reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Fakt kokosów nie zarabiają ale praca w sumie mogłby być fajna (; Kto wie może kiedyś ^^ Będę myśleć jakby firma w której pracuje zbankrutowała:-D

Tak wcześnie jest a mi się spać chce oO

reklama
co robicie dziewczynki ? oglądam właśnie One born every minute na net5 o poloznych z uk. fajny program, podoba mi się jak indywidualnie podchodzą do pacjentek.

a gdzie yokasta ? dawno jej nie było znów się ociaga ...

naprawde nie wierze komukolwiek kto mi bedzie probowal wmowic ze kupa nie smierdzi :laugh2: moze te pierwsze nie ale potem to juz jest pelny przemial hehe i napewno mozna poczuc conieco skromnie mowiac :-p chyba normalne w przypadku ludzi :sorry: no nic bedziemy cos kombinowac i popytamy tu jeszcze znajomych z dziecmi

a ja jestem mega glodna Iskierka takie bitki to tez za mna chodza tylko nie wiem jak to sie przyzadza ile je trzeba dusic> to rozumiem bitki wolowe , toch ? zapodaj przepisa.
Ayni, kupa śmierdzi i to jeszcze jak:-D:-D:-D
Ja poprostu mam takie szczęście że moje dziecko kupke robi raczej w dzień, więc nie magazynuje zas***nych pampersów w tym pudełku:-D:-D:-D W ciągu dnia wyrzucam do normalnego kosza i już.
Bitki - ponoc najlepiej smakują troszkę pobite tluczkiem (jak nazwa wskazuje), ale ja jak widzę ze mięso jest grube do 1 cm to już nie biję tylko posypuję solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i papryką. Potem wrzucam na margarynę i piekę do miękkości dolewając wody. Zawsze wszystkim smakują. Moja mama piecze na oleju i też są smaczne.
A co do rodzaju mięsa to kupuje różne - często varkensvlees czyli wieprzowe i też bitki wychodzą świetne

Agss ja 1 trymestr tez przespalam,tylko wracalam z pracy siadalam na kanapie i odrazu chryyychryyy.Az stary sie zloscil,ze w oogole obiadow nie gotuje bo tylko spie i spie...
Ayni co Ty tak srebrna gwiazda na tym zdjeciu:-D a brzusiu serio jak pilka okragly!
Znalazlam moj brzuchol z 31tyg czyli 2 przed porem ,potem juz nie robilam zdjec.

Chcialabym z wami kolezanki popisac wieczorkami ale nie mam czasu:-( dlatego nadrabiam rano przed praca.
A moja znajoma ma znajoma znajomej ktorej rodzina znajomej robi w polsce jedzonko i woza do hol na sklepy,kupujemy wszyscy od niej ,wczoraj byla dostawa cala reklemowe zarcia przytargalam. Kilo pierogow u nich 3,5 ojro a jest ich tyle ze 3 osoby sie tym objedza tak ze ciezko potem oddach wziasc:-D Ale maja tez krokiety,golabki i rozne inne pysznosci,wystarczy podgrzac i wcinac:-)
Dzis mi Marta rypla z naszego lozka,malo na zawal nie zeszlam,nawet nie zdarzylam okiem mrugnac juz leciala...akurat na podlodze lezala stara koldra na ktora nie mam miejsca w szafie to zamortyzowala upadek...ale serce jeszcze mi wali...
Idem sie myciu i do pracy pomalu zbierac.\
P.S. nie jest jakas kolezanka z Bredy chetna kupic mi dzis chleb w pl sklepie bo mi sie skonczyl ...a nichce mi sie dzis pchac na Brede...koopavond :wściekła/y:
Milego dnia!

Kasia mały ten brzuszek nawet miałaś jak na bliźniaki, i fajny tattoo :tak: nic Ci się z nim nie zrobiło po ciązy?

Ja na dzisiaj sobie trochę zajęć wymyśliłam, ale nie wiem czy się czepiać bo mam zakaz rodzenia do środy hehe wczoraj M tłumaczył małemu że ma do środy chociaż siedzieć bo tatuś ma szkolenie do wtorku heheh znając życie w weekend poród:-D

A wczoraj sobie w domu kilka okien przetarłam i wieczorem przez skype opierdziel mi się zebrał od mamy że nie wolno, tylko jakoś nie wiadomo do końca dlaczego, że niby dziecko pępowiną się okręci hmm tak samo jeśli się łańcuszek nosi podczas ciązy;/ jak ja lubie takich zabobonów sluchać :crazy:

hejka

Kallie a mówią zeby własnie okna myć i to przyspieszy poród hehe ja myłam okna przed porodem i guzik dało :)

ja współczuje ludziom co naprawde wierzą w zabobony.... pierdołyyyyyyyyyy :):)

