reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Helou!

Milka- gratulacje! :-)

Madzia85 ciesze sie,ze idzie wam jak po masle! Ja tez chce taki porod :tak:

jak Ayni i Kallie urodza- to ja wtedy wpadne w panike :-D bo bedzie moja kolej :-D

Kallie- to sie strachu najadlas...moja tez ma czasami takie dni,ze jest mniej aktywna i sie stresuje lekko,pozniej na kazdy kopniak czekam jak na zbawienie :)

Agss- gratuluje serdecznie! Niech malenstwo sie zdrowo rozwija!

witam w koncu!!

mialam male zamieszanie, corka z moja mama i siostra przyjechaly, wiec mala organizacja byla. wieczorem kolega jeszcze zawital na dwa dni wiec jak dla mnie to metlik teraz za duzy. dzis juz troszke lepiej, ale starsza corcia chce wszystko robic kolo malej, nosic, przewijac, karmic,usypiac i jak jej powiem ze nie to afera na calego, normalnie adhd jej sie wlancza:-)
Dzis z nerw wygonilam je na spacer z mala a ja wolalm obiad robic:tak:, niz sluchac mojego dziecka, normalnie jadaczka jaj sie nie zamykala:no:. Okropne ze tam mowie, ale czasami tak bywa:tak: a do tego jeszcze 2 psy, ktore dziury mi na ogrodku kopia, koszmar.

Milka GRATULACJE !!!!!
przegapilam twoj porod, przepraszam, ale ciesze sie ze juz masz malenstwo przy sobie, jak tam po cc??????

Mgd do egiptu, super ja tez chce:tak:. A jak tam malutka??
Iskierka bardzo sie ciesze, ze Oliwia rosnie jak na drozdzach i jest zdrowa. Ja ide do CB w czt. sprawdzic wage malej:tak:
Madziula a jak twoja kruszynka???

Postaram sie czesciej zagladac, ale teraz dwie pociechy troszke czasu zabieraja:tak::tak:.
zycze milego wieczorku:-D:-D:-D

A ja miałam dzisiaj odwiedziny cały dzień, fajnie:-) i zrobiłam sernik, od kiedy w ciąży jestem chyba pierwsze ciastko które nie okazało sie klapą, więc w ósmym mies urok na ciasta mija w moim przypadku heheh

Ayni czy ja mam gotowe wszystko? Hmm w sumie to nic nie jest gotowe heh, ja sobie postanowiłam że pod koniec sierpnia wszystko przygotujemy, tzn poskręcać łóżeczko, uprać wszystkie rzeczy dla maluszka i ogólnie przygotować cały kącik :tak: A z zakupowych rzeczy to nie mam kraampakket ale nie wiem czy bede cały kupowała bo np mam juz spory zapas podkładów czy podpasek a nie wiem co tam więcej takiego jest żeby 30e płacić. No i wózka mi brak ale to też przy końcu pewnie

Yokasta eeee tam od razu w panike:-D myślę że im bliżej tym już bardziej się nie można doczekać i strach troszkę mija, przynajmniej ten paniczny hehe

Ewelina współczuję, tyle czasu spokój był a tu na raz wszyscy się pojawili, powinni cię stopniowo do takiego zgiełku przyzwyczajać :tak: Ale fajnie że córka chce pomagać a nie zazdrosna i dokucza jeszcze bardziej, to chyba byloby dopiero uciążliwe

Madziula pochwal się córeczką:tak:

Ayni, w każdej drogerii (DA, Kruitvat, Etos) kupisz witamimy K i D w kropelkach
normalnie jadaczka jaj sie nie zamykala:no:. Okropne ze tam mowie, ale czasami tak bywa:tak: a do tego jeszcze 2 psy, ktore dziury mi na ogrodku kopia, koszmar.
Ewelina, wiem o czym mówisz - dwoje własnych dzieci (wprawdzie już nastolatków, ale jednak dzieci), teściowie, dwoje dzieci od szwagra, dwa psy i jeszcze mąż z teściem dziś kłada panele u syna w pokoju....
A za tydzień przyjeżdzają moi rodzice oraz chrześni.....
Chyba pójde się powiesić...........

Witam
Mgd wez mnie ze soba , ja tez chce ciepla i sloneczka:sorry:

Ewelina no ja tez przy dwójce dzieci za bardzo czasu nie mam ,a najgorsze jak obydwoje naraz mnie wolaja....

Iskierka no to faktycznie ludzi pelna chata, u mnie jest tylko tata a juz czasem mi sie za duzo wydaje:eek: a w niedziele mama przyjezdza :tak:

My dzis bylismy sie zwazyc i w koncu mala "tyje" :tak::tak::-) juz wazy 3324 :tak: wiec nie musze dokarmiac hura!

Ayni mi kraamzorgowa powiedziala ze lepiej kupic nie laczone kropelki ,bo wit K sie daje do 3 mies a D do 4 lat :tak:

dzieki dziewczynki lepiej jak kupię za wczasu bo mąż mi coś ostatnio szwankuje i przynosi zupełnie inne rzeczy niż proszę. Podobno takie usterki zaczynają się po ślubie hehe.

Kallie ja też oczywiście nie mam nic poprane ale to już tak na sam koniec jak będę wstawiać lozeczko do sypialni to się popierze. póki co do końca sierpnia muszę poczekać na mebelki bo nawet nie mam gdzie tych jego ciuszkow powkladac. Trochę się tego nazbieralo ;) nawet nie mam jeszcze neutrala do prania.

ewelina ale hardcore ! ja bym nie dała rady bo zdziczalam i zbyt duża ilość ludzi na dłużej niż parę godzin mi nie służy. Mam brata w domu do 16-tego ale chodzi jak w zegarku. Sprztata na zawołanie i zajmuje się sobą gra ze sluchawkami i jest ale go nie ma. Odwiedzających staram się trochę wykorzystać ale najważniejsze żeby chociaż nie.przeszkadzali. alem zolza co? :D czasem trzeba .

zabrałam się też za tworzenie playlisty na porodowke ;D może się przyda w trudnych momentach.

reklama
proszku też mi jeszcze brak, hmm i kosmetyków dla maluszka ale to już drobnostki. Ostatni nasz najważniejszy zakup to będzie wózek:tak:
Ayni a dobrze że brat ustawiony jak trzeba, ja mam sis na dłużej ale ona sama się czepia i sporo pomaga jak ma chwilę więc całkiem nieźle mieć kogoś do wykorzystywania:-D

Karola super że malutka zaczęła przybierać i nie będziesz się martwiła o dokarmianie :tak:

Do góry