reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Oj tam Ayni czepiają (; faktycznie to chyba światło jest (;
Kasiu (?) ja też bym najchętniej spała ale obiad ugotuję a potem nawet pochłonę bo apetyt to mi dopisuje, tylko nie na mięso, tego nie tykam. I widzę że masz tatuaż, ja właśnie też mam (na plechach) i to dość spory i boję się że mi się rozciągnie oO...
Bijna weekend dziewczyny !(;

reklama
Ayni ale żeś jest śliczna :tak:. W ogóle jestem chyba jakaś nienormalna, ale mogłabym być znowu w ciąży, bo się sobie podobałam z brzusiem i fajnie się czuło ruchy dzidzi :nerd:

Witam

Jak sie czujecie kochane ciezaróweczki?
Ayni fajne zestawienie brzusia, no juz nie dlugo i sladu nie bedzie:tak:
MamoZM extra tatoo ,a brzuch malutki jak na 2 dzieciaczków w srodku:tak:
Kallie ja tez nie wierze w zabobony..

No tak, teraz mogę pisać normalnie a jak mi się w nocy nudziło to mi się poblokowało ;/ no nic yhh

Moja ulubiona koleżanka zgaga powróciła ze zwiększoną dawką energi, i od 2.00 do ok 5.00 tak mnie męczyło że sobie miejsca znaleźć nie mogłam, pożytek z tego taki że mam porządki już chyba we wszystkich papierach heh

dzisiaj oprócz wizyty u położnej i w kruidvacie po pampki to leżę i pachnę, no może jakiś obiad wymyślę ale to już extra będzie:-D
Ayni weekend się zaczyna, ciekawe czy Adaś mamy posłucha i się zdecyduje teraz :-)

Witam.
Mojego męża wczoraj cos polamalo. Jak wrocil z pracy to ledwo się ruszał, spał "na stojaco" i o 22.00 powedrował do łóżka.
Olivia w nocy dostala katarku i marudziła. W efekkcie i ja czuję się dziś połamana...
Na szczęscie dziś nie mam zadnych obowiązków, moge się więc lenic do woli i zając swoim hobby - na ile mi zakatarzone dziecię pozwoli ;)

Hej dziewuchy! Toście mnie pocieszyły,bo mi się wydawało ,że byłam gruba jak maciora.
Miałam taką sytuację,szłam przez centrum i mija mnie matka z małą dziewczynką a ta mała gały na mnie i do swojej matki : mamo czegu ta pani ma taki wielki brzuch:szok::szok: .Mama jej zaczęła tłumaczyć,że ta pani ma w brzuszku dzidziusia i takie tam blablabla ale i tak się strasznie poczułam.Takie małe dziecko to przynajmniej prawdę powie a dorosły to zaraz zacznie coś kręcić czy cukrować,że wcale nie duży masz...:zawstydzona/y:
The Hague ja też miałam piercingi ale przed cc kazali szybko wyjmować,niby podczas 'operacji nie można mieć na/w sobie nic metalowego ale nie wiem czemu i tak zarosła mi dziurka w pępku ,teraz mam brzydki ślad po kolczyku i język też mi zarósł.Po porodzie nie w głowie mi było zakładanie spwrotem tego wszystkiego,myślałam tylko o dzieciach.Ale ocaliłam mojego md ,bo tego nie da się wyjąć ,musieliby by najpierw chirurga wołać żeby wyciął :-D
Tatoo nic się nie zmienił po ciąży chociaż przytyłam sporo bo aż 20 kg,została mi obwisła skóra na brzuchu a z boku maleńka fałdka tłuszczu którą ledwo widać ale mi przeszkadza:crazy: i celulit mi się zrobił na udach.Rozstępów zero tylko te stare pionowe na udach po zbyt szybkim urośnięciu za nastolatki.
Agss tak ja to Kasiu?;-) i nie bój żaby o tatoo na plecach jak mi bok ocalał to i Twoje plecy też powinny no chyba że ze 50 kg przytujesz:-D
Iskierko ja z ręką na sercu polecach wszytkim do odciągania katarku z noska ,odciągacz do odkurzacza ,zaje***a rzecz,nigdy w życiu nie wróciłabym do gruchy czy fridy.Szybko wszystko wyciąga,nawet maluch się nie zdąży zdenerwować że mu się coś do nosa wtyka.Ja moim jak miały mega katary tylko tym odciągaczem noski czyściłam tylko w nocy fridą, bo nie będę przykładowo o 3 w nocy odkrzacza odpalać.
Tu link do hol stronki ,tu jest drogi bo 25 euro z Polski mi przywozili to 60 zł i można używać już po 1 m-cu.
Home

To tyle na teraz, doi doi :-)

dzisiaj oprócz wizyty u położnej i w kruidvacie po pampki to leżę i pachnę, no może jakiś obiad wymyślę ale to już extra będzie:-D
Ayni weekend się zaczyna, ciekawe czy Adaś mamy posłucha i się zdecyduje teraz :-)

U mnie to samo. Jeszcze wstalam w jako takim nastroju, ale wrocilam od poloznej juz tylko zla. Wiecej sie naczekalam w tej poczekalni niz posiedzialam w srodku. Zmierzyla cisnienie, pomacala, brzuch dlugi na 35 cm, hartje puka mocno , pytan nie mialam, wiec widzimy sie za tydzien. Co wiecej powiedziala mi zebym sie raczej nie nastawiala na szybszy porod,bo ona mi wrozy po 20-tym :D No to hej, ho, i w droge.

