reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Dzień dobry a właściwie dobry wieczór:tak:

Astrid cieszę się kochana z Tobą że z malutką okazało się dobrze.

My tzn ja z M byliśmy dziś u położnej, pierwsze o co spytała to o test mówimy że negatywny, ale stwierdziła że za wcześnie zrobiony, za tydzień mam zrobić kolejny, wszystko wskazują na ciąże :tak:, ale różnie to bywa więc nie nastawiam się, bo moje objawy mogą też @ sugerować., Najważniejsze jest to że moje bóle są normalne i to mnie uspokoiło.

reklama
Iskierka hehe już nie przesadzaj z tym przemądrzaniem, wyrażanie swojego zdania to nie wymądrzanie byle nie narzucać go innym :)
a ze tak zapytam , zastrzyk to co jest jak nie hormony?????
Zastrzyk to też hormony, ale widocznie nie przenika do mlaka matki. Ja się nie znam. Mówię tylko to, co usłyszałam wielokrotnie od lekarzy po porodzie (i tu w NL i w PL).
Ale TUTAJ masz specjalny artykuł na ten temat, z którego wynika że możesz stosować tabletki zawierające wyłącznie progestagen.
nie, na kazde dostajesz do 18 roku zycia, na stronie svb mozesz zobaczyc ile sie dostaje na ktore dziecko z kolei :)
Madziula stawki są zróznicowane w zależności od wieku dzieci a nie od tego czy to dziecko pierwsze, drugie czy kolejne.

Robale to trzymam kciuki, zeby tym razem..... no wiesz ;-)

astrid bo zostaniesz dziecioholiczka hihi
Ciekawa jestem czy mi też jakiś talent wkrótce przybędzie.

Chyba się dygam laski :D
Kallie a ty się nie boisz?

u nas dziś masaż z aromaterapia ostatnie chwile tylko w dwójkę

Bocian wyprany chyba z nudów będę balony dmuchać czekając na sprawcę mojego obecnego stanu :-D

Załączniki

• 2012-09-13 14.06.42.jpg
    2012-09-13 14.06.42.jpg
    21,2 KB · Wyświetleń: 38
Ja to chyba poprzestane na jednym dziecku, bo nie widze sie w roli kury domowej :-p choc stwierdzam fakt, ze w Holandii macierzynski jest za krotki:cool: moglo by byc 20 tygodni przynajmniej.. szkoda wrocic do pracy tak szybko, mysle jeszcze nad wychowawczym, moze posiedze w domu do roku i mysle ze dluzej nie wytrzymam heheh ale to wszystko wyjdzie w praniu:tak:

Robale gratulacje i powodzenia
Iskierka, troche dziwne, ale ja inne rzeczy o Cerazette slyszalam:eek: chyba co lekarz to obyczaj :confused2:
Ayni oj dmuchaj dmuchaj:-D i maz tez niech troche podmucha :-p co Ci moge polecic to przysiady:tak: przyspiesza porod ekspresowo:sorry: (bo mowisz, ze bara bara nie dziala, to trzeba uderzyc z innej strony:-D)

ROBALKU no to kciukasy trzymam,
AYNI a mnie cos sie o uszy obilo ze jak czop odszedl to bara bara nie wskazane.Na twoim suwaczku widze ze masz jeszcze 7 dni do rozwiazania no to wyluzuje sie a napewno porod cie zaskoczy.Ayni pociesze cie w moim stylu ja tez sie boje porodu;-)

Iskierka, troche dziwne, ale ja inne rzeczy o Cerazette slyszalam:eek: chyba co lekarz to obyczaj :confused2:
Weź pod uwagę to, że konkretna pigułka może nie być wskazana dla konkretnej osoby. Mnie lekarz jej nie zalecił może z powodu konkretnych czynników (np wiek), nie wiem, nie znam się.
Mówię co mi powiedział tutejszy lekarz - huisarts i zarazem polożnik. Jak do tej poryt nie mam powodów by mu nie ufać...
A starsze dzieci rodzilam dawno więc pewnie wtedy nie było takiej tabletki którą mogłaby zażywac kobieta karmiąca...

reklama
No czop to mi juz odszedl chyba ponad 3 tygodnie temu :D brzuch opadl prawie 2 tyg temu... No i tak czekam , czekam, straszaki mnie mecza.
Seks mozna uprawiac do samego konca dopoki nie odeszly wody plodowe , pod warunkiem ze sie uzywa srodkow bezpieczenstwa ( ;-) ) bo czop chronil przed infekcjami a jak go nie ma to lepiej sobie zalozyc wiecie co :p W kazdym badz razie nie ma przeciwskazan do odbywania stosunkow , bo niby czemu ?

Ja z kolei w folderach u poloznej wyczytalam ze minipil to jedyna antykoncepcja hormonalna stosowana przy karmieniu piersia. Z racji tylko jednego hormonu jest niby mniej skuteczna niz tabletki dwu-hormonalne. No, ale niestety to chyba jedyna mozliwosc z tych bezpieczniejszych. W Polsce tez sie stosuje te pigulke przy karmieniu piersia, jestem na biezaco bo czytam na wrzesniowkach ;-)

Alexja :-D przysiady, ty chyba sobie zartujesz... Ja ledwo chodze bo mam wrazenie ze dziecko mi paznokciami sie szyjki trzyma (takie klocie) dodatkowo spojenie i w ogole, nie wiem czy bym chociaz jednego przysiada zrobila, chyba nie bede ryzykowac, bo jeszcze tak zostane rozkraczona na tym dywanie hehe. Pojde sobie poprasowac ciuszki, bo z nudow popralam nawet 62 dzisiaj.

Do góry