reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Madziula zgadzam się z Tobą ,Nystatyna to gó***o,u nas też nic nie pomogła a młode brały ją przez 2 tygodnie!!! Od siebie dodam ,że jeśli chcecie uniknąć odparzeń na pupie NIGDY nie kupujcie tych fioletowych ani pomarańczowych( Simply Dry i Active Fit) Pampersów,wogóle nie są chłonne i moje po 1 dniu miały odparzone pupska.Tylko zielone Baby Dry jak dla mnie najlepsze!
Agss mnie sytuacja zmusiła do pójscia do pracy na pełny etat i za dwójkę dzieci w kdv dopłacam 400 euro. :wściekła/y:I tak wszyscy znajomi holendrzy mówią ,że to mało.
TheHague ja miałam termin na 05.02 to dzień po Twoim Tomeczku:tak:Wychodzi na to ,że mamy rówieśników dopóki będą moje korygować. Z te okazji mam pytanie. Wprowadziłaś już gluten małemu,bo mi pediatra kazała czekać aż skończą korygowane 6 m-cy, skończyły a ja niewiem jak się za to zabrać. Odmówiły picia kaszki glutenowej, był ryk ,butla poszła do zlewu i musiałam robić samo mleko:baffled:
Miałam jeszcze coś komuś pisać ale zapomniałam...teraz dziołchy mają drzemkę a ja robię obiad,sprzątam i kurka przydały by mi się jeszcze 2 ręce...

reklama
MamoZ&M ja wprowadzalam gluten stopniowo od 5 miesiaca, kaszke podaje lyzeczka i Tomek zajada, choc tez nie zawsze chce zjesc i musze wylac. Mimo to staram sie albo zjadl cokolwiek. Co moge Ci polecic, to fajne ciasteczka glutenowe -nie wiem czy w NL sa, ale moze w PL sklepie?? ja tutaj zakupilam z HIPP i sa pycha. Ogolnie sa od 7 miesiaca, ale w formie kaszki od 5 mozna podawac, czyli daje sie 2-3 ciasteczka, zalewa 4 lyzkami soku (obojetnie jaki smak) i tak sie dziecku podaje. Moj uwielbia to :-)
Co do pampersow, to mam takie samo spostrzezenie jak Ty, active fit Tomeczka odpazyly bo nie wchlanialy wilgoci i mimo, ze pieluchy zmieniam srednio co 3-4 godziny to dupka byla czerwona :-:)baffled: uzywam prawie ze od urodzenia baby dry i jestem z nich bardzo zadowolona. zadne kruidvaty i etosy, bo tak samo mokre zostaje, bo wylozone sa wata jakas i po niedlugim czasie te pieluchy nie dosc ze nie wygodne dla dziecka to jeszcze dyskomfort daja bo caly czas mokra pupa:baffled:

witajcie:-)
Ja dzis chyba najdluzej z was pospalam bo az do 11.20 oczywiscie z przerwami na karmienie:tak:
MamoZM nie wiem czy CB jest w sob czynne, zamierzam czekac do pn:-D
Milka moje tez przesypia nocki, wiec cieszmy sie:-)
Madziula a widzisz mam skleroze cZytam was a pozniej zapominam ktora co napisala, sorki za pomylke:sorry2:. Ciesze sie ze z malutka juz dobrze:tak:
Astrid moja jak tylko wychyli nos za drzwi tez spi. Dobre te nasze dzidziole

Nystatyny nie stosowalam ale mam aphin i pomaga
A prawda Pampersy sa super jak dla mnie

jak dziecko dostanie odparzeń na pupie albo zapalenie pieluszkowe.... to mąka jest THE BEST!!!! aha nam sudocrem nie pomagał, bepanthen babyzalf sprawdził sie rewelacyjnie na pupie :) sudocrem wydaje mi sie dziala dobrze na drobne zaczerwienienia no ale kazdy ma inną skóre :) kąpiele w mące i ja dodatkowo 2-3 razy dziennie zamiast smarowac posypywałam pupę mąka ... rewelka :)

Ale ze jaka maka ? Tortowa, zbozowa , czy "kartoflanka" jak to mowi Iskierka ? :confused::-D
Poki co mam masc cynkowa z kruidvatowskiej paczki, jakis krem do skory wrazliwej ze Zwitsala (dostalam :/ ) i bepanthen czy jak mu tam :D nie kupilam jeszcze tego sudokremu.

