reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
Hague dziwne że lekarz jej od razu nie wytyczył po prostu czego powinna unikać i jaką dietę stosować bo w ciąży to inaczej wygląda przecież niż taka normalna cukrzyca i inaczej wszystko przebiega hmm mnie to badanie dopiero czeka;/
Mgd trzymam kciuki za kontrolę, a oficjalnie pracuję a w praktyce nie hehe więc jeśli wszystko będzie u Ciebie ok to niech daje gin przepustke to Cie jeszcze w dwupaczku zobaczę:-D
A właśnie coś sie Yokasta nie odzywa, może też sobie odpoczynkowy weekend zrobiła
Bernadetka mi też smaka właśnie narobili wszyscy tymi czereśniami a w dodatku mój M zjadł mi ostatnie jabłko więc już w ogóle nie mam co przekąsić yhh po niedzieli muszę się lepiej zaopatrzyć

MADZIULA amnezja ciazowa ? ;)

ISKIERKA piekne imiona :) kiedys mialam plana corcie Olivke splodzic :D

KALLIE w takim razie bedziemy sie na privie kontaktowac :D

Pytanie do doswiadczonych mam: kiedy zaczyna sie obcinac pazurki dziecku? Wiem ze na poczatku uzywa sie niedrapek..

MGD taki temat juz gdzieś tu (czy na Holandii) sie przewinął. Ja nigdy nie używalam żadnych rękawiczek czy skarpeteczek zeby dziecko się nie drapalo.
Za "moich" czasów - jak mowią nasze mamy i babcie:-D to zalecało się nie obcinac dziecku paznokietków chyba do miesiaca (nie jestem pewna) czasu, a delikatnie je obgryzać. Podobno teraz jest inaczej....

Thehague niestety nie pomoge, nie mam na szczescie:)
Mgd u nas bedzie Alex Adam:)
Czytalam gdzies ze odrazu sie obcina dziecku paznokcie ale niewiem ile w tym prawdy...

Mgd jeśli juz się urodzi z mocno długimi to praktycznie od początku, niedrapki a i owszem są przydatne ale takie małe bobo i tak je sobie ściąga jakimś magicznym sposobem i buzia podrapana Ale ja się akurat tego obcinania boję panicznie yhh ciężka sprawa będzie bo o ile męża mam zamiar od razu kąpieli uczyć to z tym mi chyba nie przejdzie:-(
A tutaj jest popularne nadawanie dwóch imion? nigdy jakoś tego nie zauważyłam

reklama
ISKIERKA, dzieki. Tesciowa tez mowila o obgryzaniu, ale ja jakos sceptycznie na nia "paczalam" :D

KALLIE tez sie tego boje jak ognia.
Niedrapki mam,ale nie wydaje mi sie zeby to na raczkach wlasnie dluzej niz minute zostalo ;)
Posiadam za to spioszki z takimi zakladkami na raczkach,wywraca sie je na druga strone i tadaaa :) zadna sila ich nie sciagnie ;)

BERNADERKA Alex to rozumiem Alex?? Bardzo meskie imie :)

Do góry