reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Widzę że tu klub nerwusow (; ja się dołączam też nerwowa jak choroba jestem ^^
Ayni muffiny wyglądają genialnie... ja jeszcze nigdy nie jadłam ciasta zrobionego przez holenderke zawsze są to ciasta made in ah (;
A ja kupiłam nowego lapka... z Windows 8 i ni w cholerę nie umiem tego obsługiwać. .. muszę poprosić kogoś zeby mi 7ke wgral -.-

reklama
Agss zamien sie, ja Ci dam mojego starego laptopa z win 7 :p jak tam gniazko? Uwiliscie ladnie czy jeszcze w trakcie?
Jak malizna?

Madzia nie kupowalam wczesniej Nutrilonu, niby zle nie jest bo pare razy ulal a poza tym wszystko OK, ale dawno juz tego nie robil wiec nie wiem. Bylismy dzis w sklepie i nadal nie ma nestle, bylo Friso, ale nie kupilam stwierdzilam ze poczekam. Podobno to przez chinczykow zas, moze jak Nutrilon zszedl to sie za Nestle wzieli heh...

Madinld ja tez z 87 :)
Dziewczyny dzieki za kciuki ale konkurs dopiero 13 kwietnia. Akurat tego dnia przyjezdza moj tato wiec razem sie wybierzemy na voorjaarsmarkt.

Na dodatek zapomnialam kiedy dostalam ostatnio pierwszy okres po porodzie ale lekko ponad miesiac temu, a drugi to jakby mial przyjsc juz nie wiem ile...:rofl2:

Dzień dobry nerwusy:-)

Kawa mi się skończyła:-( Musze potem poleciec do sklepu, bo padne.......
Ja już sobie mniej więcej ogarnęłam. I znowu musze mysleć co na obiad zrobić.......od nowa to samo w kółko...........

marzenka daj znać jak poszło z dziećmi. Tylko się nie denerwuj:-D:-D

mamoZiM moja mała miała wcześniej Friso zwykłe, ale darła się i nie chciała jeść. Każde jedzenie kończyło się krzykiem. Babeczka w CB powiedziała, żebym zmieniła na Friso krampjes of spugen i przeszło jak ręką odjął. Jedno opakowanie 2x450g kosztuje prawie 12 euro!

ayni no prosze Ty też z 87! Ja tu u siebie nie mam żadnej znajmomej w moim wieku.
Wyslij nam po jednej babeczce, bo smaka narobiłaś!

Dzien Dobry szaro bury buuuuuuuuu.....
Madinld moje tez pily Friso dopoki Zuzi nie wyszla alergia.No Marta dalej je pije jak udaje mi sie je kupic w sklepie hahaha
A te 'specjalne'mleka to ceny maja kosmiczne,jak zobaczylam ze Pepti ponad 20 euro kosztuje za puszke to malo na zawal nie zeszlam.Tak samo mleko kozie w proszku 20 euro pucha 800g.

Mi skonczyla sie smietanka,tez potem skocze na zakupy.Dzieciaki mam dzis strasznie marudne i przytulinskie,tylko mamo i mamo i tylko mnie tula.Nawet smoki musialm im dac z rana tak piszczaly :baffled:
Milego !

Ja też jestem 87 :-D. Wczoraj kupowałam małej mleko z AH 3...bo się kończy 2 a mała zaraz kończy 10 miesięcy. W ogóle rozwalają mnie te pustki na pułkach:baffled:... normalnie PRL hahaha.
Też jestem nerwusem. Wymyśliłam teorię, że moja mama, jak się dowiedziała będąc ze mną w ciąży, że może mnie stracić i kazali jej leżeć w szpitalu na podtrzymaniu, to się strasznie stresowała. Koniec końców urodziła mnie w 27tc...więc to jeszcze większy stres. Stąd, jak byłam mała, obgryzałam paznokcie przez nerwy. Potem, jak się wyzbyłam tego nawyku, strasznie się stresowałam nauką. Najgorzej chyba na studiach, aż w końcu prawie, że nabawiłam się wrzodów żołądka.
Jakoś w czasie ciąży odpuściłam z tymi stresami. Nawet mała mnie póki co aż tak nie denerwuje. Chyba po tylu latach przeszło mi przejmowanie się nad wyrost.

hej...

Madzia a ty wolne masz...? hmm?

A ja juz z dzieciakami od 7....maly w psz...a oliwka bawi sie z zuzia nawet calkiem spoko jest...ciagle tylko "ciociu" "ciociu" hehe...i Oliwka zaczyna do mnie tez "ciociu: haha :):):) Rano mala przynisola ze soba wozek z lalakami i troche wojna jest bo ja mam tez jeden a ich jest trojka i kacper tez chce wozek haha...chyba musze jeszcze jeden kupic...
Najsmiesniejsze jest to ze jak szlam Kacpra zaprowadzic to ja szlam z oliwa w wozku kacper kolo wozka a zuzia maszerowala z wozkiem i 2 lalami...hahaha...smiesznie...no ale co :) trza se radzic...:)

Kurde ale mi sie pokrecilo madin pisala a ja nie wiem jakim cudem zobaczylam ze to madziula85 haha dlatego to pytanie ze madzia nie w pracy haha...sorki za pomylke...nie wiem jak spojrzalam :):)

Astrid kolejna z 87! Ja też bym chciała, żeby te nerwy mi przeszły, ale to jest silniejsze ode mnie. Wystarczy, że cos jest nie tak jak byc powinno, a ja już trace równowage i nawet prosta czynność powoduje u mnie stres. Ja też stresuje się od dziecka, odkąd pamiętam. Mój stres wynikał z sytuacji jaką miałam w domu i tak żyłam w nerwach do 19 roku zycia dopóki nie wyjechałam do Nl. Jako dziecko miałam ataki nerwicy tzn. przyspieszony oddech, kołatanie serca, mroczki przed oczami, drgawki....cos strasznego. A wrzody też pewnie jakieś mam, bo po tylu nerwach dziwne by było jakbym nie miała....Teraz staram się kontrolować, ale nie zawsze to wychodzi....i nie lubie się za to....

marzenka cieszy mnie, że dajesz rade. A co miałabyś nie dać!!

Spac mi się chce, ale jak tu się położyć, jak mała jest wszędzie.

reklama
Marzenka to powodzenia :)

Od trzech dni noce mialam super, cale maly przesypial za sprawa sposobu Iskierki :D dalam mu jedna lyzeczke mleka wiecej, mleko bardziej gestsze i cala noc przespana :) wczoraj mu nie dalamos mi sie pomylilo, i w nocy sie obudzil na mlesio... :/

Ja na samym poczatku mialam Friso, ale po dwuch miesiacach, maly zaczal od niego strasznie ulewac, wiec bylo kilka zmian bo po kilku dniach/tygodniach bylo to samo az wkoncu trafilam i juz nie zmieniam :)

Do góry