reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

morgen ja właśnie wstalam . lol dopisze więcej później bo lecę do kringloopu zanim mi wykupią :D haha

Kallie kleszcze to chyba tong o ile się nie mylę. sorry tang ;D zapomniało mi się już.

tot straxxx

Ostatnia edycja:
reklama
Helol
Ja na sekunde ,nie za bardzo mam czas czytac nie mowiac o pisaniu:sorry2: Rodzice w niedziele jada to bede na biezaco ,ale tylko tydz po pozniej my do pl na weselicho:tak:

Madziu wspolczyje bolej piersi.. oby szybko przeszlo:tak:
Ayni jak to leci za pare tyg bedziemy czekac na twojego bobaska:tak:

Iskierka i jak mala juz pije z prawej piersi?

A mnie tak cycki ciaza ,ze az ramiona od biustonosza bola:-D:szok::baffled:Milenka rosnie w oczach, w poniedzialek mamy pierwsze szczepienie:szok:
Bylam juz na badaniu i ogledzinach poporodowych i bylam w szoku bo mnie spr "wewnatrz":-D krew i cisnienie itp mi badaly:tak: Przy Michale tylko polozna popytala jak tam i tyle...

w pon sie odezwe

a witam nowe mamy ...
sliczne zdjecia bliznieczek , fajnie sobie razem spaly:tak::tak:

Karola to dobrze że Cie tak posprawdzali, zawsze to masz pewność że się wszystko dobrze zagoiło :)
Ayni dzięki za inform, jakoś nie mogłam na to trafić, a nawet jeśli to nie byłam pewna czy dobrze. Ja już po wizycie u położnej, mały nisko w dole, długość odpowiednia co do wieku także wszystko oki :) A o te kleszcze i vaccum zapomn spytać czy można sobie zastrzec że sie nie chce, skleroza:/ na za tydzien sobie zapiszę heh

hejka

Iskierka ja tez nienawidze tej myszki w laptopie i uzywam normalnej hehe

Ayni daj znać co wycharatałas w kringlopie....

Karola82 to wracaj szybciorem do nas :)

Halo dameski . Ja wlasnie wstawilam fasolke i ziemniaczki na ogien.
Dobrze, ze poszlam do tego kringloopu bo akurat zaopatrzylam sie w 2 bluzy dla mojego kleintje. Wczoraj tak sobie pomyslalam ze faktycznie sie juz robi zimno i same koszulki na dlugi rekaw nie wystarcza i mam tylko jedna grubsza bluze z misia na maly rozmiar, reszta 62,68.
No i zlalazlam taka sliczna z Feetje , dwustronna z weluru. Druga bawelniana z kapturkiem z misiem w autku a srodkowa czesc kapturka w autka. No i kazda po 1 chytrusku, po tej pierwszej w ogole nie widac sladow uzytkowania czy nawet prania , a po drugiej widac ze prana, ale ile takie dziecko w tym moze pochodzic... A no i jeszcze welurowa pizamka spiochy ale juz wieksze 68 , anyway bedzie na zime.

No i trafilam w koncu narzute na kanape , bo mam niebieska kanape i do niczego mi juz nie pasuje, jakos nie bylo mi po drodze ostatnio po xenosach lazic wiec zakupilam taka jakby z misia czekoladowa z zygzagowatym wzorem i pasuje do reszty.

Pogadalam z sasiadka i jestem spowrotem w domu gotujac obiad.
Nie wiem jak wam, ale mi sie juz zimno zaczyna robic ... :D

Kallie ja wlasnie jakos pi razy drzwi pamietam, bo mi moj zawsze wola z krzesla zebym mu podala te kleszcze jak zawiesza lampe, potem poszlam na porodowke i tam mowili o tych kleszczach to skojarzylam ze to to samo :D tak to za chiny ludowe bym nie wiedziala , bo po co kobiecie w kleszcze :D ja mam jutro wizyte to sie popytam, o ile ja nie zapomne :D

Karola , widzisz, dobrze, ze Ci sprawdzili podwozie ;) i to bez proszenia!

Hi girls, jak sie czujecie? U mnie wszystko w miare ok, ale czop juz odszedl jakis czas temu i moze za niedlugo sie zacznie:-) Mam nadzieje, ze nie trafie z porodem wtedy jak moj narzeczony bedzie w pracy:baffled:
W domu juz mi sie nie chce siedziec, nudy jak cholera :dry: moze mnie ktoras z was odwiedzi:-D zapraszam :tak:
Niestety nie doczytam was, bo strasznie duzo tego piszecie, co chwile trace watek to nawet nie wiem co mam wam poodpisywac, zauwazylam tylko ostatnia strone..
Karola fajnie, ze mialas normalne badanie, ja to sie zastanawiam jak to bedzie ze mna po porodzie, tez chcialabym wizyte u gina na chociaz minimalna kontrole:cool:
Ayni widze, ze Ty caly czas zakupy w jakims kringloopie robisz, ja nie potrafie sie przelamac do uzywanych rzeczy i wszystko mamy dla maluszka nowe :-D:szok: ciekawe ile to wszystko posluzy,dobrze ze chociaz duzy dom mamy to nie bedzie problemu z przechowaniem rzeczy na kiedys dla kolejnego dziecka :-D moj facet sie smial bo caly czas do h&m chodzilam i chyba polowe kolekcji wykupilam :blink:
Iskierka ja tez myszki laptopowej nie cierpie :cool2:

ooo alexja , co ja widze, ty juz prawie 39 tydz ho ho no to w sumie lada chwila moze juz sie zaczać :) a gdzie ty teraz przebywasz? na spoorwijku? a gdzie dokładnie? może jak sie ładna pogoda na dniach zrobi to sie mozemy spotkać :)

ja tez bede sie domagać zbadania podwozia :) ale mam nadzieje ze sami wyjda z inicjatywa;)

