reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

AYNI dawaj przepisior!! A z brzoskwiniami mozna je zrobic????

a lamy :) mam nozke... I dumam covz niej zrobic...pieczona mi sie znudzila,gotowana tez... Grill nam sie schrz...zepsol ;)

reklama
hejka laski!

No nie moge wy znow o jedzeniu, nawet w taki upal:szok:
Ja to dzis nawet obiadku nie zrobilam, wszamalam 2 kanapeczki i dobrze jest.
Zaraz pora karmienia, do pozniej.
ja tez bym zjadla takie ciacho, pycha. I tez bym chciala przepis:-D

MGD ja mam wlasnie ten sam problem w ogole nie mam dzis weny na gotowanie, rozmrazam krewetki i tez mam noge z lamsa i chyba pokroje i zrobie w sosie pieczeniowym z cebulka i pieczarkami , poda sie z ziemniaczkami lub kasza gryczana, polish style. mam jeszcze ogorki i jogurt grecki, wiec zrobie mizerie.

dziewczyny ja was tylko chce zmotywowac hahaha , oczywiscie zartuje, ale ciasto juz wieksza polowa zniknela, zostawilam dla meza na wieczor a i tak juz moj brat odkroil mu kawalek
:sorry2:

a ciasto jest super szybkie, ja w ogole sie nie znam na pieczeniu dlatego szukalam czegos latwego, macie i pieczcie kochane, jest pyyyyychaaaa i sliwki sie tak super wtapiaja i roztapiaja. Ja osobiscie pieklam dluzej niz w przepisie bo przez sliwki ciasto bylo jeszcze wilgotne. sliwki mozna zastapic innymi wiekszymi owocami, np brzoskwinie, gruszki czy jablka, wszystko co sie fajnie komponuje z cynamonem tam zawartym.

- 10 śliwek
- 125 g mąki zwykłej
- 125 g mąki razowej pszennej
- 70 g cukru
- 100 g jogurtu naturalnego lub maślanki
- 1 jajko
- 5 łyżek oleju roślinnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 2 łyżki cynamonu
- 2 łyżki cukru brązowego
- szczypta soli

Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz śliwek przekładamy do miski i mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy na natłuszczoną blachę, a na wierzchu układamy połówki śliwek. Posypujemy brązowym cukrem i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!

aaaa no i nie trzeba miksera, miesza sie drewniana lyzka, naprawde dziecinnie proste, nie mialam maki razowej wiec po prostu uzylam pszennej , od razu mowie, jakby ktos pytal :

2 x 125 g maki to 1,5 szklanki
70 gram cukru to 1/3 szklanki

zamiast naturalnego jogurtu dalam truskawkowy bo mam cale wiadro i musze skonczyc do jutra i tez sie sprawdzilo :-)

no i Madziula, maz mi dzis zakupil wage elektroniczna do kuchni :D :D za cale 2 euro

Ostatnia edycja:
W mieszkaniu mamy 28 stopni. Nawet myśleć się nie chce. Mała na szczęście się napiła i śpi, jak susełek. Ciekawe, czy też się obudzi dopiero o 5? Od dwóch dni przesypia całą noc. Mam nadzieję, że już tak zostanie.

No i znów jedzenie;/ weź tu człowieku wytrzymaj z jakimiś ograniczeniami słodyczowymi jak tu takie zdjęcia i przepisy w dodatku:no:

Mgd masz wiad na mailu, sorki że późno ale dopiero zasiadłam

Yhh i chyba już nie mogę na takie spacerki długie się wybierać, dzisiaj znowu mnie złapał jakiś skurcz po powrocie czy nie wiem jak to nazwać;/

Astrid no to nieźle masz, w domu prawie plaża, dobrze że Maja tak przesypia nawet w taką pogodę, ale to i tak ostatnie dni już ciepełka:-(

Niby fajnie, ale człowiek się poci od samego oddychania. Dzisiaj się przebierałam z 4 razy a porządny prysznic wzięłam dopiero wieczorem, bo tak, to musiałabym biegać co 5 minut chyba.

reklama
Dziecie moje ma problem z brzuszkiem i milosci potrzebuje
Tak samo jak moje.... mam dziś szczerze dość - Olivia marudna i cały dzien na cycu wisi, a pozostala czwórka daje nieźle popalić - albo im się nudzi, albo się kłócą, albo śpiewaja na całe gardła....
Mam dość, dość, dość....
Jedyna dobrą rzeczą jaka się dziś zdażyła to to, że teściowa kupiła mi w LIDL-u maszyne do szycia Singer za całe 99,99€:-D
Teraz się będę uczyć szyć:-D:-D:-D

Do góry