reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

Agss a ja wiem jak to jest:tak:Ile razy zasypialam przy dojarce:-D Moim dziewczynom w szpitalu juz na drugi dzien wsadzili monki w paszcze i ciagly jak glupie a cyca to nie.Bede miec problem z odstawieniem smoka ale to jeszcze nie teraz.

Dzis jest meksyk,sraja na potege i wrzasku robia,wlasnie mi na plecy wchodza.
Ja juz sie naszykowalam,wozek i torba tez klaar.Potem tylko jedzenie i za godzine ruszamy.Najlepsze,ze czysto sie ubralam a tu brudne lapki od herbatnikow i juz cale gacie upaciane:wściekła/y:

No ja powoli się przymierzam do drugiego spaceru i....znowu latanie po schodach ze spacerówką, ekwipunkiem i dzieckiem na 2-3 razy. Przynajmniej kondycja mi się odnawia i będę mieć figurę modelki hahaahah :-D.

reklama
Agss jeszcze nie raz corcia Cie zaskpoczy, podobnie samo macierzynstwo. Ja tez mialam takie wrazenie, ze nie robie nic tylko karmie albo odciagam:tak:
Alexja wszystkiego dobrego!!!

Ja mam blisko do zoo :-) Jak sie zrobi naprawde cieplo to pisze sie na spotkanie:tak:
Witam Ann:) i gratuluje fasolki :happy2:
Tyle nadrukowalyscie, ze oczywiscie nie pamietam co to mialam odpisac:confused:
Aaa co do smoczka to Emka wczesniej nie bardzo brala, jedynie co w nocy jak sie przebudzila. Teraz ciagle by trzymala w buzce, ale wydaje mi sie, ze ona chce go gryzc, przynosi to jej ulge. Nadchodza gorne jedynki:tak:. Jak nie ma dyda w poblizu ssie paluszki lub wszystko inne co napotka na swojej drodze:-D

Ja mialam ze szpitala wypozyczony laktator co na raz z dwoch cyckow doi to szlo szybko a mleka i tak nigdy mi nie starczalo to dodawalam troche mm.Mnie tez wkurzalo jak mowili ile mleka mam dawac:wściekła/y: ciagle im bylo malo a jak dalam wiecej to lekarz mnie opierdalal:baffled:Teraz zaluje ,ze ich sluchalam.Po czasie sie dopiero nauczylam,dawalam wiecej a lekarzowi sciemnialam ze daje tyle co on kaze:tak:I dzieci byly zadowolone i lekarz :-D Agss a sprobuj z nakladka na cycka,moze juz sie mala do 'plastiku' przyzwyczaila i lepiej pociagnie jak z golego ssutka;bedzie myslala ze to smoczek.U mnie chwile taka sztuczka dzialala:tak:
Teraz znow czuje smrod:baffled: To juz chyba 10 sraka dzis jak nie lepiej..

Właśnie my tylko z nakładką bo mam jak mi powiedzieli wklęsłe sutki i bez to w ogóle nie umie chwycić:no:
A tak jak już jej się uda to ciągnie.

Ja już jej raz zwiększyłam o 5ml sama bo mi po 1,5h już płakała a niby karmienie ma być co 3.

Ja mialam ze szpitala wypozyczony laktator co na raz z dwoch cyckow doi to szlo szybko a mleka i tak nigdy mi nie starczalo to dodawalam troche mm.Mnie tez wkurzalo jak mowili ile mleka mam dawac:wściekła/y: ciagle im bylo malo a jak dalam wiecej to lekarz mnie opierdalal:baffled:Teraz zaluje ,ze ich sluchalam.Po czasie sie dopiero nauczylam,dawalam wiecej a lekarzowi sciemnialam ze daje tyle co on kaze:tak:I dzieci byly zadowolone i lekarz :-D Agss a sprobuj z nakladka na cycka,moze juz sie mala do 'plastiku' przyzwyczaila i lepiej pociagnie jak z golego ssutka;bedzie myslala ze to smoczek.U mnie chwile taka sztuczka dzialala:tak:
Teraz znow czuje smrod:baffled: To juz chyba 10 sraka dzis jak nie lepiej..

