reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Ayni ja mam termin na 8.09 i nie moge sie juz doczekac. nawet moge Ci powiedziec, ze wlasnie nie zabolalo pare razy w odstepie 30 minut, mam nadzieje, ze to tooo :cool2:

reklama
Alexja wow ! To melduj w razie co ! A mialas tez przepowiadacze wczesniej ? U mnie dzis przepowiadaczy niet.. :( a szkoda, jakos polubilam ten bol :-D

teraz moge powiedziec z reka na sercu ze jakos wiecej miejsca mam w tym brzuchu i w ogole tak luzniej jakby , super! czuje sie, ze moge wszystko ! Juz nie chodze jak pingwin. Moze tam faktycznie mialam pozaciskane wszystko...

ja ogladam Liefs Uit na 1 i bede zagladac tutaj czy rodzisz :D w sumie moglas byc juz rodzic :D czemu nie ! jestem za ! :-D

Aleksja ja tez jestem za :D zawsze to szansa że i mi szybciej się uda bo im bliżej tym mniej cierpliwości i chce się to mieć za sobą :) tyle że mój brzuchalek nadal wysoko i dziecię usilnie podkop nóżkami wierci i się pod cycki wbija yhh

Exciting ! :D ale fajnie!! Ja tez bym juz chciala, dolaczam sie do Kallie, im blizej terminu tym cierpliwosci mniej. No, ale mam kupe prania w lazience na podlodze wiec moze lepiej jeszcze nie dzis , aaa no i stanik do karmienia musze zakupic i to dopiero w sobote sie wybieramy, bo moze to glupio zabrzmi, ale boje sie jakos sama jechac :D to jest schiza.

Kallie nie przejmuj sie tym brzuchem, ja dzis czytalam wlasnie czy to ma jakis zwiazek z szybszym porodem i wychodzi na to ze niektorym sie w ogole nie obniza ,a tym co sie obnizyl niekoniecznie przepowiedzial rychly porod. Takie zawracanie dupy jak ten czop :D

Alexja daj znac czy jest nastepny skurcz. A maz gdzie jest ? Boli? Czy daje rade ?

Iskierka i jak mala juz pije z prawej piersi?
Na szczęscie tak.
Dziś niestety mała spała jak mysz pod miotłą i wszystko robiłam na raty. Pisałam wam rano, ze mala usneła na hustawce - no to ja szybko nastawilam pranie i zmywanie i zabralam się za obieranie pieczarek do obiadu. W polowie roboty mała w płacz i koniec spania. Więc znów chwila zabawy, przewijanko i mała znów układa się do spania, więc ja do kuchni i dalej do pieczarek i cukinii. Potem z przerwami odkurzalam i wycieralam podłogi, wieszałam pranie, kończylam obiad, haftowalam - wszystko z przerwami na bawienie, karmienie lub przewijanie małej.
Ale dałyśmy radę - mieszkanie posprzątane, obiad na czas, pranie wyprane (ale nie wysuszone bo zaczeło lać:baffled:) i nawet misia zaczelam haftować.
Teraz mąż się nią zajął bo znow śpi po 15-20 minut...
Iskierka ja tez nienawidze tej myszki w laptopie i uzywam normalnej hehe
No ta w laptopie to normalnie koszmarrr. Na szczęscie myszka została przywrócona do życia prze mojego męża i już jestem happy:-D
Karola, ja idę na szczepienie we wtorek - mała będzie już miała 2 miesiace, a twoja ma dopiero miesiąc i dwa tygodnie... jakoś różnie szczepią w tym Wiatrakowie....

co za wiadomosc! Alexja schat trzymaj sie mocno i dawaj znac co i jak! miala Naomi na ciocie poczekac jak z PL wroci, ale widze, ze jej sie nie chce heheh :) a Ryan w pracy czy w domu? mam nadzieje, ze nie jestes sama!! buziole wielkie dla waszej 3 :-)

Dziewczyny skurcze juz co 5 minut, dzwonilam do poloznej i za pol godziny ma przyjechac "obadac" sprawe:-) ale sie ciesze, super normalnie mam nadzieje, ze do rana sie urodzi :-)
Ayni jeszcze nie maz :cool2: narzeczony :-p teraz ze mna w domu jest, akurat praca mu dzis nie wypadla - yes yes yes :-D
Skurcze bola ale nie bardzo, z natury nie panikuje, wiec przyjmuje wszystko spokojnie i z usmiechem na ustach :sorry2::-) w koncu o kazdy skurcz jestem blizej do mojej ksiezniczki :-)
TheHague Ryan na szczescie dzis i jutro vrij bo inaczej to bym musiala juz po taxi dzwonic :nerd: a do szpitala ladny kawalek:cool: Poki co siedzimy na spokojnie i jemy kolacje :blink: dopakowalismy torbe do konca i czekamy na polozna. A Ty juz wracaj!:sorry2: ps. masz wiadomosci na WhatsApp ale chyba neta nie masz w tel bo nie odpisujesz :shocked2:

Wody mi nie odeszly, mam nadzieje, ze w domu nie odejda :cool2:
Wcinam salateczke, moge sie jeszcze podzielic z kims jak chce :-D

Alexja narzeczony to taki juz troche maz :D tylko bez formalnosci :D No ale superasnie , bardzo sie ciesze, ale to szybko przeskoczylo , ze juz masz co 5 minut. Dobrze mala wyczula, ze tatus siedzi w domu, widzisz jaka masz madra mala istotke ;-)jaaaa az sie zapalilam i oczy mi sie zaswiecily. Oczywiscie jesli masz mozliwosc i chec to prosze pisz do nas ja napewno jeszcze nie ide spac :D a powiedz mi, bo mnie to zawsze interesuje, jak sie zachowuje dziecko podczas skurczy ? Czy wiercila sie dzis czy czekala spokojnie? I czy rusza sie podczas skurczy ?

no i tak trzymaj tzn dobre nastawienie jejuuuuuuu niech moc bedzie z toba!

reklama
mala sie rusza ale mniej, tylko pomiedzy skurczami.
za chwile przyjedzie polozna, nie wiem czy sie tu jeszcze dzis zjawie, ale postaram sie byc na biezaco i wam pisac, tylko nie wiem na ile postep porodu mi na to pozwoli, juz sa co 4 minuty :-)i boli troche mocniej, ale daje rade :-)

Do góry