Madziula no juz tuz tuz :) czekam na ten moment :-D
ja teraz juz spowrotem jestem u siebie w domu na Scheveningen, sypialnie u gory nam pokonczyli, teraz remontuja dol, wiec mam spokoj i moge lezec w lozku przez caly dzien :happy2: zawsze mozesz wpasc do mnie na Scheveningen, zapraszam :tak:

Hej Alexja, troche Cie nie bylo... na ktorego masz dokladnie termin ? Mi tez czop odszedl jakies 2 tygodnie temu i razem z tym odejsciem zaczely sie przepowiadacze, ktore juz traktuje jak chleb z maslem :D Na poczatku myslalam, ze szybko pojdzie skoro czop odszedl ale teraz juz spokojnie wszystko robie.

Dzis sasiadka i maz zauwazyli ze brzuch mi opadl , spojrzalam w lustro i faktycznie nie mam juz ten kulki pod cyckami. Ale nie mialam problemow ze zgaga czy oddychaniem wiec nic mi to nie poprawilo.

A co do kringloopa, ja mam go blizej niz jakikolwiek inny sklep. A ciuszki sa naprawde super i duzo holenderek tutaj oddaje po maluszkach, mieszkamy w malutkiej wsi i ciuszki jak tak patrze to wszystkie z nowych kolekcji, tez mam sporo z H&M , C&A Bio cotton, Feetje, Ducky Beu , Mexx itd tyle, ze mam je prawie za darmo. No i nie musze jezdzic do miasta i lazic po sklepach. Jakbym nie miala tego sklepu pod nosem pewnie wszystko tez kupilabym nowe, ale skoro mam to korzystam. Nie mam jakiegos wstretu czy tez nie brzydze sie, jesli o to Ci chodzi. :sorry2: Jakbym miala kupic nowe ciuszki to chyba kupilabym w Polsce bo naprawde sa duzo ladniejsze np Mothercare czy Babaluno a tutaj wszystko dla tych dzieci takie powazne, jakies koszule, swetry , brakuje mi kolorych spiochow w misie ale w PL te ladniejsze rzeczy to drozsze niz tu w Prenatalu.

Madzia napisze Ci pozniej na FB bo mialam obiad i musze sie polozyc :D wpadlam na kompa tylko na chwile pochwalic sie , ze mi brzuch opadl ale jak zwykle rozwinelam temat.

reklama
Hoi,hoi laseczki!
Kurka piszecie jak szalone,nadążyć za Wami nie można!
Ayni ja też w ciuszki zaopatrywałam się w kringloopie,ciuszki nie zniszczone a tańsze niż barszcz:-D
I zgadzam się w Polsce są o wiele ładniejsze,jak moje wyrosły z rozmiaru 44 który dostałam od rodzinki i wystawiłam na Marktplaats to w ciągu godziny miałam 5 chętnych na nie:-D.Tu 44 w Prenatalu nie dość że droższy od 'normalnej' rozmiarówki niemowlęcej to jeszcze wszystko w bieli ,kremie czy szarości .Te co sprzedawałam to śliczne różowe i żółte w misie i inne w żyrafki ,słodko dzidzi w tym wygląda że aż się schrupać chce.Dziewczyna która to kupiła zachwycona była.

Jeśli chodzi o czop,niechce straszyć ale mi wylazł w czwartek rano.Zadzwoniłam najpierw do verlos chociaż ciąże prowadził mi gin w szpitalu ale niechciałam mu dupy zawrać pierdułką.Ta mnie uspokoiła,że to nic takiego i mam sobie spokojnie dalej w domu siedzieć.Ale w piątek tak nie dawało mi to spokoju,chociaż czułam się dobrze zadzwoniłam na triage kamer ,naściemniałam że mnie brzuch boli i kazali przyjechać. Na ktg wyszły regularne skurcze chociaż wcale ich nie czułam .Potem gin zajrzał do środka , 3 cm rozwarcia :szok:Odrazu na odział na podtrzymanie ,zastrzyki ,kroplówki i tak nic nie dało. O 2 w nocy odeszły mi wody a o 4.24 już wyciągali 1 sztukę.Także poszło szybko...Jeszcze musieli mnie uśpić bo rugprik długo nie działał a Marcie zaczęło gwałtownie spadać tętno to wszyscy w panice zaraz była narkoza i cięcię.

Ale Wy mi się koleżanki jeszcze nie rozsypujcie i czekajcie grzecznie na swój termin!!!
Groetjes;-)

Do góry