reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
czesc dziewczyny, Naomi spi caly czas, a ja nie moge wylezec w lozku juz :-D
Przed chwilka weszlam na wage :happy2: za 1kg bede wazyla tyle samo co 9 miesiecy temu :-)

Bycie mama - super uczucie, patrze caly czas na moja Omi i nie moge sie napatrzec, takie malutkie raczki i stopeczki.. Cudowne!

Tata juz polecial do Gemeente zameldowac malenstwo:-D

Porod expresowy, nikt sie tego nie spodziewal, ze tak szybko mi pojdzie :-) parcie - 10 minut:sorry2: wrocilismy w nocy do domu, nie chcielismy zostawac w hotelu.

Od rana juz kreci sie u mnie kraamzorg, wzielam na 8 godzin dziennie i poki co robi mi wielkie porzadki w domu, bo mala spi, wiec nie ma przy niej roboty. Akurat remont mamy to babka ma rece pelne roboty haha :-) Dobrze ze juz te remonty koncza, bo chwila spokoju by sie przydala, ale jeszcze tylko kuchnia i laziena i klaar.

Zaraz wlacze skypa i bede konferencje z rodzina prowadzic, wszyscy w PL sa tylko moi rodzice i rodzenstwo tutaj, ale jak narazie wszyscy sa w pracy wiec pierwsze odwiedziny zaczna sie od godziny 15 :happy:
Matko, mamy tyle rodziny, znajomych, ze az sie boje tych wszystkich wizyt, chcialam upiec ciasto ale dopiero mi sie to uda po 16 jak robotnicy wyjda z domu, dobrze ze wszystkie sprzety juz stoja, ale ciasto zagniatac bede musiala w salonie hehe:happy2:

TheHague wracasz tak jak pisalas czy wczesniej/pozniej?

Dziekuje wam dziewczyny za gratulacje!!

jestem tak oszolomiona, ze nie wiem co i jak:-D polowy rzeczy w domu szukam a pod nosem leza, kraamzorgowa sie smieje :-D z rana szukalam myszki do laptopa (bo tak samo jak Iskierka nie lubie tej wbudowanej), a ona lezy kolo laptopa hahah no zakrecona jak ruski termos :-p

Alexja GRATULACJE!! normalnie jestem pełna podziwu kobieto że właśnie tak szybko i sprawnie wszystko, Ty już z malutką w domku i jeszcze po Twoim poście można wyczuć że Cię energia rozpiera! wow:-D też tak chcę:-D
A kraamzorgowej współczuje, porządki w trakcie remontu hihi No i oczywiście czekamy na zdjęcia Naomi :tak:

Sweety tylko kobieta wie jak faceta podejść, dla chcącego nie ma nic trudnego hihi a jak już się uda to napewno będzie się cieszył:-D i w sumie dobrze że się zastanawia, odpowiedzialny facet i troszczy się o rodzinkę :)

Alexja to masz niezły sajgon w domu hehe
Pani z kraamzorg tez sie trafiło.
Widze, ze sie dobrze czujesz.
Ja tez mogę patrzeć na Emilke godzinami. Jak już za długo śpi to tęsknię:)

O jej ale tu emocje a ja to przespalam.ALEXIA gratulacje i super ze tak sprawnie poszlo:-)
Co do brzuszka to mnie sie nie obnizyl bo Tymek sie nie wstawil dobrze i pozniej dlugo trwalo i nie moglam urodzic ,to jednak lepiej jak sie brzusio obnizy.

SWEETY 22 wiesz dzwonilam do tej fizjoterapi gdzie ty chodzilas i mi powiedzieli ze nie znaja metody Vojty.Mozesz mi powiedziec co dokladnie robila z wami terapeutka jak cwiczyla z dzieckiem?

Ostatnia edycja:
O ja Ciebie! To ja wstaje jak zombie po nocy, a tu juz Alexja po porodzie w trakcie remontu chce ciasto robic! :-D Kobieto co Ci tam dali w tym szpitalu! Tez chce taki specyfik! Gratulacje !! Teraz nam musisz wszystko opisac, ale z tego co wnioskuje to poszlo szybko i w ogole bulka z maslem co? Jak czytam wasze ostatnie porody to naprawde az skrzydla rosna do rodzenia!

