reklama
hejka laski!
No nie moge wy znow o jedzeniu, nawet w taki upal
Ja to dzis nawet obiadku nie zrobilam, wszamalam 2 kanapeczki i dobrze jest.
Zaraz pora karmienia, do pozniej.
ja tez bym zjadla takie ciacho, pycha. I tez bym chciala przepis
No nie moge wy znow o jedzeniu, nawet w taki upal
Ja to dzis nawet obiadku nie zrobilam, wszamalam 2 kanapeczki i dobrze jest.
Zaraz pora karmienia, do pozniej.
ja tez bym zjadla takie ciacho, pycha. I tez bym chciala przepis
MGD ja mam wlasnie ten sam problem w ogole nie mam dzis weny na gotowanie, rozmrazam krewetki i tez mam noge z lamsa i chyba pokroje i zrobie w sosie pieczeniowym z cebulka i pieczarkami , poda sie z ziemniaczkami lub kasza gryczana, polish style. mam jeszcze ogorki i jogurt grecki, wiec zrobie mizerie.
dziewczyny ja was tylko chce zmotywowac hahaha , oczywiscie zartuje, ale ciasto juz wieksza polowa zniknela, zostawilam dla meza na wieczor a i tak juz moj brat odkroil mu kawalek
a ciasto jest super szybkie, ja w ogole sie nie znam na pieczeniu dlatego szukalam czegos latwego, macie i pieczcie kochane, jest pyyyyychaaaa i sliwki sie tak super wtapiaja i roztapiaja. Ja osobiscie pieklam dluzej niz w przepisie bo przez sliwki ciasto bylo jeszcze wilgotne. sliwki mozna zastapic innymi wiekszymi owocami, np brzoskwinie, gruszki czy jablka, wszystko co sie fajnie komponuje z cynamonem tam zawartym.
dziewczyny ja was tylko chce zmotywowac hahaha , oczywiscie zartuje, ale ciasto juz wieksza polowa zniknela, zostawilam dla meza na wieczor a i tak juz moj brat odkroil mu kawalek
a ciasto jest super szybkie, ja w ogole sie nie znam na pieczeniu dlatego szukalam czegos latwego, macie i pieczcie kochane, jest pyyyyychaaaa i sliwki sie tak super wtapiaja i roztapiaja. Ja osobiscie pieklam dluzej niz w przepisie bo przez sliwki ciasto bylo jeszcze wilgotne. sliwki mozna zastapic innymi wiekszymi owocami, np brzoskwinie, gruszki czy jablka, wszystko co sie fajnie komponuje z cynamonem tam zawartym.
- 10 śliwek
- 125 g mąki zwykłej
- 125 g mąki razowej pszennej
- 70 g cukru
- 100 g jogurtu naturalnego lub maślanki
- 1 jajko
- 5 łyżek oleju roślinnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 2 łyżki cynamonu
- 2 łyżki cukru brązowego
- szczypta soli
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz śliwek przekładamy do miski i mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy na natłuszczoną blachę, a na wierzchu układamy połówki śliwek. Posypujemy brązowym cukrem i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!
aaaa no i nie trzeba miksera, miesza sie drewniana lyzka, naprawde dziecinnie proste, nie mialam maki razowej wiec po prostu uzylam pszennej , od razu mowie, jakby ktos pytal :
2 x 125 g maki to 1,5 szklanki
70 gram cukru to 1/3 szklanki
zamiast naturalnego jogurtu dalam truskawkowy bo mam cale wiadro i musze skonczyc do jutra i tez sie sprawdzilo :-)
no i Madziula, maz mi dzis zakupil wage elektroniczna do kuchni za cale 2 euro
- 125 g mąki zwykłej
- 125 g mąki razowej pszennej
- 70 g cukru
- 100 g jogurtu naturalnego lub maślanki
- 1 jajko
- 5 łyżek oleju roślinnego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 2 łyżki cynamonu
- 2 łyżki cukru brązowego
- szczypta soli
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz śliwek przekładamy do miski i mieszamy do połączenia się składników. Ciasto przekładamy na natłuszczoną blachę, a na wierzchu układamy połówki śliwek. Posypujemy brązowym cukrem i pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!
aaaa no i nie trzeba miksera, miesza sie drewniana lyzka, naprawde dziecinnie proste, nie mialam maki razowej wiec po prostu uzylam pszennej , od razu mowie, jakby ktos pytal :
2 x 125 g maki to 1,5 szklanki
70 gram cukru to 1/3 szklanki
zamiast naturalnego jogurtu dalam truskawkowy bo mam cale wiadro i musze skonczyc do jutra i tez sie sprawdzilo :-)
no i Madziula, maz mi dzis zakupil wage elektroniczna do kuchni za cale 2 euro
Ostatnia edycja:
Madziula85
Rodzina w komplecie :)
Ayni gratuluje tak owocnego i przydatnego zakupu
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
W mieszkaniu mamy 28 stopni. Nawet myśleć się nie chce. Mała na szczęście się napiła i śpi, jak susełek. Ciekawe, czy też się obudzi dopiero o 5? Od dwóch dni przesypia całą noc. Mam nadzieję, że już tak zostanie.
Kallie
Fanka BB :)
No i znów jedzenie;/ weź tu człowieku wytrzymaj z jakimiś ograniczeniami słodyczowymi jak tu takie zdjęcia i przepisy w dodatku
Mgd masz wiad na mailu, sorki że późno ale dopiero zasiadłam
Yhh i chyba już nie mogę na takie spacerki długie się wybierać, dzisiaj znowu mnie złapał jakiś skurcz po powrocie czy nie wiem jak to nazwać;/
Astrid no to nieźle masz, w domu prawie plaża, dobrze że Maja tak przesypia nawet w taką pogodę, ale to i tak ostatnie dni już ciepełka:-(
Mgd masz wiad na mailu, sorki że późno ale dopiero zasiadłam
Yhh i chyba już nie mogę na takie spacerki długie się wybierać, dzisiaj znowu mnie złapał jakiś skurcz po powrocie czy nie wiem jak to nazwać;/
Astrid no to nieźle masz, w domu prawie plaża, dobrze że Maja tak przesypia nawet w taką pogodę, ale to i tak ostatnie dni już ciepełka:-(
Astrid1987
Mama Tygrysica z Księżyca
Niby fajnie, ale człowiek się poci od samego oddychania. Dzisiaj się przebierałam z 4 razy a porządny prysznic wzięłam dopiero wieczorem, bo tak, to musiałabym biegać co 5 minut chyba.
reklama
Iskierka71
Fanka BB :)
Tak samo jak moje.... mam dziś szczerze dość - Olivia marudna i cały dzien na cycu wisi, a pozostala czwórka daje nieźle popalić - albo im się nudzi, albo się kłócą, albo śpiewaja na całe gardła....Dziecie moje ma problem z brzuszkiem i milosci potrzebuje
Mam dość, dość, dość....
Jedyna dobrą rzeczą jaka się dziś zdażyła to to, że teściowa kupiła mi w LIDL-u maszyne do szycia Singer za całe 99,99€
Teraz się będę uczyć szyć
Podziel się: