reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Mgd a dziekujemy:tak: mial byc Alan ale moj stwierdzil ze za duzo teraz tych ''Alanów" sie rodzi:)
Ha ja tez mam takie spioszki ale tylko jedna pare:zawstydzona/y:

reklama
chyba też z jedną czy dwie pary takich śpioszków dostałam w spadku:) za jakiś czas trzeba będzie to wszystko przesegregować bo teraz to poupychane gdzie się jakieś miejsce znalazło heh
Hmm Hague naprawdę piłowałaś Tomkowi paznokietki na początku?
ja się do obcinania będę musiała przemóc jakoś ale do piłowania to chyba bym nie dała rady, i będę niedługo zamawiała kilka rzeczy z pl stronki int, znajomy ma mi przywieść ale dopiero w sierpniu i właśnie tam zestaw taki dla malucha do paznokci jest, oj coś mi się wydaje że nie będę się mogła doczekać tej paczki :-(

KALLIE napewno nie bedziesz sie mogla doczekac. Jestem tego swiecie przekonana ;)
U mnie przez ta szpitalna przygode wszystko juz gotowe.

ISKIERKO dobranoc :) zamelduj sie rano.

Ja slecze nad projektem sciany nad lozeczkiem..tapetowac nie bedziemy(w razie wyprowadzki mieszkanie musimu oddac w stanie takim jakie bylo), a sklepowe naklejki raz ze drogie,dwa nie satysfakcjonuja mnie wizualnie :p

Ja niestety nic nie dostalam w spadku...:sorry: ale fajnie tak jak ktos moze oddac, takie malenstwo to przeciez nie zniszczy:)

Ja do pierwszego obcinania wykorzystam Pania z kraamzorg i bede sie przygladac, a potem bede sama probowac, ja najgorzej boje sie kapania:baffled:

Znalazlam fajny artykul. Pilowanie nie zalecone.
http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/niemowle/opieka-i-pielegnacja/2009/pielegnacja-paznokci-niemowlecia.aspx

BERNADETKO i pewnie. Po cos w koncu ta pani przychodzi :) ale obawiam sie ze z opcji obcinania paznokci nie skorzystasz bo przez pierwsze 2 tygodnie noe powinno sie tego robic :D

Mgd tak wlasnie slyszlam ze nie powinno sie ale z drugiej strony tez cos slyszalam ze jesli ma dlugie to odrazu sie obcina...
ale w praktyce nic na ten temat niewiem ;)
mysle ze ta pani mi podpowie kiedy bedzie mozna to zrobic:)

Dziewczyny a jakie beda najlepsze witaminy?
wiem ze trzeba podawac K i D ale niewiem w jakich ilosciach, od kiey o kiedy i czy nie ma roznicy jakiej firmy...

Ostatnia edycja:
A no właśnie zapomniałam o kraamzorg hihi, na coś się przyda bo często jest tak właśnie że jak bobas w miarę w terminie na świat przychodzi to pazurki już mocno odstają i wtedy ciężko czekać 2tyg, ale pierwsze obcinanie to napewno ją zagonie heh
Dobranoc babeczki ja mykam też spać :-p

reklama
No to i ja sie zbieram :) poczytam jeszcze i moze zasne ;)

Ale jak ktoras ma ochote to moze mi pospiewac :D

Do góry