Kasia to mały brzuszek miałas jak na bliźniaki :)

MamoZ&M ojej jaki maly brzusio :szok::-) w sumie to prawie 31 tydzien byl dopiero, ale i tak maluski :tak: Tatuaz super, tez chce miec w tym miejscu co Ty i jeszcze na kostce na stopie, ale mam pietra i poki co to tylko na piercing sie zdecydowalam :-D zreszta na kostce to jeszcze pol bidy, ale zawsze zastanawialam sie, czy wlasnie w takich miejscach jak brzuch, plecy, boki nie rozciagaja sie te dziarki podczas ciazy? :confused: oczywiscie zalezy tez pewnie ile kto w tej ciazy przytyje :tak:

Witam.
Ja dziś wszystko robię w odwrotnej kolejności, tzn najpierw bylam na zakupach, a dopiero potem zjadlam śniadanko;-)
Teraz skonczylam karmić Olivię i muszę się zabrac za obiad.
Dziś będzie tortilla, bo po 1 na szybko, a po 2 każdy z nas bedzie jadl o innej porze i musi byc rtrak, co sobie dzieci i mąż sami i szybko zgrzeją.
Mnie dziś czeka sprzątanie, gotowanie, wyprawa z pieskiem do weterynarza a potem męza zawieźć na kurs, obrazek wykończyć (szycie + ramka), męza odebrać z kursu............
Doba moglaby miec 48h...
A wczoraj sobie w domu kilka okien przetarłam i wieczorem przez skype opierdziel mi się zebrał od mamy że nie wolno, tylko jakoś nie wiadomo do końca dlaczego, że niby dziecko pępowiną się okręci hmm tak samo jeśli się łańcuszek nosi podczas ciązy;/ jak ja lubie takich zabobonów sluchać :crazy:
Ciesz się ze tylko takie zabobony. Ja przy pierwszej ciazy to sie dopiero nasluchalam;-). Zresztą ktoras gdzies tu juz wklejala linka do artykulu na ten temat.
hejka

Kallie a mówią zeby własnie okna myć i to przyspieszy poród hehe ja myłam okna przed porodem i guzik dało :)

ja współczuje ludziom co naprawde wierzą w zabobony.... pierdołyyyyyyyyyy :):)
Hehe, to tak jak mnie nie pomógł ani sex ani masaż szyjki macicy:-D
Znikam - do później (mam nadzieje)

reklama
morgeeeen.

Dziewczyny co wy se jaja robicie z mojego brzucha, jedna pisze, ze jakby obklejony folia a druga ze jakas srebrna gwiazda, nie wiem do konca o co wam chodzi, ale chyba o to swiatlo na cyckach i brzuchu, to z salonu dochodzi :-D a pilka to jest, ale ta .. lekarska , skorzana, ciezka i wielka :D

Kasiu twoj brzuszek bardzo maly, a tym bardziej na blizniaczki ! ja widzialam juz brzuchy pojedyncze we wczesniejszym stadium ciazy i byly sporo wieksze od Twojego.

Kallie dzis moja aplikacja ciazowa oglosila dumnie ze zaczal sie tydzien 39 sugerujac mi, ze juz czas powoli rodzic :D Czekam na ta ladowarke i tez dzis chetnie bym sie wstrzymala , bo jeszcze M idzie na nocke, ale w weekend to czemu nie! Wiecej czasu bysmy wszyscy razem mieli. No i wspolczuje tych zabobonow , mi sie na szczescie upieklo i nie musialam sluchac takich *******ek za przeproszeniem. Procz tego, ze sie wszyscy czepiali mojego kota :rofl2: z uporem maniaka :-D jejjjuu co za ludzie bezduszni, niektorzy to maja jakas paranoje ciazowa, ze jak tylko zajda to od razu zapadaja w ciezka psychiczna chorobe i nagle traca kontakt z normalnym zyciem. No, ale jak mowisz do srody, to ja mowie w ten weekend. Ale pewnie maly posiedzi...

Ja mam dzis w planie schody i podlogi dla rozruszania sadla , m przelecial odkurzaczem caly dom i pewnie cos jeszcze sobie wymysle. Okien nie tykam, bo musialabym na krzeslo wlazic, a mam taka schize ze mi sie slabo zrobi i samolotem spadne na glebe. :D
u nas dzis pakora - moje pierwsze podejscie.

milego dnia!

Do góry