reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

o tormentiolu też slyszałam, jedne chwala inne nie... dlatego ja zrezygnowalam z jego użycia.... ale czytałam ze wielu pomogła...

karola 82
to super wieści :) nie ma jak pozytywne wyniki badań :)

my rozpoczynamy kuracje anty-egzemową :( zaś coś Martyne wywaliło na buzi i na rączce.....

reklama
Madzia u nas też egzema:no: na buźce już od 2 miesięcy:no:pierwsze była niby reakcja na nowe jedzonko.Dwa tyg temu byłam znów u ha i dostam maść na egzeme :tak:Smarowałam i ładnie się zagoiło ale znów wylazło:no: na raczkach MIlenka ma po jednej plamce to mam smarować wazelina...

Laski , ale mnie dzis naszlo, zabralam dziecko w wozek, poszlismy sie zaopatrzyc w niezbedne skladniki i zrobilam niespodziankowe cupcaksy dla meza a potem jeszcze kofta i falafel, zjedlismy, troche wzial do pracy i jeszcze polowa zostala :szok:
Tak mnie naszlo. A wystarczy sie wyspac i niech troche slonce zaswieci to od razu sie chce.
Udalo mi sie ulepic kilka ladnych rozyczek z tego marcepanu. Kiedys sie wybiore do tego Jaminu i kupie jakies glittery i rozne cuda, wkrecilam sie .

Madzia bidula mala :( czy to dziedziczne jest?

Kasia miedzy nadzieje ze dzis bedzie lepiej, duzo sil i cierpliwosci ;)

Marzenka ja tez czasem pupe po kupce myje pod umywalka jak jestem na gorze, a jak jest pozno i dziecko spiace to kapie w umywalce, dziecko siedzi i sie trzyma kranu hehe.

Ostatnia edycja:
No Kacperek wyszedl zadowolony z psz...pani mowila ze poplakiwal ale ze bedzie dobrze pare dni i juz nie bedzie lez...chwalily go ze pieknie sprzatal zabawki i ze strasznie dzieci go polubily takze chyba bedzie ok...zobaczymy jutro :) dzis padl znowu na kanpie o 20 ze zmeczenia hehe...

Ja teraz ogladam Gesllerowa i obawiam sie ze zaraz bede w lodowce szukac czegos do jedzenia haha...:)

karola82 mi tez kazali wazelina, ale marne efekty :( kupiłam dzis z polecenia krem dermalex na probe , zobaczymy :) aaa no i kąpie spowrotem w balneum....

Ayni ja mam problemy skórne odziedziczone heheheh moja jedna babcia miała egzeme a druga zmiany łuszczyco podobne hehe wiec ja taka mieszanka :)

Dziewczyny, nie macie pojęcia jak ja wam zazdroszczę tego bycia cały dzień z dzieckiem, nawet wrzeszczącym w nieboglosy:sad:
Moja Olivia przesypia całą noc, począwszy od godziny 20.00 do okolo 6.00/7.00 zależy od dnia. Owszem, budzi się na mleko, ale wypija na spaniu. Jak wracam po pracy do domu (godzina 17.00) to pędzi do mnie w chodziku z okrzykiem "MAMAAAAAAA", a mnie chce się wyć:baffled:. Niestety nie mogę sobie narazie pozwolić na niepracowanie.... Cieszę się, że przynajmniej weekend mogę w całości spędzić z córcią....
Widzę że temat pieluch... ja już sama nie wiem, moja ma strasznie odparzoną pupę. Myślałam właśnie że przez pieluchy ale wypróbowałam 3 różne i nic... smaruję jej to a i tak zejść całkiem nie chce... załamać się można.
Na odparzoną pupę najlepsza mąka kartoflana. Jak nie masz z Polski to możesz użyć tutejszej maizeny. Najlepiej starac się przewijac dziecko conajmniej co godzinkę, nawet jak się wydaje ze pampers jest "prawie" suchy i przy każdym przewijaniu posywać mąką. My właśnie odstawiliśmy wszystkie sudocremy, bepantheny i inne cuda. Stosujemy wyłącznie mąkę bo też mieliśmy problem....
A na pupke wynalazlam chusteczki w Kruitvacie "Baby lotion wipes" z Euro profit. Kosztują całe... 0,70€, zaje*** pachną i są z allantanem.... Osobiście wydaje mi się, że te chusteczki też pomogły....

dobryyy :) ]

Ale zimninca na dworze z rana...szlam na 8:30 do psz i przez te 5 min tak zmarzlam ze szok...

Nie wiem co teraz robic haha..za cicho mam w domu...ogarnelam troche mieszkanie teraz pije kawe i zastanwiam sie co dalej...Oliwka bajeczki oglada i wcina flipsy wiec spokojnie mam wypadaloby cos porobic :)

W ogole chyba wyjde wczesniej zanim pojde po Kacpra i zachacze o jakis sklep bo dzis tak patrzalam sasiedzi juz tak ladnie postrojone maja na wielkanoc a u mnie narazie echo...moze cos kupie zeby jakos poczuc te zblizajace sie swieta :)

Dzięki za radę dotyczącą mąki, praktykujemy już:-D

Karola nieźle z tym ginem, widać jaka ta Holandia mała:-D
Madziula - oby się Martynce szybko poprawiło!
Iskierka ja też już zazdroszczę tym, które mogą w domu siedzieć... widzę jak ten czas szybko leci i mnie to przeraża... zanim się obejrzę będę musiała wracać do pracy a szczerze nie mam na to ochoty... tzn do pracy może i tak ale zostawić Małą to już nie...
Apropos pracy dzisiaj do mnie parę osób z niej wpada by zobaczyć Jas (;

Czeeeeeeesc

Prawie sie dzis spoznilismy do CB :baffled: Adam zasnal, ja sie jakos zagapilam i patrze na zegar a juz 10minut po czasie :szok: dobrze ze blisko mieszkamy, juz dzwonili do mnie ale bylam pod ich drzwiami. Kluska wazy 8600 g :szok: i mierzy 70 cm ! Duzy chlop! Spotkalismy innego wrzesniowego chlopca w poczekalni a tamten byl taki maly :-D

Iskierka sil sil i cierpliwosci :***

Agss udanej wizyty, pewnie Jasce wpadna prezenty.

Sprzedam marudne dziecko, ktos chetny ?

Necia,wlasnie sie zorientowalam,ze to ty mi dodalas te mile komentarze o butach na bazarku :sorry: Milo Cie poznac ekhmmm....

reklama
Noo witojcie!
Ja tylko na sek ,zaraz ide kulac kluski (slaskie,zeby nie bylo watpliwosci) mam dzis smaka ogromnego!
Ayni gratulacje Twojej 'kluski' A co jest chlop powinien byc slusznych wymiarow:tak:
Jesli chodzi o marudne dziecko,to raz ktos mi napomknal,ze moze zauroczone :szok:.. ..w myslach wysmialam ale po dzisiejszej nocy mam zamiar przeszukac neta jak odczynic urok,bez kitu!!! Zasnelam o 2 ,TAK 2 W NOCY dopiero :eek: potem byla pobudka o 5,30 a o 7 juz na nogi.Achhh nawet szkoda pisac.Serio zaczynam podejrzewac,ze chyba jestem robotem,no bo jak mozna tak dlugo wytrzymywac:baffled: albo ktos mi podrzuca prochy i dlatego jeszcze ciagne :-D

Temat egzema ,temat rzeka .Od wczoraj sie zbieram,zeby napisac posta.Moze wieczorem sie uda...
Tymczasem milego!

Do góry