reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Cześć laseczki.
Ja po aż dwóch dniach pracy (w poniedziałek i dziś) mam juz WEEKEND!! W piątek będę wiedziała jak długi on będzie.
Mozecie mnie krytykowac, ale postanowilam dawac Emilce mleko modyfikowane. Mam zamiar, poki co jeszcze zostac przy piersi wieczorem i rano.
Wiem, ze powinnam korzystac z natury ile sie da, ale ostatnio mam jakies schizy. Ciagle wydaje mi sie, ze Emi sie nie najada,a mnie tylko sutki bola. Jak dostanie mm to jest jakby szczesliwsza.
Mam troche poczucie jakbym byla nie do konca dobra matka, ale to jest silniejsze.:-(Tak sobie tlumacze, ze przeciez duzo dzieci wychowuje sie na mm i jest goed.
Mysle, ze samopoczucie matki jest tez wazne...
Milka, moge cię pocieszyć, ze ja od jakiegoś czasu tez mam takie dylematy. A wszystko przez to, że jak ide do pracy to muszę wstać o 4.45, odciagnąć mleko, potem drugie odciąganie w pracy na długiej pauzie (co wiąże się z wędrówką na drugi koniec firmy), potem znowu stres czy dowioze to mleko w dobrym stanie do domu.....
A pomimo tego że Olivia nocki przesypia dobrze i śpi od 20.00 do 8.00 to jednak budzi się na 2 karmienia i często w pracy śpię na stojąco....
U mnie jest o tyle dobrze, że mała zaczyna już ładnie zjadać z łyżeczki. Daje jej więc deserki, warzywka, owoce. A ostatnio dalam jej nawet ciastko rozmoczone w moim mleku. Aż jej się buzia śmiała do miseczki.
Staram się nie mysleć kategoriami ze jestem wyrodną matką. Tłumacze sobie, że moje starszaki same się odstawiły od piersi kiedy zaczęły jeść inne pokarmy i daję Olivii swoje mleko na zmianę z mm.
Wierzę, że tak jest dobrze, bo mleko od zmęczonej i zestresowanej mamy może niezbyt smakować:-D:-D:-D:-D

Poza tym Olivia w nocy śpi bardzo ładnie. Kłade ją po kąpieli do swojego łożeczka i daję swoje mleko z butli. Młoda niemal zasypia podczas picia. Jest 20.00. Budzi się różnie, czasem o 24.00 czasem o 2.00 i dostaje mm. I tu zależy - albo zostawiam ją w łóżeczku, albo biore do naszego łóżka.
Za to w dzień jedna osoba niemal nie jest w stanie opiekować się nią i jednocześnie zajmowac domem. Olivia domaga się uwagi na okrągło i coraz mniej jest momentów, że zajmuje się sama sobą. Spi gora po 30-40 minut, za to wieczorem ledwo wytrzymuje do 19.00

Robale, trzymam kciuki za szwagierkę

Robale trzymam kciuki za szybki i lekki porod szwagierki.
Pamietam jak moja sis pojechala rodzic,tez sie najpierw rozplakalam i chyba bardziej sie denerwowalam niz przy swoim wlasnym.Czekalam cala noc na wiesci a oni napisali do mnie dopiero rano bo niechcieli mnie budzic :eek::eek::eek:

Ayni TWD :The Walking Dead! Serial z dreszczykiem,Dex to przy tym miernota :-D Nawet moj m ze mna oglada,chociaz nienawidzi seriali a TWD od pierwszego odcinka pierwszego sezonu i tez z niecierpliwoscia czeka na kazdy nastepny odc...ale wczoraj byl wykonczony i padl wczesniej.Ja to paznokcie obgryzam,oczy niekiedy zaslaniam i nie raz sie poplakalam przy TWD .
A jak chcesz swoj serial z polskimi napisami to tu jest fajna stronka,tez czasem cos lukam online...czasem wole tak niz sciagac...
Switched at Birth - iiTV.info
Teraz lulu,dobranoc!

AnnaJ, tak, ja tez to pamietam i mnie wtedy to tez zabolalo.. niektore matki chca karmic piersia a nie moga, a nazywanie mleka modyfikowanego syfem nie jest w porzadku, bo COS dziecku trzeba dac, jesli nie ma sie pokarmu lub nagle zachoruje i potrzebne sa antybiotyki. pozatym gdyby to mial byc taki syf, to by to nie bylo sprzedawane.. a pisanie ze mleko modyfikowane jest syfem, to wchodzenie nie jednej matce na psychike:baffled:
dlatego Milka karm jak chcesz, mamo :happy2: byle by Emilka miala pelny brzuszek a mama byla zadowolona i miala czas na zabawe,a nie zaprzatanie sobie glowy takimi sprawami :-) bedzie dobrze!!!!

Nooo noo,widze ze wszyscy juz na nogach :-D
Dzien Dobry,My pospalismy ladnie po szczepieniu chociaz wczoraj wieczorem mega marudne byly i strasznie plakaly .Ciagle bylo aauuuuaaaa aaauuuaaaaa,dotknac ich tez aaauuuaaa....normalnie przeszla mi taka mysl wtedy przez glowe.ze chyba poszlo cos nie tak z ta szczepionka,skoro nawet dotnac sie ich nie dalo :confused: No i pierwszy raz musialam ululac do snu :szok: No ale to byl wyjatkowy przypadek...Dzis wstaly wesole ,goraczki raczej nie ma i oby tak zostalo.
Milego dnia dames .:-)

p.s. wlasnie cala zawartosc butli poszla noskiem i buzia prosto na mnie :confused:

Ostatnia edycja:
Milka myślę że matka wie najlepiej co dobre dla jej dziecka i innym nic do tego:) no i po coś to mm jest:)
Robale powodzenia dla szwagierki...
A mi się dzisiaj nie chce... Zrobię w pracy co mam do zrobienia i zwolnie się do domu... A jutro wolne:D

Ayni TWD :The Walking Dead! Serial z dreszczykiem,Dex to przy tym miernota :-D Nawet moj m ze mna oglada,chociaz nienawidzi seriali a TWD od pierwszego odcinka pierwszego sezonu i tez z niecierpliwoscia czeka na kazdy nastepny odc...ale wczoraj byl wykonczony i padl wczesniej.Ja to paznokcie obgryzam,oczy niekiedy zaslaniam i nie raz sie poplakalam przy TWD .
A jak chcesz swoj serial z polskimi napisami to tu jest fajna stronka,tez czasem cos lukam online...czasem wole tak niz sciagac...
Switched at Birth - iiTV.info
Teraz lulu,dobranoc!

Ty kochana z nieba mi spadlas! Fajnie ze bede mogla sobie obejrzec w necie co mi ucieklo. Wczoraj np nie zobaczylam nic, bo jak uspalam Azizi to sama poszlam spac. Nie lubie ogladac od srodka bo sie wsciekam, ze nie wiem co sie stalo wczesniej. A jesli chodzi o te seriale... To powaznie nie ogladalam Dextera i nawet nie wiem o czym to jest... The Walking Dead to kojarzy mi sie cos z szeryfem i zombikami, ale nie jestem pewna... Nigdy nie widzialam :szok: Moim wczesniejszym ulubionym serialem byl Outsourced :

Outsourced Trailer - YouTube
Nooo noo,widze ze wszyscy juz na nogach :-D
Dzien Dobry,My pospalismy ladnie po szczepieniu chociaz wczoraj wieczorem mega marudne byly i strasznie plakaly .Ciagle bylo aauuuuaaaa aaauuuaaaaa,dotknac ich tez aaauuuaaa....normalnie przeszla mi taka mysl wtedy przez glowe.ze chyba poszlo cos nie tak z ta szczepionka,skoro nawet dotnac sie ich nie dalo :confused: No i pierwszy raz musialam ululac do snu :szok: No ale to byl wyjatkowy przypadek...Dzis wstaly wesole ,goraczki raczej nie ma i oby tak zostalo.
Milego dnia dames .:-)

Ach powiem Ci, ze ja to sie boje szczepionek i po ostatnim razie zdecydowalismy ze Adam nie dostanie nastepnej szczepionki w grudniu. Wiem, ze tu pewnie spotkam sie z krytyka, ale nie dam zaszczepic dziecka i juz, niech mnie nazywaja czym chca , ja po tym jak przekopalam internet zdania nie zmienie :baffled: nie dziwie sie , ze mamy jaka w sobie jakis naturalny lek przed szczepieniem.

Eksperymentu dzis nie zrobilam , bo nie odciagnelam wczoraj wystarczajaco mleka bo : eee, eee eeee... Mamo chodz do mnie :-)
ale chociaz w nocy dojadl ladnie.

Teraz kiedy moj maz ma na rano i dzwoni mu budzik, to Adam tez sie budzi, (w ciazy tez na dzwiek budzika juz wierzgal) ale jak spi w dzien, to mozna odkurzac kolo lozeczka i mu nie przeszkadza.

Aaaaa jeszcze zapomnialam dopisac cos Milce.
Milko jesli chcesz miec troche wiecej swojego mleczka, to moze sprobuj mojego sposobu. Ja karmie z nakladkami, ktore troszke ograniczaja stumulacje sutka, wiec kiedy czuje , ze mam troche mniej mleka, to robie sobie napar z werbeny wieczorem, a rano juz mi leci z cycow ciurkiem. Werbena nie jest droga , kosztuje jakies grosze, moze warto sprobowac. Ja nigdy nie pilam zadnych herbatek na laktacje i nie wiem czy to naprawde dziala, ale werbena swietnie sie sprawdza i dodatkowo relaksuje.

Ostatnia edycja:
reklama
ROBALE gratulacje !!!U nas ok Tymek codzien uczy sie nowego slowka.Smutno mi tylko ze nie pojedziemy na swieta do Polski.Czekam na dobre wiesci od ciebie ;-)

Do góry