reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Jol jol.
My juz na lotnisku czekamy na samolot :)

Chcialam pisac ze wracam na forum bo piszecie z predkoscia swiatla...ale siem zastanowiem :p
Uzywam namietnie opcji "ignoruj uzytkownika"
Ale niestety jesli ktos go cytuje to ja ten post widze..i sie denerwuje...a ze boje sie o swoje mleko to chyba poczekam az pyskowki sie skoncza ;)

Ps. Ayni, mozesz juz rodzic lol
Ani mi się waż stąd zwiewać. Co to to nie :szok:. Ja tu czytam Twoje przygody i czekam aż wrócisz na forum, a Ty chcesz uciec. No way :baffled:.

A co tam u nas... byłyśmy u cudownego tureckiego pana doktora. Pan doktor zbadał bioderka małej i nic niepokojącego nie zauważył, ale... dodał, że skoro w rodzinie takie rzeczy się zdarzają, to warto to jeszcze sprawdzić. Dał mi skierowanie do szpitala na usg i jutro jadę dalej załatwiać. Dzisiaj już umówiłam małą na wizytę u fizjo... na następny poniedziałek :D

Maryś...mi nie kazali brać żadnych takich dokumentów...z resztą po co ?

Ostatnia edycja:
reklama
Marys z tego co wiem, to akt bedzie wam potrzebny przy geboorte aangifte ale tym to juz chyba ty sie nie zajmiesz, ale twoj maz w gminie, w ktorej urodzilo sie dziecko. Ale w szpitalu to nie pisali nic zeby brac takie rzeczy... Moze przedzwon po prostu do szpitala i spytaj , oni Ci lepiej udziela takiej konkretnej informacji niz my... :sorry2: tutaj kazda z nas z innej parafii wiec chyba Ci nie pomozemy za bardzo jak akurat jest w szpitalu w ktorym ty bedziesz rodzic .

Doris, wez mi wyslij troche tej swojej herbatki! :D ja wlasnie szukam online gdzie mozna zamowic z dostawa do domu i znalazlam tylko 1 webwinkel, uwaga herbatka 1,70 EUR a z przesylka wolaja 7,60 !! Chyba na glowe upadli.

Bede wdzieczna jesli ktos ma linki gdzie mozna przez neta zamowic, sprawdzalam tez w De Tuinen, ale tam maja tylko kapsulki :/ wiec sobie w pupe wsadza.

Astrid, to bombastycznie ! nie bylo sie czym zamartwiac , zrobia dla pewnosci usg, na fizjo tez pewnie nie bedzie potrzeby duzo chodzic.
hehe a tu moze poznajesz na teledysku delfshaven ? Winne - Net Als Ik - YouTube ziomek z dzielni :D haha

Ostatnia edycja:
Bry Iskierko super że malutka ma tylko katar. Pochwal się nią bo ciotka czeka na fotki a ich nie ma. Zastanawiam się nad wybraniem do Was w przyszłą niedzielę jak będziemy mogli :-) i jak nam praca pozwoli.
Fotki poleca na e-mail. A co do odwiedzin - serdecznie zapraszamy. U nas sa zawsze drzwi otwarte:tak::tak:
A co tam u nas... byłyśmy u cudownego tureckiego pana doktora. Pan doktor zbadał bioderka małej i nic niepokojącego nie zauważył, ale... dodał, że skoro w rodzinie takie rzeczy się zdarzają, to warto to jeszcze sprawdzić. Dał mi skierowanie do szpitala na usg i jutro jadę dalej załatwiać. Dzisiaj już umówiłam małą na wizytę u fizjo... na następny poniedziałek :D
Będzie dobrze, zobaczysz. Trzymam kciuki:-):-):-)

właśnie nie wiem po co dlatego Was pytam:)
Ayni masz rację zadzwonię do szpitala i dokładnie wypytam co i jak:)
Chyba zaczyna mi się nowy etap w ciąży Wielkie Panikowanie:)

Oj chcialam wczoraj cos napisac ale jakos mi sie odechcialo ,przeraza mnie brak zachamowan co u niektorych.

ASTRID jak to jeden lekarz mowi ze nozka troszke krotrza a drugi ze nic niepokojacego nie widzi hmmmmyyy.

