reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy "ciężarówek" i nie tylko

reklama
MAMO Z&M Tymus umie sam sobie wytrzec nosek.Wyciaga husteczki i wyciera ,a husteczke wyrzoca do kosza.No ale to w domciu.Na szczescie katar mija ,wiec to tylko problem czasowy.
MILKA wycaluj twoja gwiazde.Oj az mi sie zachcialo takiego bobaska.Uwielbiam zapach takich maluszkow.Wczoraj snilo mi sie ze urodzilam trojaczki :szok:

Milka gratulacje, pół roku - ho ho... No i mała cudaśna jest (;
Madziula kawał kobiety już z Twojej Martynki :)
U nas też burza nad ranem była. Masakra...

Poza tym laptop już zrobiony - śmiga jak nowy:-D Zna się pan na rzeczy nie powiem...

A ja dzisiaj popracowałam całą godzinę... dostałam takiej migreny że nic nie byłam w stanie zrobić, szef mi kazał iść do domu... a jak znalazłam mojego żeby mnie odwiózł bo w takim stanie porwadzić nie będę to jak mnie zobaczył przestraszył się że rodzić zaczełam :-D Musiałam naprawdę kiepsko wyglądać.
Potem w domu chciał zostać ale przekonałam że lepiej niech wraca, nic się nie dzieje i to naprawdę zwykła migrena jest...

hejka

milka sto lat dla ksiezniczki:-)
mamo fajnie musza wygladac jak robia pfuuuuuuu.Pamietam jak moja starsza tak robila i jeszcze tak fajnie nosek marszczyla:-)

a co do muzy to ja kiedys usnelam przy klasycznej a chcialam sie tylko ukulturalnic:-D

ha a ja sie ucieszylam ze moj na wyjezdzie, wlasnie wrocil i dopiero w czwartek rano jedzie, ale to nawet fajnie bo sama urodzin nie spedze:tak:

agss a jak tam twoj dzidziol w brzuszku? a ty to juz sie nie przemeczaj, koniec pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
madziula no no dziewczynka rosnie jak na drozdzach, ja tez mam spotkanko w tym miesiacu w cb ale bie wiem kiedy

Madziula kawal Baby masz w domu, moja może w rok takiej nie będzie miała.
A Twoja Maja Astrid to w pol roku wieksza była od mojej małej teraz i to o pol kilo prawie... Normalnie chyba mi modelka rośnie, tylko wzrost chyba też nie ten będzie :)

Madziula kawal Baby masz w domu, moja może w rok takiej nie będzie miała.
A Twoja Maja Astrid to w pol roku wieksza była od mojej małej teraz i to o pol kilo prawie... Normalnie chyba mi modelka rośnie, tylko wzrost chyba też nie ten będzie :)
To masz słodką kruszynkę w domu :tak:. Moja jest jak linijka. Długa i chuda.

Tak sie zbieralam dzis i robilam wielokrotne podejscia ale pisze dopiero teraz. Mam nadzieje,ze wszystkich ogarne i o nikim nie zapomne.

Tomkowi, Emilce, Martynie wielu usmiechow, oby zawsze byly zdrowe nasze forumowe perelki.

Zuzi i Martusi gratuluje malych i wiekszych sukcesow, dziewczynki napewno zaskoczyly mame. Ja tez jestem z tych wrazliwych i ckliwych jesli chodzi o moje dziecko, czasem tlumacze sobie , ze to jeszcze hormony poporodowe ;) ostatnio mi polecialy lezki przy pelzaniu... Niby nic, a jednak takie wielkie COS.

Justyna Twoja coreczka to modelka bedzie z pewnoscia. Uwielbiam ogladac wasze zdjecia,ona ma niesamowite miny i zawsze wyglada na lekko wkurzona hahaha. No i nogi na dlugie i bardzo szczupla. Mysle,ze sie nie zpulpeci szybko.

A moj Adas byl taki drobny a teraz tez kawal chlopa i wizyte w cb mamy dopiero w polowie marca, ciekawe ile bedzie wtedy wazyc klocus. Ostatnio mial 6,5 kg. Ojciec dziecka z tych chudych ale mama sami wiecie hahaha. Jest za co zlapac. Sama jestem ciekawa po kim odziedziczy sylwetke,moze jakas srednia z nas wyciagnie ;-)

Dotarlam...
Milka cudne zdjecia,mala slodka do zacalowania normalnie!
Z ciekawosci zajrzalam do ksiazki z Cb sprawdzic ile ZM mialy na 6 m-cy ( wiadomo skleroza :-D ) 5460 i 5730. I kto tu ma szczuplaczki ???? :dry: Ale potem jak sie zaczely 'grubsze' obiadki,miesko,chlebus to poszlyyyyy z waga w gore ze hohoho!!!
Szacuje,ze teraz grubo ponad 10kg juz maja.

Teraz te wszystkie ich miny i pokazywanie roznych rzeczy,klade sie ze smiechu czasami.Jak pokazuja 'niema' rozkladaja rece, albo jak mowie zeby zrobily 'halo' to biora tel i przykladaja do uszu.Nawet pilotami od telewizora robia halo :-D Albo jak klepia sie po dupach czy glaszcza po glowach.No i oczywiscie jak chca cos miec to pokazuja palcami i mowia 'da' czyli 'daj' i jak chca zeby je gdzies zaprowadzic to mowia 'ta' czyli tam' :-D Dlugo by pisac tyle tego jest.

No i najwazniejsze.Gadalam dzis z szefem i ide do pracy na kilka dni.Maja druk przed Walentynkami i musze ich wspomoc.Stary zostaje z ZM a ja od jutra zapier*** Porobie troche na czarno,cos do portfela wpadnie.Zrobilam juz mojemu rozpiske ,co kiedy maja jesc,kiedy spac,pogotowalam, poszykowalam i teraz juz sie klade.Zaczynam o 6 :szok:
Modlcie sie zeby moj stary dal rade!!! :-D

Moja niby je juz wszystko i to dosłownie a mimo to z waga to jakby stanęła. Fakt, ze mleka je max 4 razy dziennie i to po 150ml tylko no i dodatkowo zapier... Jak dziki samochodzik po całym mieszkaniu i jeszcze mnie ciągnie za sobą. Co do zdjęć to staram się wychwytywać co ciekawsze miny i wyczyny mojego dziecięcia, ale muszę robić to z ukrycia bo ona jak tylko widzi aparat to szczerzy dziąsła a potem to juz tylko zabiera żeby zobaczyć siebie na ekranie :D

A kolekcja zdjęć robionych Dziubaskowi to juz w pol roku przekroczyła 2000. Oby tylko laptop sie nie zbuntowal z nadmiaru megabajtów :)

Ostatnia edycja:
reklama
My bylismy w CB na poczatku stycznia to Tomek mial 82 cm i 11700gram. chlop jak dab. dzis go nioslam do kolezanki na rekach, raptem 800metrow w jedna strone, a myslalam ze go nie doniose, taki ciezki :nerd:

Laski dziecko mi w wozku nie chce siedziec :-) tzn nie chce tam wchodzic, jak go wkladam to sie odgina do tylu i koniec!! masakra, czasem sie z nim pol godziny mecze, bo nie chce mu ustapic. no ale dzis stwierdzilam ze sie nie bede wkurzac i meczyc, to tylko go szybko ubralam i poszlismy. spokojny na tych rekach byl jak nigdy :-) niech juz w koncu zacznie sam chodzic, bo ja za niedlugo rece po kostki bede miala :-D

Do góry