reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

hej.

Mnie to dzis chyba w kaftanie wywioza...moje dzieciaki daja takie przedstawienia ze rece opadaja...dawno tak nie bylo jak dzis :/ Kacper to juz na maxa przesadza...ciagle ryk i wrzask o wszystko...dzis nie dosc ze wstal o 6:30 to przechodzi sam siebie :/ jak zawsze chodza na drzemke miedzy 13 a 14 to dzis juz spia od godziny , mam nadzieje ze po drzemce zrobi im sie lepiej bo nie wiem jak wytrzymie z nimi do wieczora....

Ja dzis na obiad upichcilam bigos...o 7 juz na piecu sie gotowalo hehe...dobrze ze dalam rade go dokonczyc przy takim cyrku w domu.

Madin malej apetyt wrocil hehe...niech je dziewczyna a co :)

Ja chyba tez wybiore sie po melise ale nie wiem czy u mnie ona zadziala...

reklama
Hej,ho
Ja to dzis juz 3 kawy wypilam a dalej mi sie spac chce:-D
Z rana padalo to pojechalysmy autem do znajomej i male wybawily sie z jej synkiem i pieskiem.Teraz jedza chlebek a potem tez do lulu ida.
Madi i Marzenka duzo sil i spokoju !Mi ostatnio udaje sie jakos nerwy opanowywac,zobaczymy kiedy zas pekne hahaha

Witam :) U nas dziś w miarę ok, wstaliśmy o 8 a już zaraz 13. Mój maluch doszedł pewnie do wniosku, że dziś mi odpuści znęcanie się nad matką i zaatakuje może jutro z zaskoczenia dla niepoznaki dziś jest naprawdę grzeczny :D Pogoda dziś nie zachwyca ale popołudniu trzeba się wygrzebać z domu... Na szczęście w weekend ma być w miarę, a będziemy mieli gości i przydałoby się gdzieś wyruszyć. Dziewczyny ja już przestaje mieć pomysły na obiady dla młodego a zwłaszcza ciągle powtarzający się repertuar zup już nawet mi wychodzi d... Zwłaszcza że młody jest alergikiem i nasz jadłospis jest ciut okrojony z możliwości :/ Może macie jakieś swoje przepisy które były by jakimś urozmaiceniem? Pozdrawiam ciepło i spokoju życzę sobie i Wam :)

mk28 a na co macie alergie? Bo u mnie Zuzia mleko,jajko ,jabklo i truskawka tez do dupy szczegolnie ze Marta nie ma alergii i musze tak kombinowac zeby mogly jesc z jednej michy,bo gotowac dla jednej co innego i dla drugiej inne to nie za bardzo !
Polecam blog Smakoterapia smakoterapia

marzenka no to masz cyrk na kółkach...Siły życze! I cierpliwości! Hehhe z działaniem melisy na mnie tez ciężko.....to za słaby psychotrop dla mnie:szok::-) Jak miałam ciąg dni na pełnym wkurw...niu to piłam melise zaraz po przebudzeniu tak profilaktycznie i potem jeszcze kilka razy, ale efekty marne....!

mk korzystaj póki masz taryfe ulgową u swojego dzieciaczka:-) U mnie grzeczność w ich wykonaniu trwa bardzo krótko, a jak się już przydarzy to napawam się tymi chwilami:tak:

Mamo Twoje małe mają kawalera.....a nie kłócą się o niego?:-)

Ja też śnięta chodze......mała spać nie dała i obudziła się o 6.....więc może zrobie sobie święto i położe sie z nią za chwilke.....

madin jasne ze poloz sie z mala....ja wczoraj zrobilam sobie dzien drzemki i jak maluchy zasnely to tez sie polozylam i od razu mi lepiej sie zrobilo....dzis nie moge bo mam Zuzie...
mk28 korzystaj korzystja z dobrego humorku malucha :) jak to dzieci mozenim sie zmienic z chwili na chwile heh...

Dobrze ze u mnie zadne nie ma alergii, jadaja wszycho wiec tyle mam spoko...

a co do zup...to u mnie tez najlepie wszystkim pasuja zupy-czasem juz brak pomyslu...:/ a najbardziej im pasuje pomidorowa,ogorkowa i zurek a no i jarzynowka :)

MamaZ&M u mnie młody na mleko i seler. Poza tym na testach wyszły jeszcze jakieś tam pierdołki jak orzechy ale bez tego w jadłospisie można się obyć. Dziękuje za stronkę chętnie poszukam czegoś nowego :)

mk28 fakt mleko to najgorsze wrrr ale na szczescie jest tyle zastepnikow;mleko sojowe ryzowe owsiane ,spokojnie nalesniki na tym trzasniesz;ja nie raz robilam i jadly.Najgorsze u mnie jest jajko,bo to prawie w kazdym ciastku,no i do plackow czy wlasnie nalesnikow tez powinno sie dawac zeby trzymalo wszystko do kupy....ale i bez tego sobie jakos radze.Moje lubia jeszcze placki z dyni lub cukini ,moja mama nam zawsze robila,albo sama cuknie w plasterki lekko posolic opanierowac i tez jedza ;ja sama to uwielbiam.A na smakoterapii super przepisy ,tez z nimi eksperymentuje.
Madi moje nie bija sie o kawalerow ,bo pod dostakiem ich maja,chyba z 5.Wszyscy nasi znajomi co maja dzieci to sami chlopcy,takze jest w czym wybierac.A dzis Zuzia szalala z psem a Marta psow sie boi wiec prawie caly czas przesiedziala mi na kolanach.Kolega zdazyl je zielonym mazakiem ( zmywalnym dzieki bogu) wymazac,po buzi i po bluzkach :-DWesolo bylo :-D

MamaZ&M a czym zastępujesz wapno? Zgodzę się że jajko jest przekichane :/ A z drugiej strony fajnie by było żeby wogóle na nic dzieciaczki nie miały alergii... Mi się marzy poranek kiedy na śniadanie podaje małemu płatki z ciepłym mlekiem i nie muszę stawać na głowie żeby wymyślić jakąś nowość na kanapkę, biorąc pod uwagę że w 90% wędlin i parówek znajdują się mleko i inne nie za bardzo korzystne dla dziecka super dodatki i ulepszacze smaku :/

reklama
mk28 nie zastepuje niczym,poniewaz w tym mleku sojowym dla dzieci ktore kupuje jest wapn.Nie myslalam,zeby podawac jej ekstra wapn dopoki je pije.Pomysle nad tym...
Moja pije takie oo mleko Alpro Drink +1
http://www.alpro.com/nl/drinks-naturel
z tego Alpro Soya jest tez smietana i super smaczne puree ziemniaczane na niej wychodzi.A platki dawaj z tymi innymi 'mlekami'' ja tak robie,albo owsianke tez na mleku owsianym.
Ano to czytanie na wszystkim jakie sa skladniki tez mnie dobija,2 x dluzej w sklepie schodzi :wściekła/y:

Do góry