.Najwazniesza jest dieta czyli unikanie produktow z bialkiem krowim.Smarowalam go te taka specjalna mascia lepsze niz wazelina i jest fajne bo ma malo skladnikow .Tylko ze nie pamietam nazwy ale widzialam to tutaj w aptece .jak wpadne na ta nazwe to ci podrzuce.Pozatym uzywalismy kremu ATOPISCH ECZEEM bez sterydow tez do kupienia w aptece.Co do testow to ja tez dlugo czekalam .No i mielismy te testy jak Tymek mial 1,5 r ale byly tam tez inne dzieci malutkie najmlodsza dziewczynka miala 3,5 m .Wiec mozna u takich malych dzieci .Wszystkie byly kilku miesieczne tylko Tymek byl starszy.To byl test polegajacy na podawaniu dzieciom mleka my nie wiedzialysmy kiedy jakie i obserwowaniu reakcji .No ale nie dziwie sie ze cie lekarz zbyl .Bo to kosztuje ,ach zlosc mnie bierze ...

To ten krem
http://www.dermalex.nl/eczeem/dermalex-repair-eczeem-bij-babys-en-kinderen/

My mamy plastikową z wmontowanymi lampkami :cool:. Powieszę tylko swoje aniołki z masy solnej, kilka bombek i łańcuch i będzie git. I tak jej nie będę oglądać długo, bo zaraz jedziemy do PL (jupilaaaa :D). Powiem Wam, że ostatnio mam jakieś doły i bunt, że tu jesteśmy. Ech...

U nas przed chwilą sypało, teraz coś pada. A już chciałam iść z małą jej pokazać śnieg. Tak, to tylko oglądała przez okno. Teraz śpi.

Nana19 dzięki kochana.Póki co spróbuję tego co mi przepisała,mam herhalrecept ale jak nie pomoże to spróbuję to co Ty podałaś.Steryd to musi pomóc a potem mamy obserwować,jesli dalej będzie wychodzić wysypka to mam przyjść znowu,wtedy może skieruje dalej.Póki co Zuzia ma w miarę lekkie stadium i HA jest na 100% pewna ,że to co dała jej pomoże.Od czego jej to wyszło nie wiem,nigdy na nic nie była uczulona,przy wprowadzaniu nowych produktów uważałam i nigdy jej nie wysypało. Tak jakby z kosmosu się wzięło :eek:
Nasza HA w końcu na nią trafiłam,to bardzo równa babka,wszystko na spokojnie mi wytłumaczyła,nawet w książkę o AZS mi pokazała,mogłam sobie przeczytać co pisze z medycznego punktu widzenia,nie tylko to co na necie.Wydrukowała mi też kilka stron z informacjami.Jeśli się pogorszy to będzie patrzeć co robić dalej,nie wyklucza testów ale póki co nie trzeba.

Jeszcze raz dzięki Nana.O Dermalex to Iskierka też niedawno pisała.Na raz wszystkiego nie mogę używać ale zapisałam sobie na przyszłość może się przydać.:tak:

Ostatnia edycja:
Kasiu ja od rana pozmywalam tylko i musialam przerwac bo telenowela sie moja zaczela :D moze wieczorem sie wezme albo jutro... ale pasowaloby jak najszybciej... mialam okna na swieta umyc ale pada teraz deszcz i nie mam zamiaru ich otwierac...

Astrid wazne ze jest jakakolwiek choika a tym bardziej jak jedziecie do pl to nie ma po co kupowac :) ja juz dwa lata nie bylam i predko chyba nie pojedziemy az moze w sierpniu ;/

nana Tomek tez nie poszedl na testy alergiczne bo jest za maly i u takich dzieci jest niemiarodajny. w pl tez mi tak pediatra powiedziala. tylko ze to chodzi o testy krwi a one nie wykazuja alergii pokarmowych. test prowokacji na skaze mozna zrobic w kazdej chwili, bo to tak jak mowisz podawanie mleka i sprawdzanie co sie dzieje. takze to sa dwa inne testy. no ale ostatecznie ha powiedziala mi, ze jak bedzie mi bardzo mocno na tych testach zalezalo to da mi na niego skierowanie, ale poki co nie widzi sensu z takim maluchem isc ( mial prawie 6 miesiecy ).

MamoZ&M moze sproboj napierw te masci co dziewczyny Ci polecily, bo sterydy sa dosc szkodliwe dla takiej delikatnej skorki dziecka.. ja robilam wszystko by nie smarowac Tomka sterydami i obeszlo sie bez - oliatum soft, linomag i troszenke tormentiolu :tak:

bernadetka ja tez moze w sierpniu do pl, a na swieta juz 3 raz jestesmy w holandii....

Kazda mama wie co lepsze dla jej dziecka.Mi tez lekarka dala masc ze sterydami ale ani razu Tymka nie posmarowalam ,tylko Lipobase uzywalismy ,no i diete oczywiscie.Sens robienia tych testow jest taki ze wiemy napewno ze to alergia na bialko krowie.Jezeli wiadomo ze to alergi daja tez skierowanie do dietetyka no i mleczko za darmo.Taka alergia to nie tylko wysypka to rozne dolegliwosci ze strony ukladu pokarmowego i oddechowego.Ja mysle ze robienie tych testow u starszych dzieci nie ma sensu bo najczescie skaza przechodzi no i recepta na mleczko juz nie potrzebna.No ale to moje zdanie

reklama
Do góry