reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Wiecie co ja sobie myślę że mi nie szkodzi spróbować. Pewnie z Zeeuwskami nie wygram ale chociaż spróbuję. Nagroda to kadokaart do różnych sklepów więc tylko to mnie motywuje. A konkurs jest w naszym pobliskim kringloopie na voorjaarsmarkt.

A zrobie zwykle ciasto marchewkowe tyle ze zamiast polewy pokryje pomaranczowym lukrem plastycznym i zrobię korony z lukru i kulki na okolo w kolorze flagi. Generalnie latwizna i wcale się nie trzeba znać.
Ja bym bardzo się chciala nauczyć ladnie piec ojeeej a taka sierota jestem co zadnego przepisu z glowy nie zna i piecze z internetu :/ wszystkiego muszę się uczyć od podstaw.

Marzenka a ten szef to od niego mieszkanie wynajmujecie? Och współczuję bo to same nerwy. Mnie wpienia jak wiem że sa jakieś rzeczy do zaplacenia. Nerwowa sie robie.

reklama
Ayni a noz moze ci sie uda i wygrasz :D moze ci los poszczesci :) bedziemy trzymac kciuki,a kiedy ten konkurs?
Ja w ogole piec nie potrafie...:) raz zrobilam ciasto i sam zakalec haha
Tak mieszkanie mamy bezposrednio od wlasciciela...surinamiec...bierze kupe kasy od nas...a o nic doprosic sie nie mozna od niego...kuchenke wymienia nam juz pol roku...az w koncu wylecimy w powietrze bo od czasu do czasu mozna poczuc gaz :/ a na inne mieszkanie narazie nie mamy kasy...borgi itp ehhh...

Ja jak juz widze nowe rachunki a brak kasy to nawet na niczym sie skupic moge bo ciagle o tym mysle i tyko kombinuje i kombinuje i nic wykombinowac sie nie da...chyba pojde ukrasc te 490 euro :/

marzenka ja jestem z 87 roku....:-) Coś te nasze roczniki pechowe...same nerwusy się rodziły....:wściekła/y:Uważaj na tą ospe, bo nią się szybko mozna zarazić. Mój Karol kiedyś bawił się u opiekunki u której tydzień wcześniej było dziecko co zachorowało na ospe i po kilku dniach Karola zesypało....Mnie wkurzają ładnie ubrani panowie i panie którzy przyłażą, pięknie się usmiechają i oferują usługi innego dostawcy niż ja mam. Jak mówię, że nie jestem zainteresowana to oni dalej swoje trują....Raz to babeczka mi się do domu chciała wepchać z tą całą ich wspaniałą ofertą, a ja się wkurzyłam i kazałam jej spadać! Teraz nikt nie chodzi, ale w tamto lato to była tragedia, jeden za drugim!

Ooo Ayni pysznosci :) ja nie nawidze pieczenia, nigdy mi nic niewychodzi :/

Madi, Marzenka to ja wam powiem,ze ja mm gorzej niz wy :D haha jestem tez strasznym nerwusem, az strach pomyslec,wczesniej przez te nerwy za duzo sobieklopotow narobilam, i cierpie do tej pory za to... :/ Moj b. to juz nie zwraca na mnie wagi jak se dre, tylko jeszcze sie podsmiewa...

Marzenka co do essentu, to ja tez ich mam i mam ich juz serdecznie dosyc... same problemy ciagle z nimi...

fajnie ze nie jestem sama...haha...ja jak wybucham to masakra...i przez to czasami K nie gada ze mna przez tydzien bo twierdzi ze jak sie nie odzywamy to jest przynajmniej swieta cisza a innaczej same nerwy i krzyki...my to potrafimy nawet w sklepie o przyprawe sie poklocic haha-ale znowu z ojej winy-bo jak widze jak moj wybiera 3 godziny przyprawy to juz mnie szlak trafia...ja ide biore i nara a on przeglada czyta....porownuje...a mi juz goraco sie robi :)poprostu robie wszystko w nerwach nie potrzebnie ale nie potrafie czasem tego opanowac...

bernadetka to widze ze szefuncio wkopal nas w ladnego dostawce...ehh...a mialas tez jakies porblemy z rachunkami?

hejka

aleśta naskorbały :)
ja mam eneco juz 5 rok i jestem zadowolona :) nigdy zadnych problem i w ogole :)

Ayni ale ty kiedys dawałaś nutrilon nie?? a teraz nie podszedł.... ja jutro robie zamowienie na wehkampie bo widze ze zas nie ma a palić benzyny nie bede skoro wysylka gratis to po niedzieli bedzie mleczko w domciu :)

babki pyszne tzn. wygladaja pysznie :)

marzenka ja tez nie nawidze jak rachunki przychodza a ty nie wiesz co najpierw.... miewałam takie sytuacje , teraz juz na szczescie nie :(

ja tez jestem straszny nerwus, oh chwila i normalnie jak armata.... czasami mnie to irytuje bo potrafie sie zdenerwowac niepotrzebnie ehhhh dostane kiedys wrzodów hehehe

Hehe ja tez nerwus:-D Czasami bez kija nie podchodz:-D
Tesknil ktos za mna?:confused::-)
Tez mam Eneco i nie narzekam:tak:

Zmienilismy mleko na Nestle i nie bylo zadnych konsekwencji. Przyjelo sie. No i kieszen troche pelniejsza bo w promocji bylo i kupony rabatowe przyszly:happy:

Hehe widze,ze sie licytujecie kto wiekszy nerwus :-D To ja nawet sie nie odzywam.Tak czesto mi czacha dymi,sama niewiem jak jeszcze wytrzymuje...bo,nie raz mysle ze zaraz tym dzieciom rece nogi z dupy powyrywam:baffled:
Madinld a co Twoja mala tez ma alergie? Ja sie ciesze,ze chociaz za mlekiem dla Zuzi nie musze jezdzic,bo zawsze jest pelna polka w sklepie.Jednak na takie produkty nie ma az takiego zapotrzebowania jak na np.normalne mleko modyfikowane .
Ayni ja tez bede trzymac kciuki :tak: i wiecej powiem,mysle ze masz szanse z nimi!!!Przeciez te holenderskie ciasta sztucznoscia zalatuja z daleka:dry:Jadlam nie raz swojskie,robione przez holenderki w domu ale nie umywaja sie do naszych polskich ciast.No i marchewkowego nigdy tu nie widzialam.Warto zainwestowac w dobre produkty.
Milka welcome back.

Ostatnia edycja:
reklama
Ayni bedziemy z Alkiem trzymac kciukasy :)

Milka no wreszcie :D gdzies ty sie podziewala :D

Widze, ze wiekszosc z nas to nerwus :p co to by sie dzialo jak bysmy sie spotkaly :D ha

Marzena, my mielismy z nimi jeden problem, w bloku mamy ogrzewanie w czynszu a oni pszysylali nam rachunki na 170e miesiecznie, co do nich dzwonilismy z tym to ciagle bylo ze juz jest sprawa w toku, minelo pol roku nazbieralo se ponad 600e do zwrotu, ale dostalismy tylko 400 bo jakies koszta sobie pocigneli... :/ teraz niby cisza, ale wszystko moze sie zdarzyc...

Moje dziecie juz padlo :D dzisiaj mial tylko jedna drzemke.

Do góry