Ja wlasnie wrocilam od poloznej. Juz dawno tak dlugo u niej nie siedzialam, bo nigdy nie mialam az tylu pytan :D 40 minut !! Pytalam o to, co mi tam tak mokro, bo myslalam ze moze mocz przepuszczam, bo na wody to nie wygladalo no i zajrzala mi tam i kazala dmuchac w reke i kaszlec a ja na to czy ma gumowce, regenjas i gogle haha , powiedziala ze to wodnista wydzielina z pochwy - czyli wszystko w normie. Od razu sie spokojniesza czuje.

Kallie pytalam o te kleszcze i vacuum jako o czarny scenariusz, ona mi powiedziala, ze to sie juz prawie w ogole nie zdarza, tzn uzywaja bardzo rzadko, a w moim szpitalu jest tylko jeden ginekolog , ktory to robi, bo wazne zeby byla to doswiadczona osoba, nie kazdy ma taka wprawe. Tlumaczyla mi wtedy, ze kiedy dziecko jest juz bardzo nisko w kanale rodnym i widac glowke i zanika tetno dziecka najszybsza metoda wyciagniecia dziecka sa kleszcze(bardzo rzadko) badz vacuum, bo cesarka i jej przygotowanie trwalo by dluzej, i cesarka niesie ze soba wieksze ryzyko, bo to jednak operacja. Ale w sytuacji kiedy dziecko nie jest tak zaawansowane tzn nie jest tak nisko, to moze je wyciagnac za pomoca cesarskiego ciecia , wszystko zalezy od zaawansowania porodu. Mowila, ze wtedy lekarz przyjdzie i informuje co zamierza zrobic, wiec nic nie przejdzie bez konsultacji, ale zaznaczyla, ze w tak ekstremalnych sytuacjach lekarz wybiera metode, ktora moze wyciagnac dziecko najszybciej niz narazac je na dlugie niedotlenienie. No i dobrze ze pytam o takie rzeczy i ze moge dzwonic i pisac maile i zebym w szpitalu tez pytala.

Pytalam rowniez o to ulozenie z usg, ona powiedziala , ze do tej pory to on juz moze calkiem inaczej miec glowke , bo do porodu sie jeszcze rusza. Ale mowi, ze jakby trafilo na ta czesc glowy , gdzie nie wychodzilo by tak latwo, to kaza wskoczyc na czworaka i beda probowac obracac no i ze dziecko samo podczas porodu moze sie obrocic, w takich sytuacjach rzadko uzywa sie kleszczy czy vacuum bo sytuacja sama sie rozwiazuje, wiec zebym sie tym nie martwila,bo usg bylo 2 tyg temu. :D

Wg niej wszystko prima, maluszek nie za maly i nie za duzy i ze teraz ma plecki z lewej strony, serce bije jak dzwon no i pyta sie czy w weekend bede rodzic, ale jej powiedzialam, ze moze w nastepny, bo mam troche prania. :D

No ale nie ukrywam Alexja mnie zmotywowala i juz chce aaaa !! nie wyobrazam sobie miec mojego malego np. jutro w domu, to takie abstrakcyjne ! :)))))

anyway w koncu zjadlam sniadanie, pije herbatke , ogladam amerykanska supernianie i niebawem biore sie za obowiazki. Juz mi sie normalnie chodzi, normalnie wstaje, normalnie schyla, opadniecie brzucha jest super, nie jestem juz niepelnosprawna.

buzka dames, Alexja dawaj foty ze szpitala i opisz jak bylo , ciekawam ;)

reklama
Promocja jest znów na karcie zniżkowej w kruidvat na pampersy new baby 50% 3 paczki chyba
I pytanie do młodych mam, ile mniej więcej 1 zużyłyście zanim wasze dzieciaczki do 2 urosły? boja nie wiem czy one mają jakieś wielkie różnice;/

a u mnie sie pokazuja podpaski libresse... Jak to mozliwe ? I co ja mam teraz zrobic ? Moj maz bedzie dzis szedl do kruidvata akurat i od razu by kupil bo ma karte ale co jak nie moge aktywowac , bo widze podpasiory, ktore juz zreszta mam :crazy:

ruszylam troche glowa i zalogowalam sie rowniez na komputerze i znalazlam i aktywowalam. No to malz dzis wroci z kolorowa torba z kruidvata pelna pampkow :D a ja mam w ogole druga karte i chyba w poniedzialek go wysle po kolejne 3 paczki ale juz 2-jek. :D

Kallie dzieki za info!!

Ostatnia edycja:
Do góry