Fabryka kupy :-D... znajdź jakiegoś rolnika stosujacego eko produkcję. Możesz mu sprzedawać na nawóz hahaha.

Co wy Kaska macie sraczke przed tym szpitalem? :-)
Ja dziecko ubralam do szpaceru a sama zalegam na kanapie i was czytam.. Jeju ale ze mnie matka polka.. Ideeeeeeee

Agsss czego sie nie robi dla dzidziusia ;) moze sprobuj jak Kasia mowil, ale moj sie pozniej i tak wycwanil bo widzial, gdzie leci szybciej. Ale elke druppel telt...

Ano i nie pogratulowalam, Ann, szczesliwej i spokojnej ciazy! Fajnie, ze znow mamy tu ciezarowke!

Iduuu. Szpaciren szpaciren.

Co wy Kaska macie sraczke przed tym szpitalem? :-)
Ja dziecko ubralam do szpaceru a sama zalegam na kanapie i was czytam.. Jeju ale ze mnie matka polka.. Ideeeeeeee

Agsss czego sie nie robi dla dzidziusia ;) moze sprobuj jak Kasia mowil, ale moj sie pozniej i tak wycwanil bo widzial, gdzie leci szybciej. Ale elke druppel telt...

Ano i nie pogratulowalam, Ann, szczesliwej i spokojnej ciazy! Fajnie, ze znow mamy tu ciezarowke!

Iduuu. Szpaciren szpaciren.

Ja się jeszcze nie zebrałam hahaaha :-D. No nic...ruszam tyłek, bo pogoda się zmieni na jakąś kupiastą i co? Będę sobie pluć w brodę.

Ja tez karmilam mlode "po swojemu" i jakos zyja i nie sa utuczone.
Ja to zrobilam wojne w szpitalu, jak kazali mi sie doic a ja nie mialam nawet kropelki (krwotok po usunieciu lozyska).
Mlode karmili ze strzykawki przez palec, one sie wkurzaly bo niedostawaly wystarczajaco, przykladali mi je do cyckow tam pustka te w placz ja wkurzona wiec kazalam dac normalnie butelke ze smoczkiem i odrazu byly zadowolone.
Co chce przez to powiedziec ze kazda mama wie najlepiej co ile maluchowi trzeba, nikt mi ne powie ze inni wiedza lepiej ile i kiedy naszym dzieciom trzeba.Oczywiscie wiadomo wszystko w granicach rozsadku.
Moje byly na Nutrilonie od poczatku strasznie sie meczyly jak poszlam do cb po porade to mi powiedzieli ze nie wolno mi zmienic mleka bo sie zoladek musi conajniej 6 tyg przyzwyczaic, moze i racja ale ja nie bede patrzec jak mi sie dziei mecza bo mi tak kaza, zmienilam mleko raz i drugi i za drugim razem bylo jak reka odjal.

reklama
Ooo chyba wszyscy spaceruja :szok:
My juz spowrotem,wsio dobrze i wiecej nie musimy tam wracac! Pogadalismy sobie z panem doktorem o byle czym i do domu:-D A co najlepsze,przyjechal moj maz !!!!:szok::szok::szok: Zadzwonil,ze bedzie na 13 i tak byl a ja akurat tez z wozkiem doszlam.Pochwala sie nalezy :tak:Nie ciagle OPR :-D
Moje w drodze posnely i teraz na dworze drzemke maja.W tamta strone Marta tak kopala wozek,ze nawet nie zauwazylam jak buta zgubila :szok: a jak wracalam to wszedzie szukalam ale nie bylo :baffled:

Ania ja pamietam ,opowiadalas mi o tym mleku.:tak:

Do góry