Marys z tego co wiem, to akt bedzie wam potrzebny przy geboorte aangifte ale tym to juz chyba ty sie nie zajmiesz, ale twoj maz w gminie, w ktorej urodzilo sie dziecko. Ale w szpitalu to nie pisali nic zeby brac takie rzeczy... Moze przedzwon po prostu do szpitala i spytaj , oni Ci lepiej udziela takiej konkretnej informacji niz my... :sorry2: tutaj kazda z nas z innej parafii wiec chyba Ci nie pomozemy za bardzo jak akurat jest w szpitalu w ktorym ty bedziesz rodzic .

Doris, wez mi wyslij troche tej swojej herbatki! :D ja wlasnie szukam online gdzie mozna zamowic z dostawa do domu i znalazlam tylko 1 webwinkel, uwaga herbatka 1,70 EUR a z przesylka wolaja 7,60 !! Chyba na glowe upadli.

Bede wdzieczna jesli ktos ma linki gdzie mozna przez neta zamowic, sprawdzalam tez w De Tuinen, ale tam maja tylko kapsulki :/ wiec sobie w pupe wsadza.

Astrid, to bombastycznie ! nie bylo sie czym zamartwiac , zrobia dla pewnosci usg, na fizjo tez pewnie nie bedzie potrzeby duzo chodzic.
hehe a tu moze poznajesz na teledysku delfshaven ? Winne - Net Als Ik - YouTube ziomek z dzielni :D haha
Łooo ziomal z dzielni, joł. Nie moja muza, ale dzielnię pooglądać mogę haha. W ogóle to tego fizjo na Mathenesserlaan będę musiała z Mają jeździć w maxi cosi, bo żeby do niego wejść, trzeba pokonać SCHODY :baffled: i to nie mało tych schodów, w dodatku stopnie są jakiejś dziwnej wysokości. Jak małą rejestrowałam, to facet do mnie musiał zejść na dół, bo małą miałam w gondolce. No i przy okazji nas deszcz napadł, ale na szczęście mała miała folię na gondoli a ja miałam parasolkę. Parasolka mi g... dała, bo chciałam być śliczna i feel-like-a-sir-template.jpg. Następnym razem wezmę pelerynę do torby :-)

Marys nie zebysmy Ci nie chcialy pomoc czy cos, ale np u mnie nie chca nic ale moze np w innym szpitalu sobie zazycza cos innego... ciezko powiedziec. wlasnie widze, ze suwaczki zaczely dzialac :))
eee tam wiesz, ja myslalam ze tez bede panikowac bo mam sklonnosci i nic mi nie zostalo z tej paniki, procz tego ze chcialam miec wszystkie rzeczy wczesniej naszykowane :tak: oczekujesz chlopca czy dziewczynki ?

Nana, w Holandii wszystko idzie smooth... Nie ma sie co nakrecac. Najwiecej sie wlasnie nakrecaja .... POLACY! :-D po co sobie wkrecac na zapas czarne scenariusze? Niektorzy to naprawde potrafia pocieszyc... :confused:

astrid muza tez nie moja ale dla sentymentu puszczam sobie czasem :D przypominam sobie wtedy moje rotterdamskie zycie :D

Ostatnia edycja:
Ayni ja sobie niczego nie wkrecam ani nie nakrecam poprostu dziwi mnie ze az takie rozbierznosci sa w diagnozie.

Pediatra wczoraj sprawdzała raz bez pieluszki, raz z pieluszką. W pieluszce tej różnicy nie było a bez była to kwestia milimetrów. Ruchomość ma dobrą, ale przecież napisałam, że powiedział, że warto to sprawdzić w szpitalu. Dzięki nana za dobre słowo :baffled:.

A w ogóle, grzebię teraz w stronie szpitala Erasmus Sophia, w sensie dziecięcego. Do jakiego działu mam się zgłosić z tym usg?

reklama
ASTRID chyba przewrazliwiona jeste,tyle ci wczoraj rad napisalm a dzis nic zlego slowa ci nie napisalm tylko dziwilo mnie ze wczoraj jeden lekarz mowi co innego a dzis co innego.No ale skoro rozszerzylas swoja wypowiedz to teraz rozumiem.Nic ci zlego nie napisalm dopytywalam sie tylko ale moze lepiej juz nic nie bede pisac zycze wam tylko jak najlepiej mam nadzieje ze wiesz o tym:-)

Ja jak szlam z Tymkiem na usg to prosilam o ploczenie mnie z rentgenem i tam zapisalm Tymka na usg

Do góry