reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

o jejujuniu aleeee napisalyscie...ruch byl tutaj przez weekend ze hoho...ja od son bez neta...cos szwanklo i nie mialam lacznosci ze swiatem dopiero dzis rano ruszyl :)

Wszystko wiem ... wszystko przeczytalam co napisalyscie...ale jeszcze nie jestem wszystkiego wstanie zapamietac ktora co napisala za duzo jak na poczatek haha :) ale z czasem dam rade was zapamietac...

Co do smoczkow...moj synus jak mial rok rzucil od samosci i do dzis nie cmoka...ale Olivka niestety...bez smoka sie nie obejdzie...jak smoczek tylko zniknie z horyzontu od razu bek...i szukanina smoka...i do tgeo uwielbia piosenke nuki nuki bo tam w teledysku duzooo smokow...to jest jej raj...bylam osatnio na bilansie w CB i lekarka byla oburzona ze mala ze smokiem...trula mi ze mam chowac i zajac ja czyms innym bo bedzie miala problemy z mowieniem...ja to wiem rozumie...tylko latwo sie mowi gorzej w praktyce...

A jesli chodzi o mleczko...to tak jak na poczatku pisalam moje maluchy dlugo mojego mleka nie pily oczywiscie nie z mojego powodu ale to juz pisalam...i w Pl pijy nan...a jak tu przyjechalam to Nutrilon...ale tylko Oli...bo Kacper mleko teraz wielke beeee... Na szczescie nie mialam problemow z brzusiem oli po zmianie mlesia takze to mnie cieszy...
A tak jak Ann pisze-mama wie najlepiej :) apropos gratuluje nastepnegopotomka :)

Ale dzis piekna pogoda...mmm...ja juz o 8 ranopobudka...wielkie sprzatanko pokoju dzieciakow...potem zakupy...godzinka na placu zabaw by poszaleli a teraz spia...a ja relax...:) fajna ta pogoda...:) tak wiecej sie chce czlowiekowi :)

reklama
jeszcze bym zapomniala...ja tez jestem chetna na spotkanie forumowe...ale dla mnie Rotterdam odpada...:( nie mam samochodu a sama pociagiem z nimi raczej nie dam rady takze jakbyscie spotykaly sie z dala od hagi to ewentualnie moge sie z kims zabrac :)

jeszcze raz dzieki za przywitanie!

Mamo Z&M ja jestem bo moja mlodziez padla na kanapie i obie spiochaja, niesamowite normalnie :szok:
fajnie ze wszystko oki i nie musicie juz sie wizytowac, a jak z eczeem u dziewojek? przeszlo juz bo z tego co pamietam to mialas jazdy z malymi. A no i zapomnialam... widzialam na fb ze male maszeruja, gratki fajne maja butki ;)

witam sie znowu

ale jesteście.... stron a stron

Ann ja się jeszcze z Tobą nie przywitałam :) witam i gratuluje :D

w ogole mam metlik w głowie co kto pisał....

jeśli chodzi o spotkanie poza Haga u mnie raczej też odpada, bo ja mam wolne weekendy a mój mąż pracuje wiec nie mam transportu :)

co to tam mowiłyscie

słyszałam wiele razy od kolezanek ze np zwracaja uwage ze dziecko za duzo pije, ale mi nigdy nikt czegos takiego nie powiedział.... przeciez to naturalne ze kazde dziecko jest inne i przyswaja rozne ilosci pokarmu a nie wg jakiegos schematu :)

smoczek na początku u nas tez nie był pożadany ale z czasem sie to zmieniło... a teraz tak pół na pół do spania przeważnie ale i tak sobie go potem wyjmuje i śpi bez, w dzien bawi sie bez smoczka i tak jak Milka pisała, ze zagryza sobie nim dziąsła bo ja swędzą:)

My na smoczka wolamy "cysio" :-D pogoda dopisuje, spacer zaliczony, nowa spacerowka sie sprawdzila :) teraz kawka i cos na deser moze uda mi sie zrobic.

Ja na spotkanie tez sie nie pisze... :( niestety nie mam prawka i nie mam jak dojechac a sama pociagiem to czuje ze ciezko by bylo... niestety co najlepsze to mnie zawsze mija :D

jutro ma ponoc byc jeszcze ladniej niz dzisiaj, czuc wkoncu wiosne :) ja w sobote poumywalam juz sobie okna i zrobilam porzadki, ale jeszcze duzo jest do zrobienia na wiosne :)

Ja juz po spacerku, bylo ekstra, nad samym morzem jak sie Adamo obudzil wyciagnelam go sobie, przysiedlismy na laweczce i lapalismy slonko. Bosssko, az sie do domu nie chcialo wracac, no, ale o 14 mleko trzeba bylo podac wiec wolalam uniknac dzikich wrzaskow.

2013-03-04 12.47.59.jpg2013-03-04 13.12.55.jpg2013-03-04 13.17.51.jpg

Aaaa Berniak zapomnialam Ci napisac, ale rozczochrany Twoj Alus , taki mniam mniam, dawaj go do mnie!

Szkoda , ze nie mieszkamy wszystkie blizej siebie, chetnie bym was zobaczyla, ale wiecie, ze mieszkam na koncu swiata :cool: Nie dla mnie 2 godzinny voyage-voyage..

Madzia mi w CB kazali litra dziennie nie przekraczac, bo mleko modyfikowane obciaza nerki, czy jakos tak, nie pamietam. Ale moja mama sie bardzo dziwila, bo mnie karmila 2 butelkami !! Taki bylam glodomor i nikt tam nie slyszal zeby obciazalo nerki.

Załączniki

• 2013-03-04 12.48.12.jpg
    2013-03-04 12.48.12.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Ann:) te butki to ich ulubione :-Dw innych niechca chodzic !
Eczeem Zuzia dalej ma ,chociaz pije mleko sojowe juz 8 tygodni tak jak lekarz zalecil ale tylko troche sie zmniejszylo.To teraz mi baba powiedziala ,ze skoro soyamelk nie pomaga to moge wrocic do normalnego :szok: Noo i wystarczylo,ze zjadla pol danontje i zas cala wysypana! Caly czas ja smaruje vaselinecreme a cortison tylko jak juz jest bardzo zle.W Pl jak bylismy to nam lekarz przepisal te krople na swedzenie co mi o nich mowilas, to te krople bardzo pomagaja tylko,ze juz mi sie koncza i pojde tu do HA zeby mi przepisal.No i nam wlasnie od HA skierowanie do dermatologa ale narazie jeszcze nie bylam,zostawilam na czarna godzine jakby nie daj boze bylo naprawde zle.

No i korzystaj jak Ci dzieci spia! Potem zas na glowe wleza i moje mi z reszta tez :-D

Kasiu ciesze sie, ze wszystko OK z dziewczynkami:tak:
Z tym spotkaniem to chyba nigdy nie wyjdzie tak jak by sie chcialao. Wiadomo, kazda z innego zakatka. SZkoda.
Jakby co to moge do Hagi podjechac i kogos zabrac ;-)

Ann:) to TY na fb?;-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry