reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Hejka

mgd nie poddawaj się :) ja też nie rozumiem co to za gadanie "pseudo wcześniak" , przeciez nawet połozna mówi ze od 37 tc można spokojnie rodzic.....
Plus to tez market spożywczy??

Ayni nie trzeba tłumaczyc zadnego miedzynarodowego aktu..... polski usc też takowe wystawia wiec czemu mieli by takich nie akceptować....

tak tak ceny w Pl zawsze przypominaja mi dlaczego jezdze tam tylko raz w roku :) zreszta nie tylko ceny :)

nana19 no nie ma co gdybac, okaże sie wszystko na miejscu :) o co chodzi :)

reklama
AYNI tylko ze my nie chcemy nic kombinowac wczesneij nie zmienialismy rejestracji bo wiecie jak bylo.Nasza sytuacja byla niestabilna,to po co mialam przerejetrowywac auto i zaraz do pl wracac i znow odkrecac sprawe.Przeciez jeszcze w maju nie mielismy gdzie mieszkac i myslelismy ze do pl zjezdzamy .Ja mysle ze sie ulozy wszystko .Nie jestesmy jakimis oszustami .Ja oczywiscie wiem ,ze holenderski balastig ma racje i nie mam rzadnych pretensji o to.Juz rozgladamy sie za nowym autkiem.No a co do polskiego urzedu skarbowego to jest odrebrna sprawa i tez siie okaze co i jak.Powiem wam ,ze kiedy na Boze Narodzenie byly u mnie podejrzenia raka szyjki macicy inaczej spojrzalam na wiele spraw.Wierze ze uda sie pokonac trudnosci.

AYNI milego pobytu w PL

MGD ha ha Tymek ma 1,5 roku a ja tez czasem budze sie i patrze na niego albo rano wczesniej sie budze i leze i patrze .AHHHHHHHHHHHHh mama byc :-D

Ostatnia edycja:
Witam

Mgd nic sie nie martw kazdy niemowlak jest inny :tak: Jeden ulewa inny nie.Michalowi tez rzadko sie odbijalo ale nie ulewal ,no czasem na klawiature ciotki:-D Nie mysl ,ze jestes do bani bo zaraz tam zajde i cie usatwie do pionu kobieto:tak: poczatki sa trudne i chyba kazda z nas to oze przyznac:tak: I zobaczysz ja mimo drugiego bejbi tez bede miec pytani itp..:tak:

A to ciekawe z ta paczka z plusa:tak:

Agss wiem ze teraz jest paltny odcinek z wroclawia do katowic:baffled:Wynosi to podobno jakies 45 zl

Mojej jak się uleje, to jestem cała w mleku, łącznie z otoczeniem, a ona się uśmiecha :rofl2:.

My póki co nie zmieniamy rejestracji na PL, bo musimy i tak zmienić samochód na większy. Teraz mamy Megane Coupe, no i z dzidzią już się niekomfortowo jeździ, a co dopiero za jakiś czas. Jak pojedziemy w grudniu na święta, to tam już auto zostawimy. Siostra męża akurat prawko zdała, to będzie miała czym jeździć. My jej będziemy opłacać ubezpieczenie, bo M. przysługuje niższa składka z racji stażu posiadania prawka. Jak wrócimy do NL, to kupimy sobie jakieś większe. Teraz po prostu nie opłacałoby się nam przerejestrowywać a potem robić to samo. Z resztą przekraczałoby to wartość tego 12 letniego (?) autka :baffled:. Jak w R'damie ktoś nam wlepi karę z tego powodu, to trudno, żyje się dalej. Póki co, mieszkając tu od stycznia, nikomu nie chciało się pofatygować do nas z takim problemem.

Astrid my też 2 lata jezdzilismy na rejestracjach pl i mielismy kontrole na szczescie nie taka ze sprawdzali meldunek i jakos sie udawało , nie opłacalo sie tego auta przerejestrowywać, dopiero nowe kupilismy tutaj a tamto zostało zwiezione i sprzedane w pl:) musze przyznac ze od tamtej pory poprostu czuje sie komfortowo nie musiec sie chować przed policją a juz nie wspomne o wandalach co niszcza auta pl :) a zniżki w ubezp. uznali nam z pl wiec wcale nie sa to wielkie pieniadze....a i przy stłuczce nie bedzie problemu... wiele ludzi o tym nie mysli ale co ja sie nasłuchałam jakie to problemy sa potem z wypłaceniem kaski /...

Nam autko przerysowali tak konkretnie, więc wiem o co chodzi. Ale mąż gadał z jakimś Niemcem na ulicy i ten mu mówił, że Niemcom też niszczą. Holendrzy chyba tylko siebie lubią hahaha. Ale śmieszy mnie to, że jak się już ma żółte blaszki, to ich nie gryzie, że na nich jeździ Polak, Surinamczyk czy inny Grek :rofl2:.

Maja grucha cały czas... nawet na śpiąco. Jak się nauczy używać słów rozumianych przynajmniej przez nas, to nas zagada na całego. No... ale ja gaduła, mąż też... to ona nie może odstawać haha.

reklama
Ayni a jaką autostrada jechała do pl? i ile to kosztuje? bo zastanawiam się czy mam dość złotówek na to ...
Iskierka cudna mała:)

kochana to zalezy ile jedziesz ta autostrada A4 :D bo przy 1 bramce pobierasz bilet a przy wyjezdzie uiszczasz oplate za ilosc przejechanych km. mysmy zjezdzali w Gogolinie i oplata wynosila 9,80 PLN nie wiem gdzie mieszkasz w PL i gdzie przekraczasz granice bo my w Zgorzelcu i co prawda ladnie,czysto i kulturalnie ale no no jesc cos i przejechac to juz nie tak jak kiedys :D teraz trzeba miec gruby portfel

madzia aktu slubu faktycznie nie trzeba tlumaczyc ale nie wyrobia sie do piatku, wiec nawet nie ma co myslec o dowodzie, musialabym tu dluzej posiedziec a poza tym dowodzik trzeba odebrac za miesiac i nikt nie moze za mnie odebrac wiec musialabym za miesiac specjalnie po dowod , nie wiem czy to moja gmina taka nieudolna,ty juz chyba masz nowy dowodzik ?

nana, wiem o co kaman moja mama ma taka sama syt chciala by dluzej zostac w de ale nigdy nic nie wiadomo, ale moze przerejestrujecie na kogos samochod w pl , tak jak ona ma ? jej maz jest wpisany jako wspolwlasciciel wiec nie moga jej zmusic do niemieckich blach, bo 2-gi wspolwlasciciel jest zameldowany w Polsce , moze ojciec czy ktos z rodziny ..

mgd kiedy jakas fotka Kausarowny ? buzka!!!

Do góry