Ja tez spalam z tym rogalem i do tej pory mam go w łóżku:) przytulam sie do niej zamiast do mojego B hehe

U mnie to samo, moj rogalik jest niezastapiony i ciezko bez niego spac. Oczywiscie na poczatku moj M tez byl zazdrosny i mi sie pozalil, ze teraz juz go nie przytulam tylko zawijam sie w rogala :-D

Ayni a Tobie juz brzuch opadl czy jeszcze nie?

Opadl jakies 2 dni temu. Od razu sie czuje sprawna spowrotem.

Chociaz powiem wam dames, ze dopiero co wrocilismy do domu niedawno z tych zakupow i jestesmy oboje zmeczeni. Chyba znienawidzilam zakupy, kiedys chetnie chodzilam po miescie a teraz trzeba wszystko powoli i to jeszcze z przerwami na toalete czy kawke. Pampki zakupione, 3 paczki 1-dynek , 3 dwojek , stanik do karmienia udalo mi sie za 28 eur (mis E) kupic i to jeszcze mamabel by triumph no i kupilam jeszcze sweterek welniany i cos jakby takie misiowe buciki na pozniej, bo jednak potem w slofjes moze byc za chlodno i finito. Niby nic, ale stowka poszla raz dwa i niby nie bylo duzo do zalatwienia a nogi mi do dupy wchodza :/

Troche odpoczywam i potem planuje porzadki domowe, obskocze lazienke, M poodkurza gore i dol i przynajmniej bedzie czysto i spokojnie. Nie lubie miec nie dokonczonych rzeczy. Szafe i diner, pranie i prasowanie trzeba bedzie przelozyc bo juz pozno.

Pogoda nadal dopisuje ale cos czuje ze to takie ostatnie podrygi slonca, juz nie jest tak fajnie jak wczesniej, jesienny klimat sie wlacza.

AAAAA a co do tego rogala, to wiecie moze gdzie mozna dokupic poszewki do niego ? Ja mam tylko jedna, w Hemie widzialam, ale tylko biale. Moze cos kolorowego jest na rynku dostepne ?

Ayni skąd Ty kobito tyle energii wzięłaś?:szok: ja dzisiaj tylko zakupy spożywcze, poodkurzałam mieszkanie i zupe na obiad. A teraz leżę i się męczę z moja zgagą yhh zazdraszczam obniżonego brzuchalka:tak:
Apropos poszewki to ja w Hemie jakieś w kolorowe wzorki też widziałam i jeszcze w biało-szare paski. A ostatnio w baby dump wyczaiłam że są kolorowe, i na stronce się wydają ładne ale będę musiała do sklepu skoczyć kiedyś pomacać najpierw, bo 15e na darmo nie wydam

HEJ zgadzam sie te fioletowe pampki to nie bardzo.Nam wystarczyl ich bardzo chemiczny zapach by z nich zrezygnowac.Ostatnio w Pl zakupilam Hugies ,znajomaa zachwalala.No i porazka na dzien jeszcze ujda choc zauwazylam ze odparzaja na brzuszku tam gdzie sa te przylepce ale po nocy to` Tymek mial mokro,malo chlonne
AYNI jej juz niedlugo godzina zero ,a tak niedawno szlas na pierwsze usg:-)

reklama
Nana nie kuś mnie bo zaraz strzele herbatke z werbany :D

mały piesek dużo szczeka nawymyslalam sobie zadań przy czym rozwalilam się na kanapie i nie zrobiłam nic. M ugotowal , jego znajomego już mamy z głowy (ależ ja towarzyska ostatnio) a ja dalej nie zrobiłam nic. No cóż jutro też jest dzień :D

nie wiem które to pieluchy podpatrzylam ostatnio u sąsiadki czy właśnie huggiesy czy dada z pl ale normalnie sama cerata i plastik. domyślam się że większe dziecko ma inna kupkę i może przepuścić ale czy dla starszych dzieci wszystkie pieluchy takie są? w takim to dopiero można się zaparzyc :confused:

Do góry