Od wczoraj czekam na paczke z ladowarka do cyfrowki , ktora miala przyjsc kurierem i zamiast dostarczyc wczoraj przyjechali dzis, akurat jak mnie nie bylo. Maz zalega po nocce i nie slyszal najwyrazniej dzwonienia. Wiec zostawili kartke zeby uzgodnic spodob odebrania paczki. Jakkolwiek bym nie wybrala z tych tysiaca opcji to dopiero w poniedzialek dostane :wściekła/y: :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy: tak to jest jak czlowiek na cos czeka.

No i dupa z porodu w ten weekend , bo nie mam ladowarki, ani dobre wiatry nie sprzyjaja temu porodowi tak szybko wg poloznej. No nic. Poturlam sie jeszcze troche z moim zderzakiem. ALE JESTEM ZLA!

Astrid to swietne wiesci generalnie, napewno nie ma to nic wspolnego z nienormalnoscia. Mysle, ze kobietom sie troche celowo ciaze obrzydza, a w innych wypadkach ciaza obrzydza symptomami. Kiedys sie spotkalam z bardzo seksistowskimi artykulami w gazetach np : "jak wygladac atrakcyjnie w ciazy" jakby kobieta w stanie blogoslawionym byla jakims potworem, a moda dla ciezarnych to tylko brzydkie, namiotowate ciuchy. Ja mysle, ze w ciazy kobieta naprawde kwitnie i wtedy jeszcze bardziej emanuje z niej seks. Cos mi sie wydaje, ze niedlugo doczekasz kolejnej pociechy :)

Iskierka , zrob terapie rodzinna , dzien lenia :D U mnie jest to samo co weekend, a szczegolnie jak m przychodzi polamany po tygodniu nocek, a ja polamana zaawansowana ciaza. Czujemy sie troche jak te pierniczki ze shreka z ulamana nozka :d

1863.jpg

KAsiu a co ty tam sie przejmujesz, wiadomo ze kobieta w ciązy modelką nie bedzie.... a dzieci to sie nie znają heheh naprawde jak na dwóch bobasów to miałaś zgrabniutki brzuszek, widziałam taka jedna to wygladała jak wieloryb co najmniej OMG mnie sie nigdy nie zdarzyło uslyszeć komentarza na temat brzucha ;):)

ja ośmiele się pochwalić fride.... używam do noska i jestem zadowolona.... najpierw psikam wodą morska do noska a potem jedno wciągniecie i nosek czysty :):)

my wczoraj pobiliśmy rekord spania... Martynia spała UWAGA 6 godz!!!! szałłł jak padła o 21 po butelce tak o 3 w nocy obudziła sie na jedzonko ..... normalnie ostatnio bardzo ładnie noce przesypia...

ja kolczyk w pępku miałam cała ciaże..... nawet na porodówce pani jedna powiedziała ze ładne perełki mam w brzuchu podczas gdy mnie łapał kolejny skurcz hehehe nic mi sie z dziurką nie stało :)

dzisiaj byłyśmy na centrum... po pampki w kruidvacie i kupiłyśmy kilka bodów w prenatalu w promocji za 3,50... powoli gromadze juz wieksze rozmiary bo jeszcze tydzien , dwa a 56 polecą do wora......o ile ciuszki 56 sa dobre tak niektóre body juz za krótkie :)

pogoda super... w sam raz na spacerek :)

nie wiem co jeszcze miałam pisac...

Madziula ja nie twierdzę wcale,że frida jest zła ale wolę swój 'odkurzacz'.Mam większość koleżanek które używają fridy i boją się tego odciągacza,uważają go za zbyt drastyczny a wcale nie jest!!!
Ciesz się kochana,że miesieczne dziecko Ci tak śpi,moje jak miały m-c to musiałam 'szpitalnym systemem' karmić co 3 godziny jak w dzień tak i w nocy...także zazdroszczę,bo ja lekko nie miałam...karmienie,potem mycie butli ,wyparzanie i jeszcze odciąganie mleka żeby jak najwięcej naprodukować,jak piły moje mleko...prawie nic nie spałam i jakoś przeżyłam a teraz jak słysze ,że jakaś młoda mamusia płacze ,bo jej dziecko ma 2 m-ce i jeszcze nie śpi całej nocy to wybaczcie ale mnie taka kur**ca bierze ,że aż mnie trzepie...bo ona biedna się nie wysypia...chciałaś dziecko wiedziałaś z czym to się będzie wiązać ...
To nie było do żadnej z Was dziewczyny ale słyszałam ostatnio taką jedną, biadoliła ...to mało mnie nie pokręciło:crazy:

aaa moje wyrosły z 62 ,body są za małe, takie 62/68 jeszcze dobre ale to max miesiac i za małe będą.

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiu, jasne, nie chodziło mi o to że ty tak twierdzisz, poprostu uzywasz to co ci lepsze i wygodniejsze, ja nawet nie wiedziałam o istnieniu takiego odkurzacza tym samym nie mam porównania żeby sie wypowiedzieć na jego temat.... frida póki co mi wystarczy :)
no w nocy pomaga mi mąż, poprawił się, ponieważ też odciagam mleko zamiast cyca, to karmienie i odciaganie zajmuje mi wiecej czasu a tak to mąz nakarmi a ja w tym czasie odciagne mleczko i idziemy szybciej spać.... na szczescie mam takie ciśnienie w cycach ze mleko raz dwa sie doi hehehe

Kasia przy dwójce dzieci to jak produkcja taśmowa... chodz ogladałam kiedyś amerykanski program o 6-cio raczkach , to dopiero czad.....

Do góry