reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

A ja się pochwalę;-)
Tak wygląda moje dziecię, gdy się uśmiecha:
Zobacz załącznik 483617
A tak wygląda prezent, który jej wyhaftowalam:
P1030696.jpg

reklama
Dziewczynki nie boli mnie nic a nic(oprocz macicy co sie obkurcza :p).
Mala lapie sutek ladnie ale nie ciagnie...
Za to z kapturkiem leci jak lokomotywa :D
Powiedziano mi ze ma maly odruch ssania bo nawet jak sie jej palca malego do buzi wlozy to nie zasysa...(ale kapturej juz tak??) nie kumam tego...

No i jeszcze jeden dylemat-nie odbija sie jej(ulewa w lozeczku) probowalam 3 pozycji-nie ma szansy...
Znowu powiedziano mi ze to wina "pseudo wczesniactwa" i ze uklad pokarmowy jeszcze nie hula....

Rrety ale ja do bani jestem :(

Mgd co ty gadasz?! nie jestes do bani, powoli sie nauczysz coreczki a ona ciebie...
u mnie tez poczatki byly kiepskie, a teraz juz jest lepiej...
Alex tez ulewa i nie zawsze mu sie odbije...

Iskierka słodka buźka Oliwi i podusia tez sliczna!:)

A powiedzcie mi, jesli sie nie nauczy ssac cyca,to jak dlugo moge ja raczyc tym kapturkiem??? Szkodliwe to dziadostwo bardzo??

BERNI chyba kogiel mogiel hormonowo-niewyspaniowy mnie dopada.
Nie karmie wg kraamzorgowej(a wlasnie. Mam. Na 3 dni. Chlopa mi przekabacili) co 3 godziny tylko na zadanie,ktore jest co godzina :D
I jestem zombieeee ;)

MADZIA jak urodzisz swoje szczescie to wyslij meza z katka ze szpitala(bedzie przyczepiona do lozeczka) do PLUSA. Tam dostanie ogromnego boxa z jedzeniem sloikowym,sokiem,duza paczka pamperow Bumbie,chusteczkami nawilzajacymi,kremami,plynem do plukania,zelem do prania Ariel(wszystko w normalnych rozmiarach) :)

Ostatnia edycja:
MORGEN!

Mgd, wariacie jeden- Ty chcesz,zeby wszystko chodzilo jak w zegarku dzien po porodzie? Spokojnie kochana, nauczycie sie siebie szybko! Jeszcze raz uslysze,ze jestes do bani to skopie d*psko! :tak:

Iskierko- mala jak zwykle przesliczna ;) a haft mistrzowski!

Ja dzis planuje wydajny dzien. Biore sie za sprzatanie, musze zrobic liste zakupow bo kumpela jedzie do PL :-) no i splodzic zapiekanke ziemniaczana ;) Ostatnio lenia mam jak ta lala wiec czas wziac sie za robote :-D

wow, ta paczka z plusa rzeczywiscie wypas!!!

Kallie- pytalas o plan porodu. Ja bede robic. Wychodze z zalozenia,ze zawsze sie przyda- przeciez tam nie chodzi tylko o wybor znieczulenia.

Morgen morgen :)

YOKASTA pierwsza :) nie wierze :p

Nie skopuj mi tylka bo i tak jeszcze boli :p
Kurde dopiero dzisiaj zakwasy czuje..nawet ma szyi haha

witam dzis panie:-)

u mnie ok, pampersy zakupione w etos z znizka 7€:-D. Dzis pakowanie torby i prasowanie (resztki).
Iskierko piekna malutka, podusia sliczna. Moja kumpela lubi takie rzeczy robic i tez jej super to wychodzi.Jakie witaminki mam miec dla dzidzi??? D i K??
Mgd opis porodu sliczny i szczegolowy. Ciesze sie ze wszystko ok, a z malutka zaczniecie sie uzupelniac i wspolgrac, cierpliwosci:-) a............ i spij ile sie da
Bernadetko spacerek z syneczkiem juz sie odbyl???

mILEGO DNIA:-)

MGD czemu oni ci takie bzdury gadaja dziecko urodzone w 38 tyg to rzaden pseudo wczesniak,o rety.Dzieci ulewaja ,mojemu Tymkowi tez sie nie odbijalo a nawet jak to i tak ulewal.Mala pieknie warzy czy ktorys wczesniak ma tak wage?Daj sobie czas pomalu sie wszystko ulozy:-)

Czesc !! ja juz w egzotycznej polsce, wlasnie wyslalam mame do usc bo sama sie nie chce denerwowac , jesli sie okaze ze mam tlumaczyc akt slubu i akt urodzenia mojego M to smole ten interes i zarejestruje w konsulacie bo tam nie trzeba tlumaczyc nawet z francuskiego. No ale w Polsce wiadomo... prawdopodobnie nawet miedzynarodowy akt slubu trzeba tlumaczyc. to jest BANDA !

Powiem wam ze tu pogoda taka sobie prawie jak holenderska. w pl ladna autostrada ktora jechalismy prawie pod dom ale platna... no i w ogole zjesc cos cieplego to tez troche przesadzili z cenami przy autostradzie. zupka 10 pln,placki ziemniaczane 14 , obiad 45 pln i tak az do wroclawia :D ale tato stawial i na kase nie patrzyl

mgd gratulacje !! wysle Ci dzis sms osobno z gratkami jakos busy mialam i nie dalam rady jeszcze. a no i dobrze ze macie kraamzorgowa uparciuchy jedne i tu sie koncza przedporodowe postanowienia hihi nie martw sie karmienie sie rozkreci i moze faktycznie sprobuj odcinac po milimetrze z tej nakladki ...

nana ja wspolczuje bardzo waszej syt i wierze ze to sie odkreci ale... holenderski urzad skarbowy ma racje. bedac zameldowanym w nl i posiadajac wlasne auto jestescie zobowiazani placic holenderskie podatki drogowe i hol ubepieczenie,wiadomo kazdy patrzy jak kombinowac taniej ale nie widzialam nikogo innego procz polakow zeby mieszkali tu i mieli auto na np. chinskich, wloskich czy hiszpanskich tablicach. to jest wszystko na krotka mete a klamstwo ma krotkie nogi . nie wiem jak to jest jak wspolwlasciciel autka jest zameldowany w pl moze wtedy nie trzeba zmieniac poszukajcie info o tym bo moja mama w de tak kombinuje ale jej wspolwlascicielem jest maz mieszkajacy w polsce. nie zdziwilabym sie jakby polski urzad skarbowy wraz z holenderskim scigaliby tak wspolnie. ale bedzie dobrze papiery macie z dochodami !!

reklama
Aaa przegapilam zdjecie malej Iskierki :)
Jak zwykle pieknosci :*

EWELINA ze spaniem to ja mam problem bo noe moge przestac sie na nia gapic :d

Do góry