reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

my mamy osobno wit k i d :)

Kallie ja ci powiem ze jedyne co uzywam z kraampaketu to napewno podpaski i podkłady jak polozna bada.... a jak juz jest to np wykorzystuje wate z alkoholem np to przemywania termometru z pupy ale to sa drobiazgi.... skoro jest to juz korzystam....

Iskierka to oni jeszcze siedza u ciebie?? jakos dlugoooo

a teraz zdjęcie :)

reklama
Madziula Martynka jest śliczna!! i ma dopiero 4 dni wow!:tak:Hmm i skoro ja podkłady już mam to chyba tylko też dokupię te gaziki żeby były. A te podpaski są dużo większe od takich najbardziej chłonnych alwaysów? chyba takiet rochę jak pampers, muszę jeszcze zajrzeć do kruidvata za tym yhh I jeszcze pytanie czy używasz majtek poporodowych a jeśli tak to można wiedzieć jakie i czy się sprawdzają?

Yhh brzuch mnie boli jakoś, chyba dzisiaj się za dużo nachodziłam, idę się polożyć ;/

Madziu coerke masz prze sliczna:tak:

Kallie podpaski ta sa takie waciory grube i duze:-D:tak:i jeszcze takie jak dawniej byly ,same grubasy:tak:Cienkie raczej nie zdadza egzaminu:baffled::baffled:
Majtki mialam z pl ale byly beznadziejne i z kraampaketu takie siateczkowe ,te to byly ekstra:tak::tak:jedne dostalam w szpitalu a 4 mialam w pakiecie:tak:

dobrej nocki

Kallie bez przesady, nie sa jak pampery ale sa szerokie i dlugie, na poczatek zapomnij o always haha bedziesz ciekła ze nawet przemoczysz te wielkie..... ja juz zuzylam te 2 paki i juz przechodze na mniejsze ale jeszcze te zwykle troche wieksze niz always... a majtki uzywalam przez pierwsze dni, 2 miałam w pakecie i 2 dostalam w szpitalu ale jak nie pobrudzisz to mozesz smialo i 2 dni jedne miec..... sa bardzo wygodne i nie uciskaja.... teraz podkradłam bokserki mezowi i sobie je nosze.... :D a chyba nie ma zadnych rodzaji.... z tego co kiedys dziewczyny pisały to chyba sa w etosie....

Iskierka to oni jeszcze siedza u ciebie?? jakos dlugoooo
No niestety, chrzciny dopiero 18 a teściowa palnuje sobie busa zamówić dopiero na 27...
Madzilia, piękna ta twoja kruszynka
A te podpaski są dużo większe od takich najbardziej chłonnych alwaysów? chyba takiet rochę jak pampers, muszę jeszcze zajrzeć do kruidvata za tym yhh I jeszcze pytanie czy używasz majtek poporodowych a jeśli tak to można wiedzieć jakie i czy się sprawdzają?
Podpaski poporodowe to masakra... pamiętam jeszcze z PL, że podpaska poporodowa byla owszem gruba, ale przy okazji bardzo dluga. Tutaj mialam wrazenie, że te sa zdecydowanie krótsze i nie maja kleju. W szpitalu zalożyly mi dwie na raz...
Majtki poporodowe te tutaj też byly dla mnie porażką, bo wyglądają jak pozeszywany bandaż. ja strasznie przytylam w ciązy i te majty zwyczajnie mnie uciskały w zgięciach nóg.
Z kraampakietu zostało mi dośc dużo rzeczy, między innymi chyba ze 4 paczki gazikow, paczka podpasek (damesverband) i dwie paczki kraamverband (niestety obie otwarte, choć niezaczęte). No i od groma podkładow mi zostalo, bo nie zbrudzialm zadnego i choć zmioenialam co dzien to i tak mi zostalo.... Spirytusu niemal cala butelka...
Chyba to powyrzucam wszystko bo mi miejsce zajmuje...

Obiecalam fotki Olivii:
P1030892.jpgP1030897.jpg

Ostatnia edycja:
madzia omg jaka ona maleńka niewiem gdzie prawie te 4 kg bo wygląda jak calineczka. i te malusie rączki slodka jest.

iskierka twoja maleńka też slodiutka cukiereczek ;) widać że już taka ciekawa świata .

Kallie ja kraam pakketu też nie bralam. u nas w basis polisie wołają 20 eur i same *******y tam są. raczej przydatne do porodu domowego np folia na łóżko, worki na odpady. ja póki co mam podklady ginekologiczne i podpaski bella mamma z Pl. mam też takie gaziki ze szpirytusem :D i napewno nie kosztuje to 80 pln. Naciagacze :D kupię jeszcze paczkę normalnych podpasek na potem i się zobaczy.

dobranoc dameski ;)

Ostatnia edycja:
Iskierka i Magda śliczne są te wasze dziewczynki:)
Iskierka nie zazdroszczę tłoku w domu... jak byłam teraz w pl to było nas 9 i szczerze byłam szczęśliwa jak wróciłam do domu...

kurczak a ją musiałabym się w końcu do tej poloznej zapisać o_O no uciekam do pracy... a dzisiaj mam naturslisatieceremonie o_O

morgen.

agss gefeliciteerd je ben nu een nederlander ! ;))) i zrób suwaczek koniecznie!!! bo niebawem się pogubie w obliczeniach.

my w domu toczymy walkę z intruzami tj pchly które przyniósł nasz Kot. jakiś czas temu ściągnął obrozke i nawet nie zauważyliśmy że ma pchly :confused: dlatego tak się dziwnie zachowywał i nie chciał do nas przychodzić i siedział w jednym miejscu non stop. jak się wczoraj zorientowalismy to już go nie wpuszczalismy do domu. dokładnie poodkurzalam wszystkie narzuty koce itd do prania , skropilismy woda z octem i wysypalismy płatki róż żeby chociaż na trochę je odstraszyć. dziś mąż idzie zakupić spray do domu i specjalistyczne krople na kark spot on plus tabletki dla kota. dziewczyny płakać aż się chce bo z tego co czytam w necie to brzmi jak jakiś horror. dobrze że jeszcze szybko się zorientowalismy i mam nadzieję że szybko rozwiążemy ten problem. podobno spray do domu zabija w 2 godziny , a krople do 2 dni na.kocie ale aż serce boli że go nie mogę wpuścić. póki co kładę mu miseczke w ogródku. nie mogliśmy dziś spać co chwilę się oglądaliśmy wszędzie czy gdzieś nie chodzą po podłodze ;/ a dziś jeszcze jedną znalazłam. wszystkie te akcesoria prawie 50 eur no ale jakoś mi nie szkoda nigdy nie miałam pchel w domu pomimo 2 psów i nawet nie byłam świadoma jakie to cholerstwo może być uciążliwe. dziś będziemy znów walczyć. na szczęście mam laminaat więc widać co i jak ale w salonie wykładzina. co za horror. jestem zalamana :(((((

Madziula, Iskierka: u lala alez piekne te wasze coreczki :-)

Co do tych podpasek to powiem szczerze,ze zalezy że tak powiem od "osobistych skłonności" bo ja bardzo malo krwawilam po porodze,po 4 dniach to moglam wkladki cienkie nosic. Majtochy "koronkowe" bardzo lubilam i sie bardzo przydaly,mozna je kupic w Etosie.

Wit D trzeba podawac do 4roku zycia?mi babka w CB jak Oli skonczyl 2latka mowila,ze mozna odstawic i nie bierze od tego momentu,az sama teraz zwariowalam.

Agss:
gratulacje z obywatelstwa

Ayni: jej ale ci sie trafilo z tymi pchlami,powodzenia w walce.

Iskierka: jeju chyba bym na leb dostala z taka iloscia ludzi w domu :szok: cierpliwosci zycze :)

Moj Olus teskni z dziadkami okropnie, codzien o nich mowi,pyta, w sumie spakowalabym torbe i wsiadla w auto na kilka dni,ale menda ze mnie bo mi sie nadzwyczajniej nie chce tyle w aucie siedziec :baffled:

reklama
Do góry